Má zmena škôlky zlepšiť výslovnosť dieťaťa?
Ahojte, nahodou niekto osobnu skusenost nema? Neake rady/tipy predtym nez sa z toho zblaznim. Dcerka 5 rocna bilingualna. Rec od 3 a pol roka az doteraz pomerne dobra-poslednu dobu uz zacina aj R a L vyslovovat. Avsak ma spoluziacku ktora ma recovu vadu- namiesto z vyslovuje ž, namiesto s vyslovuje č. A dcerka to vsetko prebera- posledne 2 tyzdne to zacina byt neunosne, kazde jedno slovo ju napominam, s ucitelkou som sa o tom uz tiez bavila ale tak ze zial su kamosky. Mne sa uz chce plakat ako sa jej zo dna na den zhorsuje vyslovnost. Ak to takto bude pokracovat mam zmenit skolku?
@pribinak prave preto sa pytam tu lebo som zufala a tiez nemozme kazdu chvilu menit skolku. Dakujem za radu budem skusat. Vlastne uz som tak skusala a len sa rozculila- sama na seba ze preco jej nerozumiem.
Tak je to dieťa. Nevníma veci tak ako dospelý. Skús ju nahrať na mobil aby sa počula. Že čo sa jej podarilo krásne pivedat a čo nie
@pribinak aj to je fajn napad mozno skusim jej pustat aj stare videa kde pekne rozpravala. Slovo "zial" inak pouzila sama ucitelka, dost ma to prekvapilo ale zrejme uz aj ona si vsimla ze dcerka neako nabrala prudky spad :(
Ono sa to moze stat v kazdej skolke. Menit skolku nema zmysel. Mozno skusit logopediu, ked rozpravala pekne, tak postacia aj 2-3 sedenia. Logoped Ti vysvetli co a ako. Aj moje dieta zacalo v skolke suslat... vytvoril si zly navyk, ale stacilo par sedeni u logopedicky, ptm doma trvat na spravnom vyslovovani a bolo vybavene. Drzim palce.
@kinus dakujem uz aj to mi napadlo, do skolky chodi logoped ale chodi tam aj to dievcatko takze neviem ci je dobry napad aby spolu chodili. Individualne vsak je u nas cakacka 2 roky
Aj kamoskin syn tak zacal opakovat vady po inom chlapcovi a po case to preslo. Prenho to len bolo chvilu zaujimave.
@carduelis vazne? Ja dufam ze to bude aj nas pripad
Tiež sa nám to stalo. Mala pekne rozprávala, ako začala navštevovať skolku, začala komolit slova, suslat, vyslovene napodobnovala iné deti a ich vyjadrovanie. Aj keď sa mi to nepáčilo, brala som to ako prechodne obdobie. Keď som nerozumela, tak som jej to povedala, poprosila, či to môže zopakovať atď. ale vyslovene s pokojom, prosbou, tak ako pri dospelom. Neopravovala som. Aj to nahrávanie sa je myslím fajn.
Teraz už je to opäť v poriadku, sem-tam sa zahrá na nejaké suslave dieťa, no to iba v ten moment.
Fiha, v akom meste je cakacka 2 roky? A ak aj je, tak sa zapis, ved zrusit sa to da hocikedy. Popytaj sa znamych v okoli, mozno dostanes typ na niekoho. My sme tak nasli logopedicku uplne nahodou a do pol roka bola plne vytazena.
Tak zdvihni zadok a chodievaj s nou k logopedicke,ked si tak zufala.Alebo chces,aby rodicia toho druheho dietata ho zavreli navzdy na balkon,len aby sa nepriblizilo k tomu tvojmu???Ty sa modli,aby si sa neocitla v situacii,zeby tvoje dieta bolo slabsie v niecom.Ty si vlastne kto ked pouzijes vetu,zial su kamosky?Kto si ty??Ty s tvojim dietatom si viac nebodaj???Zial preto,ze to dievcatko nevie povedat spravne neake pismeno?Sa zamysli nad tym co pises.Ja mozem povedat ze ZIAL existuje ludska hlupost,v ktorej si ty priekopnik...
Môj muž to robí tiež viem presne s kým volal 😀
@pipimonterova zrejme si vstala lavou nohou ze komentujes staru temu, ale pre tvoju info ucitelky si to vsimli tiez, viac ich rozdeluju a logopeda nepotrebujeme, rec sa upravila behom par mesiacov. Takze diky za radu ja ti dam tiez.. predtym nez nieco komentujes rozmyslaj ak mas vobec s cim ..ale najskor asi nie!!!
Super ze si rozdelila dve kamosky,tlieskam...A co sa tyka uciteliek,ze ich rozdeluju,tak to velmi pochybili.Takato selekcia jedneho ZDRAVEHO dietata je trestny cin,vsak klamarka.Asi si sa im vyhrazala,tie si vydychnu ked vypadnes otial,to si pis

A keď v inej škôlke stretne dieťa s rečovou vadou tak zas zmeníte škôlku?
Prestala by som ju napominat, ale skôr by som začala, že čo hovoríš? Nerozumela som ti dobre….skus to povedať ešte raz?
Prečo žiaľ kamosky? Cely život bude stretávať deti ktoré budú mat v niečom problém. Možno aj tá tvoja bude raz v pozícii toho menej šikovného dieťaťa