icon

Mám náročné dieťa

cicikmicik
5. feb 2021

Baby skúsim ešte sem napísať a asi to bude môj posledný príspevok o synovi, nakoľko sa cítim veľmi zle že tu o nom vypisujem také veci..
Ale už neviem kudy kam, tak sa sťažujem kde sa dá🥺
Mám chlapčeka 1,5 roka starého...mám ho nadovšetko rada ale bojím sa že s ním nie je niečo v poriadku 😔
On stále len piští , vresti , doslova sa trasie od nervov...a piští celý deň , ja som hotová z neho , ak mu niečo zákazeme, začne hrýzť všetko(steny, skrine, sedačku) alebo škrabať tiež čo príde pod ruku...vo veľa veciach je veľmi rozumný vie čo od neho chceme, chápe...ale je veľmi veľmi náročný , piští úplne všade , či vonku či dnu...nič ho nebaví doslova, len skúšame , ale jemu sa ani program nedá spraviť lebo nič ho nezaujme
..ja už rozmyslam , či som vôbec dobrá mama keď chlapec je stále nervózny...doma je všetko ok, aj sestra ho veľmi ľúbi...ja neviem , či to môže súvisieť s pôrodom, ten bol dosť hardcore...alebo s čím...už v pôrodnici stále plakal , a utíšil sa len na rukách
..keď bol maličký musel byť nonstop na rukách , a koliky nemal.v pol roku si začal trieskať hlavu o zem , dr mi povedala že mu to nemam dovoliť, veď som ani nedovolila....ja sa idem zabiť aby bol spokojný ale prisaham že nič nepomáha..už rozmýšľam či si dám predpísať niečo na ukludnenie(sebe) alebo začnem piť 🙈...každý deň čakám že bude dobre a ono je to rovnaké peklo ako deň pred tým... najhoršie je to jeho neprestajne jacanie...on jaci z celých pľúc...a trápi ma , že ani on nemôže byť šťastný a spokojný..ja vždy pozitívne naladený človek , bojujem stále s pocitom zlyhania a navalmi plaču lebo už to nedávam...a pritom už dieťatko mám , nie je jedináčik...ale tohto môjho chlapčeka nedávam..😔 keď niekomu poviem že čo prežívam ,napr. mojej mame tak mi len povie že nuž taký je život. ..🤷

Strana
z2
zuzikaslat
5. feb 2021

Kamarátka mala taketo problémy s dcérou, plakala celé dni a noci, takmer nespala, keď, tak len na chvíľku... zistili jej alergiu na lepok... mama ju kojila a ked zjedla nieco s obsahom lepku, tak sa dostal do mlieka a do malej... zistili jej to, až keď mala 1 rok... keď vysadili lepok, je z nej krásne usmievavé dievčatko... skus zmenu v jedalnicku... lepok, pripadne kravska bielkovina - mlieko...ak kojis, tak v svojom, ak nekojis, tak v jeho...
Prajem všetko dobré 🤗

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@jelenka84 ďakujem aj ja tebe...verím že sa ti uľavilo...ono vedieť že niečo nie je v poriadku a nevedieť čo to je je ubijajuce...aj ja sa veľmi snažím aby bol spokojný a šťastný a zatiaľ nic😏

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@katkami123 áno áno pôjdem sa poradiť určite ..len teraz ako je covid neprijímajú len akútne stavy , a to my nie sme

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@miadi ďakujem rada by som verila že som dobrá mama ale malý mi to dvakrát nedokazuje...a veľa krát má tak skúša že keby mám doma.lexaurin tak si ho bez váhania šupnem😏🤦 neskutočne ma unavuje a teda hlavne po psychickej stránke..ale pritom každé ráno dúfam že to bude lepšie

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@sandy84 všetko spĺňame ...všetky body ktoré si vypísala...

