icon

Kupujete drevené alebo plastové hračky pre deti ?

25. nov 2019

Hraju sa vase deti s drevenymi aj plastovymi hraxkami alebo preferujete iba jednu variantu? Ja som za drevo ale mala furt len plast plast ale nehodlam kupovat plastove dristy. Nevie to pochopit ... minule sme sli z obchodu s revom lebo chcela vlacik plastovy a nedovolila som. Predavacky zazerali 🙄🙄🙄

Strana
z4
martinajurkechova
28. nov 2019

Keď ju miluješ tak si musíš uvedomiť, že jej týmto veľmi ublizujes. Keď už si tak musela, tak si tú gitaru nemala pred ňou vyhadzovať. Mohla si ju vyhodiť keď zaspí, alebo čo. Možno tie drevené hračky odmieta už len kvôli tomu, že ju do toho tak tlacis. Dvojročné dieťa má svoje city a je veľmi zraniteľné, nedokázala by som takto ublížiť svojej dcérke. Keď nezmenis svoj prístup tvoje dieťa ťa bude nenávidieť.

saskia_98
28. nov 2019

Neodrbuj. Keby si ju milovala nenutila by si ju hrat sa s hrackami ktore nechce len kvoli tvojmu egu.

ukulela
28. nov 2019

Ty to nechápeš. Tebe ozaj nedopina. Ak sa mi raz nepáči oranžová farba tak sa mi nepáči. Ak sa tvoje dieťa nechce hrať s drevom, tak sa hrať nebude. Ponúkaš jej zjavne hračky, ktoré ju nezaujímajú. Nič jej nedávajú, nerozvíja sa pri hre s nimi. Ako ju chceš donútiť? Dáš jej kocku, nechce ju. A opakuj to 500 krát. Akú chceš radu, že ju máš dať zhypnotizovať alebo čo? Myslíš si, že na to sú nejaké vitamíny, aby decko získalo lásku k dreveným hračkám? Vieš čo, skús jej dávať jesť veľa ovocia, ktoré rastie na stromoch a získať tak väčšie prepojenie s tým drevom. HM? Ináč pobavila si ma vyjadrením, že keď bude chodiť do školy už sa nebude hrať ...... no tak to dieťa ľutujem ako mu šesťročnému budeš zakazovať hráť sa.

autor
28. nov 2019

@ukulela ked pojde do skoly tak hracky uz nebudu. Bude sa venovat skole a chcem ju dat na aspon 2 kruzky

ukulela
28. nov 2019

... a na margo predškolskej výchovy, ktorá je mimochodom od januára povinná, už vidím ako na rodičovskom riešiš a dávaš učiteľkam príkazom, aby sa malá hrala len s drevenými hračkami. No smejem sa hlasno. Ale aby si nepovedala, že ťa tu len dodrbavam, naše deti a myslím tým v širšej rodine, chlapci aj dievčatá, s veľmi radi hrávajú s tými drevenými koľajnicami a vláčikmi ktoré sa dajú postaviť do rôznych tvarov a dráh. Toho máme za dve škatule.. takže to je podľa mňa tým drevenej hračky, ktorý dokáže zaujať v určitom veku každé dieťa.

floretine
28. nov 2019

Keď pôjde do školy hračky už nebudú? Ja som chodila 3x do týždňa na klavír, pričom som musela doma cvičiť, na dva výtvarné krúžky a na angličtinu a aj tak som sa doma hrávala dobre že nie do 14 rokov s legom a do všelijakými kreatívnymi sadami na výrobu šperkov, maľovala na textil. To si akože myslíš že v 6 rokoch sa už nebude vôbec hrať?

ukulela
28. nov 2019

Ty brďo až teraz som si prečítala ten tvoj koment na môj príspevok, ty si vážne myslíš, že šesťročné dieťa nemá nárok na hru? Ty nemôžeš byť taka sprostá matka. Ty musíš byť nasadený troll na rozvírenie diskusie. Pevne v to dúfam. Fakt. Zo srdca dúfam že toto nie je reálne.

autor
28. nov 2019

@ukulela tak ci onak mala ma 2 takze kym pojde do skoly mam este cca 3 roky kde sa moze vsetko zmenit. Podla mna 6 rocne je velke uz na hracky.

floretine
28. nov 2019

Prosím ťa a ty si čo robila ako 6 ročná? Si si doma iba písala domáce úlohy a išla spať alebo ako?

autor
28. nov 2019

@floretine ked som mala 6 ja tak som sa nehrala uz. Pomahala som mame atd

miadi
28. nov 2019

Aj ked v skole nie su hracky to sa bude musiet 6+ rocna hrat s drevenymi hrackami pre 2r ktore ju uz teraz nezaujimaju? Mame drevene kocky a su uplne nezaujimave ked bola babo najviac ju fascinovali prazdne plastove flaše v roku. Deti v skole budu rozpravat o hrackach hrach vselicom co nie je z dreva uvidi to v tv v reklamach na plagatoch všade. Mame aj dreveny dollhouse s drevenym nabytkom co vyzera uplne realne. A nenutim sa ju hrat. Bavi ju od 3r ked sa tam snou hram tiez. Ale frci najviac na plyšovych a plastovych unicorn 🦄 snimi sa zahra aj sama ona je ucitelka a oni ziaci a uči ich. Ked bude vacsia pojdu hracky do detskeho centra alebo charite ci zadarmo kto bude chciet. Vyhodit novu hracku do koša lebo je z plastu a od niekoho. 🙈si tu gitaru mohla aspon niekomu darovat posunut ked uz. Vies ty o tom ze profesionalne gitari su z dreva ale su aj z plastu? Vacsinou hudobnici dnes použivaju tie plastove elektricke. Vies o tom ze instagram je len taka jedna velka socialna reklama? Ze tie profili co sledujes ti len chcu nieco predat? Ze ides slepo ako ovca ?

