Máme 4 mesiace, kašleme. Ísť von alebo nie?
ahojte vsetci,chcela by som sa vas spytat co si myslite o kocikovani ked ma dietatko 4mesiace,kasle,ma soplik,teploty ziadne,berieme antibiotika,vonku je minus par a ideme na prechadzku?samozrejme dobre oblecneni,zababuseni,aj igelit mame,je nam tam teplucko,ale predsa len vas svokrovci dokydaju,ze co sa snim trepem von.ja ked som bola mala,doktorka dokonca odporucala prechadzky,aj ked som mala kasel,co si o tom myslite?dakujem za odpovede:(
@danielik79 ahoj,po odcitani 5stupnov ked meriam teplotu v ritulke ma tak 37,2,to aj tak maval,asi to bude aj jeho taka normalna teplotka,nic hrozne..a aj ked bolo aj dneska minus?bol v kociku,este aj igelit som mu tam pripala,takze akurat ho mal zaroseny,a ked som tam ruku strcila,mal tam teplucko,tak si myslim ze nedychal ten chladny vzduch,a ked bol vonku tak ani raz nezakaslal..zaujimave...ja si myslim ze zle mu urcite nebolo..samozrejme ze sa o nho bojim a nechcem mu zle,a myslim a dufam ze som mu tak nespravila a nebude mu horsie,sa mi vidi ze soplik je uz lepsi,dnes sme len 2x tahali hadickami,ked si kychol mal plne dierocky,inak to je lepsie...
ak nieje teplota, jasné vonku v pohode, je to dobré na kašeľ, uvoľní, lepšie sa dýcha a vyštípe bacily....a igelit by som nedávala, lebo si to tam naparí a potom keď odokryješ tak len prechladne...nech dýcha čerstvý vzruch radšej
@simatko1 nedaj sa odradiť svokrovcami je to síce s nimi ťažké ale pobyt na čerstvom vzduchu vždy pomôže a ked ti kašle skús dať na radiator večer aj slanú vodu a samozrejme aj vydvyhnúť pod madracom aby mu soplíky nrzatekali.Inak je to krásny drobec.
presne slaná voda, alebo vincentka, nám teraz veľmi pomohla...dať do varu a nechať vyparovať v izbe...
@simatko1 ako písala maryana je dobrá aj tá vincentka a ešte som chcela že ak kojíš zvíš dávku vitamínov a hlavne vitamínu C.
@danielik79 svokrovci sa spravaju ako keby to bol ich syn a pri tom vsetko sa uplne zmenilo odvtedy ked oni mali deti male,stale len nieco priatelovi na mna hovoria,toto zle toto zle a bla bla bla...slanu vodu som neskusala,ale mame elektricky zvlhcovat vzduchu a sme si ho pustili na noc,okrem toho ze sme mali vlhke steny a okna strasne zarosene,zatiekli hlieny aj mne a priatelovi,odvtedy mame nadchu aj my,tak sme prakticky vsetci chori:(matrac som hned dala do vyssej polohy,sopliky uz su lepsie,uz netahame hadickami,uz mu to zhustlo,ale chrci riadne,no hadam to coskoro prejde,vsak mu davam aj kvapky do nosteka a sirupceky pijeme🙂
vincentku skusim,alebo tu slanu vodu,ale nemam na radiator tu keramicku vecicku na taketo veci,kojim,ale aj prikrmujem nutrilonom,ale teraz nejak ten nutrilon nechce,vyberie si radsej mamine mliecko,co je aj tak dobre,a my sme asi od novembra zacali davat vitamin c v tomto zimnom obdobi v podobe kvapiek,doktorka nam odporucila,a ja mam ako zvysit vitamin c,ked nemozem citrusy?inak teraz som aj vitamin zacala brat kedze mam tu nadchu,aspon volaco,teda dufam ze to aspon mozem,ked ako dojciaca nemozem takmer nic...
dakujem vam za vsetky rady,velmi ste mi pomohli,dufam ze patkovi bude lepsie a uz sa bude na nas len skerit🙂
@simatko1 ahoj ja sice nemam dietatko ale to ze ta komanduju svokrovci velmi dobre poznam je to tvoje dieta a nie ich a tvoje rozhodnutie ...a myslim ze tu vincentku kludne daj do dajakeho hrnca a sup a radiator...a aky ma malicky kaslik suchy ci vlhky? a ak ma hlieniky aj ked huste treba ich odsavat lebo tak ci tak mu budu stekat a bude pokasliavat tak sa drzte a nech ste raz dva zdravucky 😉
@simatko1 vodu daj do nejakého hrnčeka a často vetraj 5-6x denne .Vitamín C je bezne dostupný v lekárni a aj vitamíny pre matky.A o svokrovcoch sa tu radšej nebav lebo sa ti lahko môže stať že ti to niekto môže prečítať a potom sú z toho len nepríjemnosti. 😉
@ixi dakujem si zlata,vidim ze mas svokrovcov🙂skusim to s tou vodou,keby to bolo take jednoduche odsavat hlieniky,on ked zbada odsavacku ide sa zblaznim a krutime s hlavou do lava do prava🙂tak sa snazim aspon s vatovou tycinkou mu zobrat co vidim,lebo aj tak odsavacku nemozem hlboko vopchat..kaslik ma taky ze pocujem ako sa mu odtrhavaju hlieny,ale chudiatko moje malinke to vzdycky prehltne naspat,keby to aspon vygrckal ale nie,este to nevie...je to tazke ked vidim ako sa trapi taky malinky ale hadam nam to coskoro prejde...
