icon

Mám ísť so 4-ročným synom k psychológovi?

16. sep 2022

Ahojte baby, ide sa posťažovať, pretože to doma nezvládame..máme s mužom takmer 4rocneho chlapčeka , krásny, zdravý(?), vytúžený ..venujeme sa mu , ale on je proste náročný , veľmi náročný, pre nás dvoch..napríklad je zákerný (aj keď nie naschvál možno) ale stále skrabe svoju sestru , (dostane vynádane) , ťahá ju za vlasy , stále vysvetľujeme , napominame
Ďalej 250,krát sa pýta to isté , naozaj aj keď mu odpoviete , ide ako kolotoč stále dokola dokola a dokola
Bojíme sa s ním niekam ísť ,pretože všade kričí,robí bordel , či v obchode, reštaurácii, doma sa nevie poriadne zahrat iba rozhádzať ..mám ísť s ním psychológovi? Alebo ??
Dnes už muž výbuchol , že žije s debilom ,že je postihnutý ..vynadala som mu samozrejme,pohádali sme sa , ale v podstate sa mu nečudujem ,lebo nemáme skoro žiaden život , a stále dokola otázky ,stále sa pýta to isté , aj ja mám chuť hodiť si to .inak muž mu sa aj modré z neba,len už toho bolo moc..máte nápad nejaký ? Rady?

Strana
z5
tatisna
18. sep 2022

@ruza123 prežili sme si niečo podobné, časom sa to zlepšilo. Fakt kto nezazije,neuverí. Väčšinou počúvam takéto príbehy o chlapcekoch, dievčatka sú kludnejsie akoby...

andreatytler
19. sep 2022

Autorka, to neposlusne spravanie by sa dalo pripisat nevhodnej vychove, ale ak neprehanas ked vravis ze sa 250 opyta to iste, tak koli tomu by som isla na vysetrenie. Aj ten sluch aj psycholog. A inac s vami kominikuje normalne? Rozumie co mu vravite? Rozprava?

Co to znamena ze dostane vynadane ked urobi nieco zle? Pokarhate ho? Ako? Lebo vynadat ja chapem ze niekoho nazves sprostym somarom, alebo podobne nadavky.
Vravis ze vysvetlujete a napominate. Skusili ste vysvetlit dosledky a ak neposluchne, tak ich aj dodrzat? Ak este raz poskriabes sestru, budem tomu musiet zabranit a budem ti musiet na ruky priviazat palciaky na pol hodinu co budete spolu a nebudes moct poriadne chytit svoje hracky. A ked zaskrabne, tak naozaj obliect tie palciaky.

zuzka148
19. sep 2022

Najprv zisti, čo je za tým. Tzn odborník poradí. Zatvárať do izby? To je fakt rada. Ak je za tým zúfalstvo, nezvladanie situácie, tak čo tomu pomôže ešte pocit osamelosti a odstrčenia?

jelenka84
20. sep 2022

Drzim Ti palce a vela trpezlivost, tiez som si s nasim presla vselicim. Od narodenia bol "iny", ja som tusila ze nieco nieje ok ale bol prvorodeny, skusenosti ziadne len mudre rady z kazdej strany ktore na neho aj tak nezaberali. V skolke mi ho oznacili za najtvrdohlavejsieho zo vsetkych (70 deti), bol u inych nevychovany, rozmaznany aj ked sme boli prisni a drzali hranice inac by uplne zvlcel a skakal nam po hlavach. Kolko krat som ja bola ta ktora vybuchla v nervoch ze nieje normalny, uz som bola zufala preco je taky, co robim zle, preco ine deti vedia/posluchaju a on nie, maval emocne vybuchy bud plac alebo nervy, strasne tazka povaha plus tie nevyzrete emocie. Tiez som chcela ist k psychologicke ked mal 3-4 roky ale muz ma ukeca ze prehanam, ze je len zivy... Objatie a dohovaranie nepomahalo, po zadku nie, na neho zaberalo to ako tu odsudzuju do izby sam sa vyzurit a ked sa ukludnil mohol prist k nam. Ked na neho dosli nervy uz siel sam bokom povedal ze sa ide ukludnit. V skole v prvom rocniku nas poslali ku psychologovi, casom sa potvrdilo ADHD. Vela veci mi objasnili psychologovia a mne sa zmenil pohlad na neho, ze za niektore veci proste nemoze, ze ja som nezlyhala vo vychove a vela veci sme robili instiktivne spravne aj bez lekarov a rad. A ze je sanca ked zmenime pristup aby sa zlepsil, a ver ci nie chcelo to len cas a je z neho chlapec slusny, vychovany, vysoko empaticky ktory ma stale svoje male muchy a vybuchy ale vacsina ludi by o nom nepovedala ze ma diagnozu, stale to ma v sebe ale spolocnymi silami sa naucil sam so sebou pracovat a ovladat sa, ja som pri nom skoro osedivela za tie roky ale vidim ze to malo zmysel, len nevzdat sa a zacat riesit cim skor ak mas podozrenie. Tvoj muz je mozno tak frustrovany ako som bola ja, teraz sa za to aj hanbim ale take dieta je riadny zaberak na nervy. Za navstevu odbornika nic nedas, ja by som do toho sla.

