icon

Hojdáte batoľatá na kolenách?

20. mar 2020

Myslím,keˇje nekľudné,plače,máme obdobie vzdoru a toto celkom zaberá.Len musím hojdať dosť,aby hon to ukľudnilo a premýšľam,či to nejak neškodí alebo tak...

sunny8
20. mar 2020

Uškodí to len tebe nie batoliatku. Ale ako si naučíš tak budeš mať. Aby sa ti to raz nevypomstilo

autor
20. mar 2020

@sunny8 Aha.Mas pravdu,len ja ho dokazem vychovavat iba,ked som s nim sama.Neuveritelne silno vie kricat a nikto okrem mna to nechce znasat,tak holt...No je to len kratko,co to takto riesim,tak radsej nie.

sunny8
20. mar 2020

Sú aj iné metódy 🙂 treba to batoliatko vziať so sebou napríklad do kuchyne a keď ideš variť ukázať mu veci ktoré robíš a hovoriť s ním a zaujať ho. Moja dcérka má 23 mesiacov a je riadne hysterická v posledných dňoch no ale treba fungovať. Vezmem ju do kúpeľne nakladá so mnou šaty do práčky alebo vyberá vyprate šaty do košíka. Potom mi ich podáva keď ich vesiam .. spolu upratujeme izbičku pripravujeme jedlo poviem jej toto mi daj tamto mi daj. Taký malý človek ale dokáže veľa a všetko ju zaujíma tak zabudne aj na scény 🙂

nikaeli
20. mar 2020

urob tak, ako to tebe vyhovuje a nie ako ti povie okolie.. potrebujes ukludnit babatko a zaroven aj seba - ak mu kolisanie pomoze, tak ho jednoducho hojdaj - ci ho radsej nechas lezat na posteli a budes pocuvat ako place? milujem tie reci "ako si ho naucis" - ako by sa ti mohlo vypomstit to, ze ho pomojkas a pohojdas? porozmyslaj..

(nas maly prve tri mesiace prereval, bolo to neuveritelne tazke - zvlast, ak prve dieta bolo pokojne 🙂 nosili sme ho, mojkali, kolisali, uspavali na fitlopte raz ja, raz muz, zacala som aj satkovat, pretoze plakal snad cele dni a ja som sa nemohla ani najest.. urobili by sme cokolvek, len aby sa utisil.. dnes ma dva roky a je to normalne vesele dieta, nijak sa nam nevypomstilo to, ze sme ho prve mesiace kolisali)

sunny8
20. mar 2020

@nikaeli viem o čom hovorím. Pri prvej dcérke som si odskákala. Svokra naučila na ruky a inak mi nezaspala. (Bývali sme vtedy spolu tak preto) .. a či si chorá či unavená či polomrtva musíš pracne hajkat na rukách lebo nezaspí. Druhú dcérku som si naučila že dať do postieľky a spať. A funguje to. Takisto prvá bola rozmaznana len trebalo cicikat aby sa upokojila. S druhou mám metódu ako som opísala v druhom komente

autor
20. mar 2020

No ja som myslela,či to natriasanie na kolenách,ak je silnejšie,deťom neškodí.Na to mi už
@sunny8 napísala svoj názor.No a pokiaľ ide o rrozmaznanie,tak ja rozmaznávam a snažím sa to vymeniť za efektívnu výchovu.
@sunny8
@nikaeli ďakujem za názory na výchovu,také si veľmi cením,pretože sú to vlastné skúsenosti.

jarnajar
20. mar 2020

@sunny8 toto je rôzne od prípadu k prípadu. Niektoré dieťa potrebuje viac túlenia, je prirodzene nervóznejšie, iné je pohoďák. Veď rodičia typicky skúšajú tie ľahšie cesty, položiť, pohladkať... Ak stačí, tak super, ak nie, tak skúšajú, čo dieťatku pomôže. Asi málokto hojdá dieťa, ktoré by sa ukľudnilo bez toho.