floretine
28. nov 2019

6 ročné dieťa by malo stráviť každý deň určitý čas hrou a to samostatne a aj v kolektíve, veď aj v školskej družine majú hračky, hry.
Existuje ohromné množstvo úžasných a aj didaktickych hračiek pre deti v tomto veku, kopa stavebníc, ktoré rozvíjajú logické myslenie. Ty chceš toto svojmu dieťaťu odoprieť? A s čím ti má akože pomáhať? Má namiesto teba umývať riady? Kebyže 6 ročnému dieťaťu dáš upratať si vlastné hračky, tak to neni o čom, ale teda zjavne u vás vtedy hračky už nebudú.
Ja neviem, ty si asi z inej planéty.

veronikaszabova
28. nov 2019

No chuuuuda dieta. Teba by som za matku nechcela 🙈

miadi
28. nov 2019

Mozno by to chcela prestahovat sa do Amish komunity. Nie su tam plasty ani technologia. Drevene hracky ti tam vyrobi aj sused Jacob za super cenu. A vsetci by ta tam chapali .

veronikaszabova
Autor odpoveď zmazal
saskia_98
28. nov 2019

@veronikaszabova pise .. Dnes este pisalo. Zas museli robit zmeny na mk

veronikaszabova
28. nov 2019

@saskia_98 teraz som si vsimla, ze to je zasa menene. A neukazuje sa, ze Anonym.

vevesh
28. nov 2019

Prosim ta pekne, skus si nastudovat aspon zaklady detskej psychologie- je to literatura na cca. hodinku a nic tym nestratis, ale pre dobro tvojho dietata dufam, ze si to precitas. Dieta aspon do 10-12 rokoch sa nieze ma, ale musi hrat, aby rozvijalo fantaziu, zrucnost a urcite vzorce chovania a premyslania. Je to pre jeho dobro....
PS: moje pubertalne dieta sa vacsinu dna hra, predpubertalne dieta sa hra este stale cely den okrem skoly a o to najmensie skolkarske sa hra plnych 18 hodin, ktore nespi....

miadi
28. nov 2019

Kamoska ma dceru 7.5 r a mà 6kružkov do tyzdna este aj v sobotu. Plavanie karate tanecna korcule futbal a neviem co este a doma sa HRA s hrackami. Deti sa hraju kym nepridu do puberty a este aj pubertaci radi maju vselico LEGO zbieranie akcnych figurin pc hry. Boze ved clovek sa hra cely život len tie hracky menia formu. . Ty musis byt troll tato tena nemoze byt realna . 🙈

starhawk
10. dec 2019

Auch, v 6r si sa uz nehrala? To chces byt taka kruta a zrusit dectvo svojmu dietatu len preto ze TY si ho nemala. Ja prave naopak chcem dopriat bezstarostne detstvo svojim dceram aspon do veku kedy poriadne zacnu chapat dospelacke veci, napr zodpovednost.

Aby som opravil tvoju mylnu predstavu o drevennych vs plastovych hrackach:
1) Lego mam od tusim 7r a mam ho dodnes (37) - niektore kocky prezili aj kusanie - Lego sa vie bezproblemov posuvat z generacie na generaciu takze je to v tom zmysle velmy ekologicka hracka

2) plastovych transformerov mam taktiez uz 30r v zbierke a stale su funkcny aj ked som sa s nimi dost hral

3) drevenne hracky su zdraviu nebezpecne - mame napr mysky s palickou na tlacenie, ktorym sa uz odstepuju triesky aj po oprave sa rozpadaju a to mame len par rokov nie desatroci ako lego. Tie triesky mozu sposobit neprijemne zranenie. Dufam ze to budem moc odniet svokrovy a hodit do kotla na spalenie nech sa to aspon nejako este vyuzije.

4) deto eko prutene kociky, rozpadaju sa a nedaju sa dobre opravovat pokial clovek nema dielnu, trcia z nich tiez kocne niektorych prutov a su picate -> skoncilo v pivnici, ani skolka to nechce zadarmo, snad to budem moct dat uz spalit tiez
5) kovove + platene + plastove skladacie buginy este stale sluzia a dali sa opravit

mamkababkajanka
10. dec 2019

Ty si normálne matka despota. Ťa baví pozerať sa na vlastné dieťa ako kvôli tebe plače? Ako jej ubližuješ? Si normálna? Prinútiť sa hrať s drevenými hračkami, lebo nejaká insta matka dala kód na zľavu do obchodu, kde kupuje a ty chceš byť silou mocou IN? Sakra škoda, že nie je IN byť milujúcou matkou, ktorej viac ako na tom, aby mala čo najviac insta trendy hračky záleží na šťastí vlastného dieťaťa. Sa spamätaj ženská...každé dieťa je iné!!! Nie, nemusia sa všetky deti chcieť hrať s drevenými hračkami. A že ju nedáš do škôlky, aby sa nemusela hrať? Tvoj chlap musí byť riadne pod papučou, ak ti dovolí tieto sprostosti a kľudne sa díva na to, ako kazíš časť detstva jeho dieťaťu. Vlastne...tvoje dieťa by ti malo byť vďačné...do 6 rokov sa môže hrať aspoň s drevenými hračkami. Od 6.rokov sa už podľa teba nemá nárok hrať vôbec...OMG! Proste neverím, že môže byť niekto tak prepnutý. Fakt, zájdi za psychológom. Raz ťa vlastné dieťa bude kvôli tomu (predpokladám, že si matka roka aj v iných veciach) buď neznášať alebo ešte horšie, bude presne ako ty.

janulik2008
7. dec 2020

😒

Strana
z4