icon

Je moje dieťa v ukazovaní obrázkov popredu?

18. aug 2025

Ahojte, mám 7 mesačné dieťa (dievča) a keď si pozeráme knižky a opýtam sa, kde je nejaká vec, ukáže správne na ňu prstom. Nepoznám veľa detí v tomto veku, iba zopár starších v rodine a tí to robili až neskôr, ale to boli chlapci. Je toto norma alebo si môžem namyslat, že je napred 😁? Vďaka

biba_18
18. aug 2025

napred, pozadu 🤷‍♀️ má 7 mesiacov…

basulaak
Autor odpoveď zmazal
deedol
18. aug 2025

asi je napred. moj v tom veku urcite neukazoval. este sa len hojdal na styroch, takze nemal volne ruky na ukazovanie 🙂

autor
18. aug 2025
@deedol

asi je napred. moj v tom veku urcite neukazoval. este sa len hojdal na styroch, takze nemal volne ruky na ukazovanie 🙂

@deedol no tá moja sa zas ešte na 4 nevie dať 🙂

deedol
18. aug 2025
@anonym_autor

@deedol no tá moja sa zas ešte na 4 nevie dať 🙂

@anonym_autor tak kazdy ma to svoje no 🙂

mogaa
19. aug 2025

je normálne že v určitej etape môže byť dieťa v niečom popredu a v inom pozadu.....to nerieš.....ano je šikovné ale o pár týždńov môžeš zistiť že v inom bude pozadu....štvornoškuje? asi nie a vidíš už som stretla aj dieťa čo v tomto "veku"štvornoškovalo🙂

autor
19. aug 2025
@mogaa

je normálne že v určitej etape môže byť dieťa v niečom popredu a v inom pozadu.....to nerieš.....ano je šikovné ale o pár týždńov môžeš zistiť že v inom bude pozadu....štvornoškuje? asi nie a vidíš už som stretla aj dieťa čo v tomto "veku"štvornoškovalo🙂

@mogaa videla som video, ako 7 mesačné dieťa chodilo 😀

hopatko
19. aug 2025

Mozes si namyslat cokolvek, ci je popredu ci pozadu, avsak porovnavat deti v akomkolvek veku, a uz toboz nie v 7 mesiacoch, je uplne zbytocne a kontraproduktivne. Venuj sa dietatu a vychovavaj ho tak, aby si neporovnavala, ale na to casom prides aj sama.

autor
19. aug 2025
@hopatko

Mozes si namyslat cokolvek, ci je popredu ci pozadu, avsak porovnavat deti v akomkolvek veku, a uz toboz nie v 7 mesiacoch, je uplne zbytocne a kontraproduktivne. Venuj sa dietatu a vychovavaj ho tak, aby si neporovnavala, ale na to casom prides aj sama.

@hopatko to mi je jasné, len som chcela vedieť skúsenosti iných s touto konkrétnou vecou

hopatko
19. aug 2025
@anonym_autor

@hopatko to mi je jasné, len som chcela vedieť skúsenosti iných s touto konkrétnou vecou

@anonym_autor a v com ti pomoze ak moja Anicka ukazovala v 8 mesiacoch, Janko v 7 mesiacoch a dalsie dve deti niekedy neskor, jedno z nich az v roku....chapes, uplne zbytocne info pre teba. Tvoj zivot ani tvojho dietata to nezmeni ani nezlepsi.

autor
19. aug 2025
@hopatko

@anonym_autor a v com ti pomoze ak moja Anicka ukazovala v 8 mesiacoch, Janko v 7 mesiacoch a dalsie dve deti niekedy neskor, jedno z nich az v roku....chapes, uplne zbytocne info pre teba. Tvoj zivot ani tvojho dietata to nezmeni ani nezlepsi.

@hopatko no že Anička ukazovala v 7 mesiacoch, tak sme začali postupne s kartičkami, možno poradit nejaké aktivity na rozvoj, nech sa nenudí. Opýtam sa chat gpt 🙂

hopatko
19. aug 2025
@anonym_autor

@hopatko no že Anička ukazovala v 7 mesiacoch, tak sme začali postupne s kartičkami, možno poradit nejaké aktivity na rozvoj, nech sa nenudí. Opýtam sa chat gpt 🙂

@anonym_autor nech sa 7 mesacne dieta nenudi? OMG

autor
19. aug 2025
@hopatko

@anonym_autor nech sa 7 mesacne dieta nenudi? OMG

@hopatko keď sa nudí, tak vrieska 😀

hopatko
19. aug 2025
@anonym_autor

@hopatko keď sa nudí, tak vrieska 😀

@anonym_autor vies o tom, ze dieta moze mat 100 inych dovodov preco "vrieska" a nuda to nebude...

autor
19. aug 2025
@hopatko

@anonym_autor vies o tom, ze dieta moze mat 100 inych dovodov preco "vrieska" a nuda to nebude...

