icon

Kedy už začne poriadne rozprávať?

dendulik
7. máj 2013

Ahojte baby.Chcem poradit ohladne mojho synčeka ma 3roky aj 4mesiace a ešte stale poriadne nerozprava.Chodime aj ku logopedičke.Rozumie všetkemu.Vravi mama.mami. oco.kaka.kaky.auto.na.tu.aj ja.ja ty a.e.i.o.u.brmm.cau.cooo.všetko bez mekčenou.idze.udi(ujo).au.a podobne.učit sa velmi nechce musim byt nanho prisna.v školke ho chvalia.a on ma aj taku povahu e musi byt po jeho je januarovy.Všetci mi vravia že musim byt trpezliva.Do školky chodi od januara a teraz bol mesiac doma lebo bol stale chory.poradte mi.dakujem

katy1979
7. máj 2013

nic ine ti neostava len byt trpezliva. Dolezite je ze rozumie. K logopedicke chodite takze ste podchytení. Mozes ho asi len motivovat a motivovat a cakat.

snopkulka
7. máj 2013

presne tak, netlačiť, nenútiť, ono to príde samo 😉 tiež mám januárového - riadny tvrdohlavec, svojhlavé dieťa 😀 poradila by som veľa veľa sa s ním rozprávať, vymýšľať príbehy, čítať, rozprávať sa potom o nich, obohacuje to slovnú zásobu, ono sa mu ten jazýček jedného dňa rozviaže 😵

abbie
7. máj 2013

ja mam tiez januaroveho, ale o rok mladsieho ako ty ... je to velmi tvrdohlava, svojhlava povaha, niekedy je to s nim velmi tazke, mava svoje nalady ... tiez nerozprava, zatial iba slova(cca 40), nastastie rozumie, takze by ta rec mala naskocit 😉 porozumenie reci je uplne najdolezitejsie.

iplusr
7. máj 2013

Je tazke neporovnavat s ostatnymi detmi,ktore uz toho toooolko narozpravaju. Ale vies o tom, ze Einstein poriadne nerozpraval do 4 rokov? Mozno budete mat druheho Einsteina.

onino
7. máj 2013

vetsinou robia chybu matky ze ked dieta zacina rozpravat a ty ho neopravujes a este hovoris jeho recou,tak on si misli ze to je spravne.ked zacal rozpravat udi-ujo, a ty potom mu tiez povies ide udi tak bude stale tak rozpravat.od mala treba z dietatom rozpravat spisovne a nie tutumutu.

sssimi
7. máj 2013

Moja bude mať tento mesiac 4 roky a tiež si melie po svojom. Logopedičke chodíme od decembra a začína sa nám to samé od seba zlepšovať. Často hovorí ako tarzan, pri tom skloňovať vie krásne. Prehadzuje slovosled vo vetách. Vynecháva slová a najhoršie, je že si vymýšľa svoje nové slovíčka a ja potom na ňu pozerám a môžem ja rozmýšlať čo tým chcela povedať..... Snažím sa ju opravovať, ale dosť ju tým nervačím. Učenie u nás prebieha len nenápadne a aj to nie denne. Ale naozaj je to o niečo lepšie a začalo sa to, keď mala 3 roky a 9 mesiacov.

sante81
7. máj 2013

môj syn začal rozprávat ako 3ročny + 5 mesiacov. staré dobré časy ked bol ticho, začal rozprávat z tyždna na tyžden a usta uz nezavrel. teraz sa najnovsie pyta, na všetko, kto kde byva, prečo, kde byva baba jaga, kde je amerika. prečo je amerika daleko...

rebeka7501
7. máj 2013

Asi nemá o čom, tak nerozpráva. Ďalšia "knižková" mamina ? Každý je individuálny !!!!! Prečo sa stále porovnávate, ktorá má šikovnejšie a múdrejšie dieťa ? Možno budeš rada ak bude v 5. rokoch 15 minút ticho.

inull5
7. máj 2013

No ja ti poviem, že ti aj toršku závidím, ale v dobrom 🙂 Moje dcéra má 26 mesiacov a celý deň, od rána ako rozlepí očká ma bombarduje otázkami rôzneho typu a rôznych tém, keď ideme po ulici pri každom dome sa ma opýta kto tam býva a keď jej poviem že deti, tak sa opýta kde sú, keď poviem že neviem, tak sa opýta že prečo neviem..keď niekoho stretneme opýta sa ujo kde robíš, teta kde si bola, a jej jedno či tých ľudí poznáme alebo nie, všetko komentuje, či už v televízii alebo keď sa ja s niekým rozprávam, tak odpovedá za mňa, takže by som bola rada keby som občas mala aj ticho doma...ale neboj, možno sa mu len nechce rozprávať a čaká že mu všetko naokolo opíšeš ty