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@manka123 z Trnavy sme ďakujem pozriem to😊

miadi
5. feb 2021

@kittykat22 Ved som nikde nepisala ze je autista tak klud . Ale moze byt. Pise ze od narodenia cele dni kriči tak moznost to je.

dusankomoj
5. feb 2021

@cicikmicik malý ešte nerozpráva,však? U nás bolo podobne:vresk,hádzanie o zem,kúsanie(chúďa moja mama). Teraz má 3r. a až teraz sa mu začala rozväzovať papulka a ako vie vysvetliť,čo chce,tak sa to správanie veľmi zlepšilo.Takže ja si myslím,že by to mohla byť frustrácia. Skús ešte trošku počkať(pri zdravom rozume) je ešte maličký😉

miadi
5. feb 2021

@cicikmicik ver tomu ze tvoje negativne pocity su v norme je to tazke a kazda mama by sa citila vselijak. Hlavne sa skus viac postazovat muzovi aj ked chlapi take veci nechcu moc riesit. Ale tebe by bolo lepsie ked Ta bude viac chapat.

babydesire
5. feb 2021

@cicikmicik vies co necitala som vsetko ale..mam tiez narocneho syna,,bude mat 5rokov a prvy polrok bol najhorsi,,uspavanie sa nam zlepsilo az okolo tretieho roku a celkovo je velmi energicky,zivy,temperamentny,neposlusny..mame este 2,5rocne dievcatko..snou je to lepsie,,aj ked aj ona vie prevziat stafetu diablika...su dni (5dni v tyzdni) kedy revem,saliem,chcem sa ozrat ci nadopovat oblbovakmi,co uz nevladzem a neviem neviem ako dalej,,zavrete skolky to zhorsuju. Moja mama?este ma skritizuje za to,ze sa nanho stazujem,ze je to dobry chlapec...zas ja som ta zla..podobne,ked chytim vecer za cely den nervy ked zas nieco a moj muz vklude sedi a kuka a caka na moj vystup a potom ma zdrbe s prepacenim,,to tak aaaa....
Moj syncek bol paradoxne cele tehu kludny v brusku,na svet sa mu nechcelo,v porodnici ani nemukol,bol tam najtichsi a najkludnejsi (ok mal silnu zltacku,ale aj tak bol pohodak) vsetko sa zmenilo potom doma,reflux,koliky,ziadny rezim,kojenie zlyhalo, ...muz tiez stale ze zubky,,po roku som mu uz nasrane pivedala ziadne zuby , narocny je...zuby ho nebudu trapit dennodenne cely jeho kratucky zivot!!v 2rokoch a4mesiacoch vyliezol posledny,spravanie zostalo a ja,No a teraz su to zas zuby?! Vsak uz by musel mat 10celusti!!!

Psychologicka ze je len moc temperamentny, pedi dala vitaminy (becka) nezabrali... On si sice hlavu netrieska (zato ja niekedy ano a dufam ze moji milovany pochopia ze je to daleko cez), vrestat vresti ale nie od nervov ale skor ako ked uz nema ako dostat von energiu,predvadza sa, je vybusny,vytrvaly...no je to snim narocne...vravim,to mam zato ze som tak velmi tuzila po dietatku...preco ho nedokazem zvladnut ked ho dokazem tak velmi milovat ?moja kazdodenna otazka uz takmer 5rokov

ivangeline
6. feb 2021

Ja idem vzdy od spanku odkedy mam ujacanu Klaru. Spi dobre? Nie je podrazdwny z mala spanku?

lenka2710
6. feb 2021

@cicikmicik moja sesterka ma chlapca, teraz ma už 7 rokov, ale keď bol malinký 🤦‍♀️ zhruba vo veku tvojho, no kriste pane ja by som si strelila guľku do hlavy! Boli sme tam na návšteve, chvíľu sa hral pekne a potom z ničoho nič začal kričať revat, bit hlavou o zem o stenu, niečo sa mu nedarilo začal okolo seba kopať, no des! Nemohli v byte nič premiestnit, lebo pre všetko chytil hysak! V 3 rokoch ho s malou dušičkou dala do školky a vieš čo?? Teraz by toho chlapca brala každá mama, čo sa tak otočil, že teraz je z neho zlatý chlapec, učí sa dobre, stara sa o mladšiu sestru, úplný kludas
A tiež mu už hľadala diagnózu a zbytočne! Ja mam 8 mesačného, čo od rana do večera v kuse vresti, pokiaľ ho nezoberiem na ruky, už ten krik a plač normálne filtrujem a vravím si, bude lepšie 😂😂