@hopatko haha, to nemyslím, že plače. Chat gpt mi poradil veľa jednoduchých hier pre takéto malé deti, tak sa ideme zahrať

diewcatqoo
19. aug 2025

To je prve, ze? 🙂
Deti su rozne. Aj moje mladsie v tomto veku dokazalo ukazat par veci. Aj hovorilo mama a mnam. Ale nedokazalo sa este ani dat na 4, len sa plazilo. Plazilo sa dlho predlho. Teraz ma 13 mesiacov a este nechodi. Starsie v tomto veku uz chodilo same, ale zas nehovorilo nic, ani este neukazovalo (a to je vyhodnotene psychologickou ako nadpriemerne inteligentne). Zas kamoskina dcera uz v 7m robila prve kroky, druhej kamosky syn sa este len pretacal... vsetky su v poriadku, normalne deti. Ten vyvoj je rozny, fakt neporovnavaj.
A hlavne, nenamyslaj si, ze ked tak skoro ukazuje, vyrastie ti z neho genius. Vobec to tak nemusi byt.

majlo1234
19. aug 2025

Myslim ze je popredu, moja 15 mesacna vie ukazat par veci🤣mozno je to aj tym, ze je druhorodena a knizku videla prvy krat pred mesiacom🤣

anonym_7a62df
19. aug 2025

Zacala by som s anglickou klasickiu literaturou, taky šejkspír by uz mohol maleho genia zaujat - netreba premeskat ani jeden den. A za dva tyzdne by som do toho prilozila aj mendelejevovu tabulku - co sa nenauci dnes, to za neho bude ovladat AI zajtra. Smelo do toho

autor
19. aug 2025
@anonym_7a62df

Zacala by som s anglickou klasickiu literaturou, taky šejkspír by uz mohol maleho genia zaujat - netreba premeskat ani jeden den. A za dva tyzdne by som do toho prilozila aj mendelejevovu tabulku - co sa nenauci dnes, to za neho bude ovladat AI zajtra. Smelo do toho

@anonym_7a62df ok 👍

autor
19. aug 2025
@majlo1234

Myslim ze je popredu, moja 15 mesacna vie ukazat par veci🤣mozno je to aj tym, ze je druhorodena a knizku videla prvy krat pred mesiacom🤣

@majlo1234 to je údel druhorodenych 😁

anonym_248f3f
19. aug 2025

@anonym_autor a nie je to jedno? Niektroe veci jedno dieta zvladne skor, ine neskor. Niektore detinv rom veku uz sedia ci stoja, ine sa len prevaluju.
Tes sa, ze je sikovna.

3petka
19. aug 2025

@anonym_autor Tak v niečom napred v ničom pozadu. Každé dieťa je iné. Môj to napr nechce robiť ani ako 2 ročný. Sám áno číta si ale akonáhle sa priblížim odchádza od knižky.

anonym_752c67
19. aug 2025
@anonym_autor

@mogaa videla som video, ako 7 mesačné dieťa chodilo 😀

@anonym_autor neskor sa nauci nieco ine a do kniziek nebude vediet ukazovat
Bude ju zaujimat plazenie a pivotovanie a nieco co doteraz vedela zabudne
Mas normalne dieta daj sa do kludu

sense
19. aug 2025

Neviem či je popredu ale teda ja som po mojej v 7 mesiacoch neukazovala žiadne obrazky, ani som nechcela aby mi niečo v knižke ukazovala

tiika
19. aug 2025

@anonym_autor zrejme toto robí skôr než ostatne deti, určite ta to teší a to je v poriadku, pokial to tak cítiš a ju to baví, robte si aktivity, aby ste z toho mali dobrý pocit. Moja v 6.mesiacoch stvornozkovala, no nie je z nej nejaký športový talent. Ono to je naozaj tak, že tie miniobdobia, kedy sa dieťa niečo naučí a niečomu ide sú u každého iné a rôzne sa striedajú. Preto sa fakt len okrajovo uvadza vo väčšom časovom rozmedzí, čo by malo zhruba ovládať.

ankare
19. aug 2025

@anonym_autor wau, je riadne sikovna