icon

Kedy začalo vaše dieťa reagovať na svoje meno?

piacere
21. mar 2011

🙂

katkatt
21. mar 2011

tak to si uz fakt nepamatam 🙂 ale aj tazko povedat, ved menom ho oslovujem x-krat denne od narodenia a na toto som naozaj nestriehla ... ale v odbornej literature sa to tu tusim pise ..no ja si nepamatam ani zhruba mesiac 😔

bosoriak
21. mar 2011

Aboslutne si nepamatam.
Ale mozno to bude aj kvoli tomu, ze ak na dceru aj zavolam, tak ma vo vacsine pripadov odignoruje, ak prave neponukam sladkosti 😀

lenka268
21. mar 2011

Ahoj, moj Danko sa zacal otacat na meno asi v siedmich mesiacoch 😉

julienka
21. mar 2011

Asi tak par tyzdnov dozadu - teda cca od 6 mesiacov 😉

ela2710
21. mar 2011

moj maly ma 5 mesiacov a ked mu povieme Tomi, Tomino, Tomasko vzdy sa otoci aj ked sa hra s hrkalkou na meno vzdy zareaguje a otoci sa, takze je to naozaj individny 🙂

titkovamiriam
21. mar 2011

fuuu to už musím loviť v pamati ale tiež asi okolo 6m 😉

evickapooh
21. mar 2011

dcerky mali ccca 8 az 10 mesiacov cca

pia22
22. mar 2011

Od 5. mesiacov.

nibiru
22. mar 2011

myslim ze 6-7mesiacou 🙂

peta268
22. mar 2011

nas Danielko ma 5 mesiacov a 1 tyzden a uz par dni sa otaca na meno 🙂

lussy666
22. mar 2011

okolo 6. mesiaca 🙂

kaja73
22. mar 2011

Kopirujem z odborneho clanku ---- V desiatom mesiaci života si už dieťa dostatočne uvedomuje, čo sa okolo neho deje a jeho sociálne správanie začína byť na pozoruhodnej úrovni. Dieťa máva na rozlúčku, pretože vie, že sa to tak má, hovorí mama a tata správnym ľuďom, reaguje správne na svoje meno a na slovo „nie“. Okrem toho dokáže samo stáť, dvíhať a hrať sa s malými vecami a pohybovať sa po štyroch a niekedy aj po dvoch s naozajstnou istotou.
- U mojich deti fakt neviem.Oni sa totiž točili za zvukom-hocakym od 4m.Ked som povedala- okno-,tak sa otočili tak isto ako ked som povedalal ich meno.Ale cielene na meno to bolo asi fakt až od tych cca 9-10m.

leusenkaladynka
2. sep 2016

Ja len nechapem...zada sa tema a mamicky zacnu pisat neviem lovim v pamati...yak naco sa potom zapajat do diskusie?

flavia1
2. sep 2016

okolo 6, 7 mesiaca

babatkoo
2. sep 2016

Ako 4 mesacny

martina0917
22. okt 2016

Moj maly zacal reagovat na meno ked mal 4mesiace..ale nie stale dakedy mu musim opakovat aj 3x za sebou a vtedy zareaguje..teraz mame 5mesiacov a stale to je tak isto..nic sa nezmenilo..cize pomalicky dalej zajdes...😊