elizabeth88
6. feb 2021

Nikto Ta nechce strasit,mozno naozaj povaha,vyvin,vyrastie z toho....No ide len o to ,aby si to konzultovala s odbornikom.Mozesist posvojej trase,prveho bysom dala klinickeho psychologa,nasledne mozno neurologa,zmyslove vysetrenia(usi,...)Niekedy aj pediatri bagatelizuju a to Ti velmi nepomoze.Neviem,akeho mate vy...Drzim palce.

elizabeth88
6. feb 2021

Este som zabudla..niekde bude treba aj vymenne listky,tak si ich jednoducho od pediatra vypytas a mal by ti ich dat.Zalezi,akeho pediatra mas,samozrejme,ako som uz pisala.Mozno Taaj on sam poposiela,kam treba,kednie,panipsychologicka da odporucania,myslim.

lenkamagdalena
6. mar 2021

Moja mamina vravela, ze moj brat do troch rokov stale plakal den noc. Museli sa pri nom striedat viaceri. Prezili. Od skolky toho vela nenahovori :D a to ma uz 27 rokov. Je vhodne navstivit psychologa prip. neurologa. Pamatam si, ze nas sa na dvojrocnej kontrole pri dcere pediatricka pytala v dotazniku, ci nie je hyperaktivna a jej spravanie nam pride v norme. Netreba sa vysetreni bat cloveku sa kazdopadne ulavi, ked vie na com je. V zahranici bezna vec, len u nas sa z toho robi veda 🙂. Vela sil zelam.

manka123
26. mar 2021

@cicikmicik aj priamo v Trnave je centrum vcasnej intervencie, veľmi odporúčam 🙂 držím veľmi palce

lapersefona
4. júl 2021

Ahoj. Ja by som ho zacala 3x tyzdenne kupat v Epsomskej magneziovej soli. A davala B vitaminy do kase. A tiez rybi olej denne. Toto vsetko je na regeneraciu CNS

zooeynka
4. júl 2021

@cicikmicik zlepsilo sa to za poslednych par mesiacov?

tatisna
4. júl 2021

@cicikmicik aj my sme mali narocneho, vyrástol z toho, aspon dúfam 🙂 Dokázal pre blbosť (z nášho pohladu) revat aj 2 hodiny dokiaľ si nepresadil svoje alebo nezaspal od unavy. Ja s muzom na prasky. Tiež buchal hlávu ale nie furt. Verím že u Tvojho je to len obdobie. Naas bol super náročný do cca 4 rokov. Drzim palce.

scorpionflower1
5. júl 2021

@cicikmicik ja mam taku malu, ma 2.5 r. Od narodenia je taka. Uz v porodnici stale vrestala. Prve mesiace spala len na rukach a to aj v noci. Naucili sme sa spavat posediacky. Potom ju to preslo, ale stale ma svoje raple. Teraz sa ju snazim odplienkovat a vobec nechce. Vyvadza pri umyvani zubov, pri kupani, nechce jest v stolicke, z 10 jedal co navarim 9 nechce.
Najlepsie su tie mamky, co ti tu zacnuu mudrovat (vzdy sa take najdu), ze je to tvoja chyba, sa mi chce smiat aj revat pri takych komentoch, tie zarucene take deti nemaju. Ale mna aspon sestra vie pochopit, ona ma take deti tiez. Na druhej strane obe jej deti chodia do skoly pre nadane deti, su velmi sikovne. Moja mala tiez velmi dobre rozprava, farby poznala uz ako 19-mesacna a aj celu abecedu. Uvidime aka bude. Ale mas moju podporu, uplne ti rozumiem. S takymto nervoznym dietatom nic nie je lahke

kittykat22
5. júl 2021

@scorpionflower1 najlepsie su rady od mamiciek ktore maju deti ktore nikdy nevrestali, spia ako dudoci a otvaraju usta len co vidia lyzicku ... to ked mi takato mamicka zacala hovorit ako zvlada svoje dieta a ako mam robit to a to ... tak som mala fakt dost. A najlepsi koment od jednej frajerky - ze maminky naruc vzdy utisi miminko ... tak to by som jej plasla rovno. Este ze to napisala nepriamo a neoznacila ma (spravila to schvalne) lebo by som jej povedala par teplych slov.

