icon

Kedy je dieťa schopné dohody?

5. júl 2024

Caute, podľa Vás kedy je vek dieťaťa taký, že už chape dá sa s ním dohodnúť. Samozrejme je mi jasne, že je prudko individualne. Ale myslím tak že kedy sa to cca láme, že dieťa je už taký úplný parťák napr aj na cestovanie.

sintra
5. júl 2024

Ja som takto mala syna partaka aj na cestovanie cca od 7-8 rokov.

pribinak
5. júl 2024

Asi predskolak.
Uz zvládne kopec veci sám, nereve za každú blbosť, je už aj dosť samostatný a fyzicky zdatný

lia2022
5. júl 2024

Ja mám taký pocit pri synovi od cca 2,5r.
Od vtedy aj u lekára neplače, pekne vydrží nakoľko má sľúbenú odmenu - autíčko 😉. Vydrží aj dlhšiu cestu autom..najviac sme šli 2,5hod. a akože úplne bez problémov,čo keď bol bábätko , tak cestu autom priam neznášal a ledva sme sa pohli a hneď vrieskal 🙉.
Dá sa s nim dohodnúť, netreba brať kopec vecí z domu , nakoľko mu už aj vieš hoci kde kúpiť aj jest a aj piť, odplienkovaný je .. takže za mňa super toto obdobie👍.

jazula
5. júl 2024

Má 3r2m a parťáčkou na cestovanie je cca rok. Najmä lietadlo miluje, vlaky, električky…v aute sa chvíľku nudí, potom už si tam spieva a je v pohode.
Ale teda vo všetkom okrem cestovania je to momentálne bieda, testuje hranice a moje nervy 😂.

autor
5. júl 2024

@jazula a kedy ste prvýkrát leteli?

jazula
5. júl 2024

Prvý krát mala 1r4m, druhý krát 2r3m a tretí krát pred 2-3 týždňami 🙂. Pri prvom lete zabávala polovicu lietadla, v uličke sa učila chodiť a normálne ľudia v 5-6 radoch od nás búchali plastovými fľaškami alebo čím, aby ju prilákali 😂. To bol náročný let vcelku. A pri transfere bolo fakt ťažké ju udržať na mieste. Preto hovorím, že parťák z nej bol až ten druhý rok. Suverénne si sadla taká drobná na to samostatné sedadlo v lietadle, zapla si pás a spokojná obzerala okolie 😆. Ona je ale celkovo maniak na všetky dopravné prostriedky.

marhulka13
6. júl 2024

A v puberte zase skončí možnosť dohody, lebo zrazu bude mať pocit, ze je najmúdrejší na svete. Takže od toho predškolského veku do puberty je to fajn

jaskolka
6. júl 2024

Syn bude mať v októbri 4 a je to už s ním celkom v pohode, dá sa s nim už aj celkom pokecať, stáva sa partakom.Cestovať s nim nie je problém.

luccija
6. júl 2024

4,5 a viac?

dzejny656
6. júl 2024

Podľa mňa teraz keď ma dcéra okolo 5 rokov.

mantilka
10. júl 2024

S cestovaním sme nemali problémy...to je asi fakt individuálne. Záleží aj od toho ako sa práve cíti, keď je dieťa unavené alebo mu je veľmi horúco tak je mrzutejsie. Raz si pamätám, keď meškal let, bola mrzuta.
Všeobecné partačka už v tom predškolskom veku.