icon

Kedy navštíviť logopéda kvôli písmenu R?

7. aug 2025

V akom veku ste sli s dietatom k logopedovi len kvoli pismenu R? Nemyslim teraz, ze ste zacali chodit napriklad kvoli sykavkam a postupne ste presli az k R.
Myslim pripady, kedy dieta vedelo same od seba vsetky pismena, ale nevedelo len R.
A za ako dlho sa ho vase deti potom naucili?

pribinak
7. aug 2025

Zalezi či vie správne vysloviť L

R u väčšiny deti nabieha okolo 4-5 rokov

adka3321
7. aug 2025

@anonym_autor bola som s dcerkou ked mala 5 rokov (v juli mala 5 a termin na logo sme dostali na september). Logo nam dala cvicenia, ktore sme mali doma trenovat a o 2 mesiace na dalsej kontrole uz krasne R hovorila. Ja som este logopedicke hovorila, ze my sme uz doma trenovali: strc prst skrz krk, ta len pozerala, ze to uz je vysoky level 😂😂😂 a zhodnotila, ze ju ani zarobit nenechame (samozrejme zo srandy). Dalsia navseteva uz nebola potrebna.

zuzanaete
7. aug 2025

Chodili ako predskolaci. Myslela som si, ze ideme iba kvoli r, ale teda bolo treba najprv potrenovat aj l. Ja som yo vobec nepocula, ze to nehovoria riadne.

biba_18
7. aug 2025

pred 5. - a dodnes nevie, ráčkuje ☺️ l hovoril pekne

nevenka
7. aug 2025

My sme zacali nieco po 5.roku, tiez mal slabe L, sykavky mal pekne a R nie a nie naskocit. Trapili sme sa dlho. Prisiel covid a ostali sme doma a kazdy den som ho drilovala podla rad a cviceni od logopedicky, az jedneho dna to naskocilo. Mal asi 5,5 roka. Do skoly siel skoro 7 rocny, zle mu vychadzali roky. Sesternicin syn mal 7, chodi do skoly, ide do druhej triedy a este nevie. Kazde dieta je ine. S mladsim synom zacinam trenovat tiez, ma 4,5 roka, tak light, nesilim to. A pridava sa aj 2,5 rocna, no srandovna je. A mozno jej to naskoci potom same 🙃😅.

autor
8. aug 2025
@biba_18

pred 5. - a dodnes nevie, ráčkuje ☺️ l hovoril pekne

@biba_18 a preco myslis, ze sa to nepodarilo? ja sa toho dost bojim...

biba_18
8. aug 2025

@anonym_autor moje dieťa malo add a nemalo trpezlivosť - a potom neskôr už tomu neprikladalo váhu... ja si to ani neuvedomujem keď rozpráva, nie je to také výrazné ako u havla napr ...

autor
8. aug 2025
@biba_18

@anonym_autor moje dieťa malo add a nemalo trpezlivosť - a potom neskôr už tomu neprikladalo váhu... ja si to ani neuvedomujem keď rozpráva, nie je to také výrazné ako u havla napr ...

@biba_18 aha tak. ano, rackovanie ma rozne podoby. ja som si hned predstavila take to najhorsie, bud hrdelne r alebo ked clovek nevie povedat nic a povie napr. vu

biba_18
8. aug 2025

@anonym_autor jeho pediater to zobral s humorom keď som sa mu "sťažovala" že je to des s tým mojim dieťaťom že sa nechce mordovať s tým R - no čo, dáte ho na francúzštinu 😂

martinka13
8. aug 2025

4 roky myslím..

nikha2809
16. aug 2025

Keď mala 5 sme išli, bola predskolačka.Inak vedela všetko aj L.Za tri týždne poctivého cvičenia co nám dala logo vedela R