Keď dieťa kričí
však uvidíš ako dlho to bude trvať... môže to byť len obdobie, ktoré po čase prejde....
@bizuslavka klasicke obdobie vzdoru
to bude len take obdobie.. kazde dieta si prejde takymto obdobim vzoru. je jasne, ze ho treba napominat, no isto to nejaku tu chvilu potrva, kym sa maly ukludni
To má také obdobie, za pár dní ho to prejde presne tak rýchlo ak ho to aj chytilo 🙂
@bizuslavka no..ma vzdor..to si u starsieho nezazila?
Vzdor, u nás to bolo do 4 rokov.
@bizuslavka Obycajna vzdorovitost, Skusa pokial pokial moze a kde je hranica. Treba mu ju jasne ukazat kde je . Obcas mi pride aj zabavna takato otazka. Keby sme boli o generaciu spat a toto robili rodicom ci nasi rodicia prarodicom tak by sa dalo po papuli a bolo by to vyriesene 🙂
No môj skúsil na mňa kričať. Som k nemu prišla a dôrazne som mu vysvetlila, že nebudeme na seba vrieskať a hulákať na celý byt ako cigáni v osade. Ak niečo chce, nech príde a slušne povie. No so mnou by vrieskajuce dieťa veru veľa nenaúradovalo. A ešte že by niečím trieskal? Len raz. Tiež mám dvoch synov, ale majú jasné hranice.
Dík, baby za rady. Už sa to vyriešilo samo. Zrejme mal len blbé dni. Už je zasa v pohode ako predtým. Ale ako píšete, aj ja som na nich rázna, ale keď je toho veľa tiež už rezignujem...

Ahojte. Idem za vami po radu. Máme doma 2,5 a 6 ročných chlapcov. Ten mladší v posledných dňoch začal na všetko kričať. niečo odo mňa chce - kričí "mama!!!!" prídem za ním, snažím sa mu vysvetliť, je ešte nervóznejší, so všetkým trieska. Pochopila by som to, keby to bolo chvíľkové, že sa na niečo hnevá. Ale už to trvá asi tri dni, a ja už mám nervy v .... je pravda, že má slabú nádchu, možno je aj z toho nervózny. Ale predtým toto nerobil. Aj také základné veci, ako umyť si ruky, čo predtým sám išiel urobiť, teraz vzdorovito odmieta. Už neviem, čo s ním. Snažím sa mu venovať, ale len na chvíľu od neho odídem, už vrieska. Poraďte. Musím predsa aj navariť a upratať....