Je moje dieťa v ukazovaní obrázkov popredu?
Ahojte, mám 7 mesačné dieťa (dievča) a keď si pozeráme knižky a opýtam sa, kde je nejaká vec, ukáže správne na ňu prstom. Nepoznám veľa detí v tomto veku, iba zopár starších v rodine a tí to robili až neskôr, ale to boli chlapci. Je toto norma alebo si môžem namyslat, že je napred 😁? Vďaka
asi je napred. moj v tom veku urcite neukazoval. este sa len hojdal na styroch, takze nemal volne ruky na ukazovanie 🙂
asi je napred. moj v tom veku urcite neukazoval. este sa len hojdal na styroch, takze nemal volne ruky na ukazovanie 🙂
@deedol no tá moja sa zas ešte na 4 nevie dať 🙂
je normálne že v určitej etape môže byť dieťa v niečom popredu a v inom pozadu.....to nerieš.....ano je šikovné ale o pár týždńov môžeš zistiť že v inom bude pozadu....štvornoškuje? asi nie a vidíš už som stretla aj dieťa čo v tomto "veku"štvornoškovalo🙂
je normálne že v určitej etape môže byť dieťa v niečom popredu a v inom pozadu.....to nerieš.....ano je šikovné ale o pár týždńov môžeš zistiť že v inom bude pozadu....štvornoškuje? asi nie a vidíš už som stretla aj dieťa čo v tomto "veku"štvornoškovalo🙂
@mogaa videla som video, ako 7 mesačné dieťa chodilo 😀
Mozes si namyslat cokolvek, ci je popredu ci pozadu, avsak porovnavat deti v akomkolvek veku, a uz toboz nie v 7 mesiacoch, je uplne zbytocne a kontraproduktivne. Venuj sa dietatu a vychovavaj ho tak, aby si neporovnavala, ale na to casom prides aj sama.
Mozes si namyslat cokolvek, ci je popredu ci pozadu, avsak porovnavat deti v akomkolvek veku, a uz toboz nie v 7 mesiacoch, je uplne zbytocne a kontraproduktivne. Venuj sa dietatu a vychovavaj ho tak, aby si neporovnavala, ale na to casom prides aj sama.
@hopatko to mi je jasné, len som chcela vedieť skúsenosti iných s touto konkrétnou vecou
@hopatko to mi je jasné, len som chcela vedieť skúsenosti iných s touto konkrétnou vecou
@anonym_autor a v com ti pomoze ak moja Anicka ukazovala v 8 mesiacoch, Janko v 7 mesiacoch a dalsie dve deti niekedy neskor, jedno z nich az v roku....chapes, uplne zbytocne info pre teba. Tvoj zivot ani tvojho dietata to nezmeni ani nezlepsi.
@anonym_autor a v com ti pomoze ak moja Anicka ukazovala v 8 mesiacoch, Janko v 7 mesiacoch a dalsie dve deti niekedy neskor, jedno z nich az v roku....chapes, uplne zbytocne info pre teba. Tvoj zivot ani tvojho dietata to nezmeni ani nezlepsi.
@hopatko no že Anička ukazovala v 7 mesiacoch, tak sme začali postupne s kartičkami, možno poradit nejaké aktivity na rozvoj, nech sa nenudí. Opýtam sa chat gpt 🙂
@anonym_autor nech sa 7 mesacne dieta nenudi? OMG
@hopatko keď sa nudí, tak vrieska 😀
@anonym_autor vies o tom, ze dieta moze mat 100 inych dovodov preco "vrieska" a nuda to nebude...
@hopatko haha, to nemyslím, že plače. Chat gpt mi poradil veľa jednoduchých hier pre takéto malé deti, tak sa ideme zahrať
To je prve, ze? 🙂
Deti su rozne. Aj moje mladsie v tomto veku dokazalo ukazat par veci. Aj hovorilo mama a mnam. Ale nedokazalo sa este ani dat na 4, len sa plazilo. Plazilo sa dlho predlho. Teraz ma 13 mesiacov a este nechodi. Starsie v tomto veku uz chodilo same, ale zas nehovorilo nic, ani este neukazovalo (a to je vyhodnotene psychologickou ako nadpriemerne inteligentne). Zas kamoskina dcera uz v 7m robila prve kroky, druhej kamosky syn sa este len pretacal... vsetky su v poriadku, normalne deti. Ten vyvoj je rozny, fakt neporovnavaj.
A hlavne, nenamyslaj si, ze ked tak skoro ukazuje, vyrastie ti z neho genius. Vobec to tak nemusi byt.
Myslim ze je popredu, moja 15 mesacna vie ukazat par veci🤣mozno je to aj tym, ze je druhorodena a knizku videla prvy krat pred mesiacom🤣
Zacala by som s anglickou klasickiu literaturou, taky šejkspír by uz mohol maleho genia zaujat - netreba premeskat ani jeden den. A za dva tyzdne by som do toho prilozila aj mendelejevovu tabulku - co sa nenauci dnes, to za neho bude ovladat AI zajtra. Smelo do toho
Zacala by som s anglickou klasickiu literaturou, taky šejkspír by uz mohol maleho genia zaujat - netreba premeskat ani jeden den. A za dva tyzdne by som do toho prilozila aj mendelejevovu tabulku - co sa nenauci dnes, to za neho bude ovladat AI zajtra. Smelo do toho
@anonym_7a62df ok 👍
Myslim ze je popredu, moja 15 mesacna vie ukazat par veci🤣mozno je to aj tym, ze je druhorodena a knizku videla prvy krat pred mesiacom🤣
@majlo1234 to je údel druhorodenych 😁
@anonym_autor a nie je to jedno? Niektroe veci jedno dieta zvladne skor, ine neskor. Niektore detinv rom veku uz sedia ci stoja, ine sa len prevaluju.
Tes sa, ze je sikovna.
@anonym_autor Tak v niečom napred v ničom pozadu. Každé dieťa je iné. Môj to napr nechce robiť ani ako 2 ročný. Sám áno číta si ale akonáhle sa priblížim odchádza od knižky.
@mogaa videla som video, ako 7 mesačné dieťa chodilo 😀
@anonym_autor neskor sa nauci nieco ine a do kniziek nebude vediet ukazovat
Bude ju zaujimat plazenie a pivotovanie a nieco co doteraz vedela zabudne
Mas normalne dieta daj sa do kludu
Neviem či je popredu ale teda ja som po mojej v 7 mesiacoch neukazovala žiadne obrazky, ani som nechcela aby mi niečo v knižke ukazovala
@anonym_autor zrejme toto robí skôr než ostatne deti, určite ta to teší a to je v poriadku, pokial to tak cítiš a ju to baví, robte si aktivity, aby ste z toho mali dobrý pocit. Moja v 6.mesiacoch stvornozkovala, no nie je z nej nejaký športový talent. Ono to je naozaj tak, že tie miniobdobia, kedy sa dieťa niečo naučí a niečomu ide sú u každého iné a rôzne sa striedajú. Preto sa fakt len okrajovo uvadza vo väčšom časovom rozmedzí, čo by malo zhruba ovládať.
@anonym_autor wau, je riadne sikovna

napred, pozadu 🤷♀️ má 7 mesiacov…