icon

Hračky na podporu pohybu bábätka od roka

zuzikxx
5. nov 2022

Prosim poradite hracky k podpore pohybu u babatka. Dakujem

beata_k
5. nov 2022

Urcite nie choditko. Na podporu chodenia je dobry nabytok, gauc, stolik 😉

evica17
5. nov 2022

@zuzikxx taký psík so xylofonom a ty tahas a on za tým ide,neskôr keď chodí ,ťahá dieťa
Montesori Hojdačka a piklerovej triangel, ale toto my nemáme a ani na návštevách to neocwnil. A je to dosť drahé aj.
Za mňa k rozvoju pohybu nechávať voľne n podlozkea nech sa snaží skúma, preliezť perinu zrolovanu na zemi, podlieha posteľ, a tak ,urobiť mu doma prekážkovú dráhu

evica17
5. nov 2022

@beata_k to súhlasím,najväčšia somarina. Ani klasické a ani tlaciace,kde si diét tlačí,taký ten vozík.

engynka
5. nov 2022

Ak nemyslis k chodeniu ale len k pphybu tak piklerovej triangel, pri tom sa zo zaciatku stavia a potom kezie po tom a neskor vymysla rozne kusky. Ale moj mal aj taky nafukovaci valec a od nejakych 9 mesiacov sa na to daval bruskom a tak prevaloval. Vnutri boli lopticky a aj to hralo.

mogaa
6. nov 2022

@evica17 no pri našej sa také to tlačiace chodítko veľmi osvečilo....ale ona už sa stavala sama a popri nábytku chodila sama, len sa bála sama do priestoru....s tým chodítkom čo sa tlačí pred sebou sa kupodivu nebála🙂a teda mala aj taký šikovný kočík ktorý keď tlačila tak sa nebála....ale naozaj sama do priestoru sa pustila až okolo 1,5roku....

mogaa
6. nov 2022

Záleží na čo to chceš a kedy to chceš....lebo iné je ak dieťa už samo popri nábytku chodí a len sa bojí samo pustiť do priestoru....inak dobré sú všetky hračky, také to autíčko na ktorom sedí a odráža sa nožičkami, velké auto ktoré dieťa tlačí(a vôbec nevadí že po štyroch), kočík s ktorým behá a tlačí ho pred sebou, sú aj také nákupné vozíky čo deti pred sebou tlačia.....ak to chceš ale na podporu chodenia a dieťa sa malo nepostaví a nechodí samo popri opore, tak naozaj skôr také kde dieťa sedí(to autíčko na ktorrom sedí a odráža sa nožičkami)alebo kde štvornoškuje - tam je super tá komunistická tatrovka ktorú tlačí pred sebou po kolienkach🙂

zuzikxx
autor
6. nov 2022

@zuzikxx POVODNE SOM PISALA DO JEDNEHO ROKA DO NADPISU A NEVIEM PRECO JE ZMENENY OD ROKA.. MYSLELA SOM CCA OD 6- 12 MESIACOV.. DAKUJEM

evica17
6. nov 2022

@mogaa neviem,ja som od fyzio čítala že je to zle,že to dáko zl učí chodiť, ak nájdem tak to tu hodím. Že proste tie veci na tlačenie čo majú kolieska sa neodporúčajú.

evica17
6. nov 2022
mogaa
6. nov 2022

@evica17 vidíš a naša sa s tým rozchodila....pri našej nám doktorka aj povedala že pri starších deťoch čo začnú s chôdzou neskôr, je potom trochu problém kým sa osmelia sami do priestoru, lebo už majú svoj rozum....dieťa vie že už spadlo a pamätá si to, preto sa bojí ísť samo do priestoru.....naša okolo nábytku cupitala také 3mesiace ale bála sa sama pustiť do priestoru, takže jej to pomohlo....

evica17
6. nov 2022

@mogaa veď pomôže to tomu dieťaťu ist do priestoru, ale môže mu to aj uškodiť,nesprávne držanie tela a tak. Proste tie deti sa skôr či neskôr osmelia, ja som syna keď chodil okolo nábytku a tiež sa bál ísť do priestoru (tiež začal neskôr chodiť) tak som ho akoby istila rukou , a postupne sa osmelil. A ink ešte čítam,že odporúčas také to utickoze si sadne a odráža sa, tak to tiež nie je vhodné z fyzio hladiska,lebo je to dosť široké na sedenie (len tak to píšem aj pre autorku,aby sa dobre rozhodla a podporovala správne držanie a vývin tela dieťatka)

horensky
6. nov 2022

@zuzikxx dobry vecer, odporucam tieto, nasa dcerka od cca 5 - 6 mesiaca sa krasne vyhrala s tymito dvoma vozikmi ... ako prvy sme zvolili Chicco uci aj jemnu motoriku a do dnes je jednou z najoblubenejsich hraciek. No stabilita vozika, nakolko mameg plavajucu podlahu sa dost klzal a dcerka este nestihala za vozikom a tak sme dokupili dreveny vozik s kockami ten je stabilny, pevny a naucila sa aj vdaka nemu chodit a dnes ako 14 mesacna chodi sama. Sucastou vozika su kocky, ktore rada stavia, uklada a vie sa pri voziku vyhrat.

https://www.mall.sk/hracky-od-50-eur-az-75-eur/...

https://choditka.heureka.sk/chicco-activity-ruz...

zuzikxx
autor
21. nov 2022

@horensky dakujem!!!