scorpionflower1
8. júl 2021

@kittykat22 vies co je este vcsia haluz? Ze aj nasa pediatricka a aj sestricka na pediatrii, ze "ona este neni odplienkovana?! ved je aka sikovna, hlavu na to uz ma...." akoze sorry káámo, ale toto fakt? ved tieto veci riadia uplne ine centra v mozgu, ktore inak dozrievaju. A toto ja viem a oni nie? Ja mam jeden semester detskej paychologie pocas VS a ony nic? Mala tam vrieskala ako zmyslov zbavena, sak klasika, ona je taky strašoplašo, bojinsa cudzich, ma fazu separacnej uzkosti... a take reci som pocuvala, ze "ona je doma sef" alebo kedze muz ju upokojoval na poradni je to "tatinkova princeznicka" a tak...snazim sa vyhnut dezinterpretacii tychto slov, ale zavanalo to takym niecim ako "nema pravidla a je rozmaznana" pricom to vobec nie je pravda, len niektore detj maju proste vlastnu hlavu a su zanovitejsie a nejde vsetko s nimi tak lahko. A ked sa s takymito detmi snazis ludsky dohodnut, tak si mäkka a rozmaznavas ich...proste totalny dešpekt k detom...asi ich mas bit a zatvarat ich do izby a davat ich klacat do kuta uz 2-rocne. Aj o takych pripadoch viem. A zamienat s u 2-rocnej strach s rozmaznanostou...a este k tomu ludia, ktori robia s detmi v 21. storoci....Ach...

kittykat22
8. júl 2021

@scorpionflower1 ako ta ja chapem 😅 ako keby si pisala ako to bolo u nas par rokov spat. Slimaci ultra vo vsetkom. Vyhoda toho spravania je, ze bude vzdy opatrna a rozvazna - bude sa ti to hodit v skole. Tieto deti dokazu obsediet, dobre sa ucia lebo maju sustredenie a trpezlivost. Je super ze si za malou stale stojis. Ked to nespravis ty, nikto iny to za teba nespravi 🙂

scorpionflower1
8. júl 2021

@kittykat22 opatrna je napr. na preliezkach, ale trpezliva? oooch ani nahodou, ked jej nieco nejde tak sa jeduje az sa to v pekle ozyva..najhorsie je, ze ona sa aj bije, ked jej nieco robia napr. u dr. 😀 snad nebude necinne sa niecomu prizerat? 😀 ona aj nas chňápe a uz som jej hovorila 100x aj som kricala na nu, ze nesmie...ale ona to robi v afekte, strachu alebo v hneve...je tvrdohlava, kym si na nieco vybuduje navyk, hlavne tie sebaobsluzne cinnosti, tak to trva vecnost (vynimajuc veci, ktore ju zaujmaju)

kittykat22
8. júl 2021

@scorpionflower1 ta opatrnost sa preleje do trpezlivosti ked bude starsia. U nas to bolo take iste. Je to akoby si popisovala moje dieta - a ten je teraz zlaty. Je super trpezlivy. Inak tiez vrestal a robil bordel. Predstav si, ze je ticho ako pena - ledva usta otvori. Ked poviem, ze jacal na lesy tak mi ludia tazko veria, ze by take bolo moje dieta.

scorpionflower1
8. júl 2021

@kittykat22 tak to si ma potesila, dufam, ze mas pravdu. Ja poznam tiez taky pripad. Kamaratova dcera, ked mala 3 roky bila druhe deti na narodeninovej oslave a teraz ma 9 a je z nej ticha pena. Deti sa menia.

Strana
z2