Je vhodná pre deti čiapka zasahujúca do tváre?
Zdravim.Vsimla som si,ze deticky od pol roka do 4 a aj viac casto maju ciapocku az na oboci,aj zboku,ze az do oci takmer zsahuje,niekedy pri pohybe aj ano.Hlava je v teple,to ano,Zaujima ma,ci to tak je spravne.Dakujem.Ak sa niekomu moja otazka nepaci a zda sa hlupa,tak sa vopred ospravedlnujem,ale naozaj ma zaujima Vas nazor na toto.
Ja napíšem za seba. My ako deti sme mávali veľmi často zápal prinosovych dutín (ta časť čela nad nosom a obočím). Prejavy: plný nos, nedá sa vyfukat, tlak v hlave, bolesti hlavy, horúčky.. Dutiny plné soplí. V tom čase sa to minimálne u mňa muselo liečiť prerážaním dutin (prepichnutim dlhou tenkou paličkou dutiny cez nos, aby hnis vytiekol). Doma atb, pobyt v teple, von som nemohla ist, naparovanie..
Dnes sa to da liečiť aj inak, ale zapálené dutiny - nič moc. A z čoho vzniká zápal? keď si von, v zime, na vetre, a čelo holé... 🙁 Stačí vietor na jeseň, a ofukne ta. Takže ja iné čiapky ani nekupujem, len také, aby bolo čelo prekryté. Samozrejme, nezakryvam oči.
Môj svagor (dospelý) chodieval do roboty na bicykli. Bez čiapky, len šiltovka. Hocikedy počas roka mal zapálené dutiny, vždy musel ist na pn, atb... Tak zlé prejavy mal. Nechápali z čoho. Časom na to došli, že z biku a šiltovky...
Takže nie je to len otazka/choroba detí.
Samozrejme, niekto náchylný na prechladnutie nie je, iný zas ano...
Aha,dakujem za odpovede.Takze to je dovod.Lebo vidim,ze aj dobre sadnuce ciapky maju deti nasadene,ze lemuju az zakryvaju obocie aj zboku,ze len oci su vonku,cize sa to neposunulo,ale je to tak naschval.Uz aspon viem,,preco.Ano,nam to napriklad v detstve so sestrou ,pokial viem,az tak nedavali.Ja som teda dutiny mavala zapalene.
Ja mám chronicky zápal dutín, ktorý mi spôsobuje značne problémy, takže dosť pozerám na to či maju moje deti čiapku aj na čele. Keď som bola malá čiapky neboli v móde a preto som si ich stále dávala dole a riadne sa mi to vypomstilo.

skor by som povedala ze ide o to ze ta čiapka stale padá... nas maly ma kukla kt. je cca od 6 do 12 mesiacov a kedze ma este len pol roka tak mu je velka a stale mu to musim napravat.