Dvojročné dieťa ide do škôlky
Rozmyslam, dat dcerku do skolky teraz od aprila, kedy bude mat 2 roky, uz je skolka vybavena. Ale ja sama neviem ci to vlastne chcem 😅 😅
Je dost taka mala cicka, a bojim sa ako si zvykne, mamicky, ktore ste dali 2 rocne deticky do skolky ako si zvykali? Ako ste to Vy zvladali?
@horana sa mi inak rata to o 3och rokoch ze hovoria len slovensky psychologovia, nikde inde to nenajdes🙂 plus to hovoria odkedy je v SR 3rocna materska, keby bola 2rocna som presvedcena ze uz by stacili 2 roky🙂
inak neviem ake mas deti ale ked je dieta mojkaci typ tak bude stale - aspon teda ja mam moju 9rocnu mojkacku - nic to nemeni na fakte ze uz v 2och bola pripravena na kolektiv a absolutne sa nehravala vedla deti ale S detmi... cize kazdy asi za svoje dieta by mal hlavne hovorit😉 a teda mojka sa v 9tich rovnako ako v 2och a teraz ma mozno potrebuje ako matku viac ako v tych 2och ...
a prečo ju vlastne chceš dať takú malinkú do škôly? nastupuješ do práce? lebo ak nie podľa mňa je to dosť skoro, aby tam šla keď v podstate nemusí... ale ak nastupuješ do práce je to iné, detičky sa s tým častejšie vyrovnajú ako samotní rodičia 😉

@cherry1981 ahoj, moje obe deti isli do skolky pred 3tim rokom - dcera mala 2,5 roka a syn cerstve 2... dcera bola odplienkovana, syn este plienkovany - obaja milujuci deti, extrovertni... adaptacia v oboch pripadoch super - dcera nastupovala do zohrateho kolektivu tiez takto v aprili ako ty uvazujes - nikto tam neplakal, deti sa jej hned ujali ( ona isla do triedy 3-4rocnych deti, okrem nej tam boli este 3 deti v jej veku, inak vsetko starsie deti) - bola tam ako ryba vo vode - v aprili nastupila a uz na den matiek mala vlastne solo na predstaveni😉
syn nastupoval normalne v septembri, ucitelky boli uzasne, adaptacny proces postupny... ja som bola este na rodicovskej, takze sme krasne presli obdobim adaptacie aj prvych chorob - maly asi nikdy neplakal a skolku ma rad stale... hlavne ale tato najmensia bola u nas uplne ze genialna - 4 ucitelky na 10 deti, uspavali deti na rukach, spievali im, mojkali...