ruza123
21. sep 2022

@nikkas nie adhd ma vylucene, to nas ako prve napadlo..

ruza123
21. sep 2022

@tatisna kym nepride puberta 😅..vo vseobecnosti pocuvam, ze baby maju vacsinou tazsiu pubertu ako chlapci..ja mam taku predpubertalnu dceru a uz to veru zacina, neviem ako to prezijem ked sa to naplno rozvinie 🤣

lapersefona
23. sep 2022

@ruza123 dievcqtq prečo? Ja by som myslela ze chlapci

ruza123
23. sep 2022

@lapersefona ja naozaj netusim, z coho pramenia tie “predsudky” voci chlapcom, ide ma roztrhnut, ked tu citam, ako su zeny sklamane, ze cakaju chlapca a nie dievca..lebo niekto im vsugeroval, ze baby su kludnejsie ako chalani..minimalne o puberte to neplati, tam mi kazdy ucitel, ci psycholog povedal, ze baby su vo vseobecnosti o dost narocnejsie v tomto obdobi..

lapersefona
26. sep 2022

@ruza123 ani mne sa tieto reci nepacia. Drzim palce zeby ste to presli bez vacsich problemov zeby to prebehlo hladko

cica8
5. okt 2022

@gabika0608 prepáčte ale áno,keď si autorka neverí ôk keď si myslí že ma diéta choré ôk, beriem, ona musí sama vedieť ale deti sú deti nebudem to tu rozoberať lebo keď vám myslím všeobecne není.m nejaká odpoveď po vôli, tak to tu roznesiete pod holu zem... Pekný den

gabika0608
7. okt 2022

@cica8 lenže tu nejdr o to,že by som to rozniesla pod
Holu zem tu idete o to,ze ste pisali,ze sa smejete lebo podla toho mate autistu aj vy doma, viete ako sa citia tie mamicky co ich doma naozaj maju.
Ano autisticke spektrum je naozaj siroke a aj zdrave deti maju specifika ako autisti ale ide o to,ze si tu mamicky nemaju co dovolovat robit diagnozy alebo tvrdit,ze dieta je zdrave len preto,ze vase robi nieco podobne, majte troska empatie a respektu mne nejde o to sa tu s vami hadat ale o to aby tu ludia aj respektovali podozrenie na diagnozu lebo pravr pri tejto je vcasna intervencia to najlepsie a treba ju nechat na odbornikov

elizabeth22
16. mar 2024

@paja003 Dobrý deň, chcem sa spýtať ako je na Tom váš synček? Prechádzame niečím podobným, ale náš ešte len v júli bude mať 3 roky.

cica8
21. apr 2024

@gabika0608 autistku doma nemám, prešla si rôznymi vysetreniami, doktorky sa mi smiali že kde ma ona od autistu reku super! Odľahlo mi.

hariet
22. apr 2024

@jelenka84 ahoj, zaujal ma tvoj opis syna. Nebolo mu nahodou diagnostikovane PDA?

jelenka84
23. apr 2024

@hariet ahoj, nie o tomto počujem prvýkrát 🤷🏻‍♀️ klinická psychologička ostala pri adhd. Máš s PDA skúsenosť?

zdenaalexik
1. sep 2024

Ako ste to zvládli prosím? Ja mám teraz niečo podobné doma ,už som zúfalá 😭😭😭

liliana8
1. sep 2024

@jelenka84 A aky pristup sa vam najviac osvedcil? Moj ma 4 roky. Co vam najviac zabralo, aby sa mu pomohlo?

Strana
z5