@danielik79 skusim tu vodu,dakujem za rady,casto vetraj,sa ti povie,ked mozem akurat teraz rychlo,ked malinky buva v kociku,do 10tich minut spal ako sme boli vonku,spokojny...a nehrozi ze by doslo k neprijemnostiam,po 1.svokrovci nemaju pristup k mojmu pc,a po 2.hoci svokra surfuje pomaly cely den,co by robila tu,prosim ta...🙂)
moja mala by si si kupit odsavacku co sa pripevnuke na vysavac ja viem ze je to tazke odsvat ale take dietatko to nevie inak dat von...robim na detskom tak viem ake su mamicky z toho nestastne ked treba dietatko potrapit...drzim palce
@simatko1 a ako sa dnes máte.No to by si sa kukla kolko je tu starších dám aj minule mi písala jedna baba že jej čítala tému dcera a potom všetko vyblabotala svokre a môže ti to čítať aj manžel a proste bár kto.
holky a ako dlho nechavate babatka vonku? Pretoze nas je velmi rad v kociari a nechavam ho aj 2 hodiny doobeda a 2 poobede - uz sa pytam sama seba, ci to nie je vela...ale neplace a je v pohode...
@danielik79 manzel,respektive zatial priatel urcite nie,ale vsak to je jedno,mame sa lepsie nastastie,boli sme dnes na kontrole,aj krvicku na crpcko mu brali a mal dobre vysledky,hrdielko uz nema zapalene,len kasle lebo ho hlieniky jeduju,dneska aj cosi vypluj po dlhom kaslani a namahe,ale tak aspon ze to..
@emilyz aj nas maly rad buva v kociku vonku,place pri obliekani a ked prekrocime prah domu zostane ticho a uz len pozera,a pomalicky zabuva...teraz ked je zima tak ho nechavam maximalne pol hodinku,vsak mi ma ukamenovali, ze ho trapim🙂v tomto obdobi sa mi zda strasne dlho dve hodinky alebo az tri..ale vsak ked nieje chorucke babo tak asi mu to nevadi..
@simatko1 ixi má pravdu s tou odsavačkou na vysavač lebo velmo dobre odsaje a bábo ma aspoň na hodinu pokoj.No a poviem určite pravdu že sople sú hnus lebo môže byť s toho aj zápal stredného ucha a to viem o čom píšem lebo náš starší ho máva každý rok aspoň 2x a to aj smrka.Je to dobre podchytiť ešte ked je bábo.A odsavačku na vysavač dostať v dvoch variantach v maléj a vädšej .Ja mám obidve .
@simatko1 ja si tiez myslim, ze ked nema teploty, mala prechadzka von malemu urcite neuskodi. raz mi mamka hovorila, ze sme tiez ako male deti strasne kaslali a lekarka uz nevedela co s nami, tak povedala, aby si mamina pytala radu od starych tetiek. a a tetky radili v najvacsich mrazoch prechadzat sa okolo vody. nuz a cuduj sa svete, kasel pominul 😕 .
@simatko1 Vraj najlepsi liek na soplik a kasel je pobyt na cerstvom vzduchu, pokial dieta nema teplotu a nedycha ustami. Aj deticky treba otuzovat, aby boli zdravucke.
My sme tiez vysavali odsavackou na vysavac a neviem si to vynachvalit. Vsetky sopliky su vonku ryyyychlo a urcite bezpecnejsie ako pchat do nosteka hadicky a drazdit sliznicu.
ahoj a davaš sinupret, to su kvapky ked ma zahlieneny nosik a kašle, dobre to uvoľnuje hlieny
nedavame sinupret,doktorka nam predpisala suprax,ambrobene,hlieny sa nam uvolnuju,ale co ked on to nevie chudiatko vykaslat...a hadicku ja dam len tak neviem pol cm do nosteka asi,viac by som mu nedala,vytiahnem kolko sa da,hlboko nejdem,ale uz mu to prechadza...von chodime v kociku si pospat,ale davam mu igelit,aby mu tam nefukalo,ale zajtra pojdeme bez igelitu,nech je pekne na cerstvom vzduchu,pusinkou on dychat este nevie a aj tak ma dudu v pusine🙂
Ahoj,
moja dcerka mala to presne iste ja som s nou chodila vonku na prechacky ale cca iba na 10-15 min. ked bola velka zima som ju dala v kociku na balkon aby bola na cerstvom vzduchu.
@simatko1 no suprax je dosť silné atb a dobre rozhadzuje aj imunitu .Ešte ma na padlo že pri bábätkách sa používa na hygienu nosa aj libenar sú to také ampulky a môžeš ho použiť viac krát denne lebo je to len slaný roztok. A pre istotu mu dávaj aj probiotiká bežne dostupné v lekárni.
mozno su silne neviem,davame ho len 1x denne,ale nastastie uz je to lepsie,uz tak nekasle,len sem tam,soplik tiez je lepsi,mame physiomer baby,to je morska voda,s tym vytierame nostek,ale veelmi sa jeduje ked mu nieco strkam do nosteka,probiotika uz davame lebo na druhy den ako zacal brat tie sirupy mu hnacky zacali tak nam doktorka povedala aby sme si kupili,,lepsi sa nam to,konecne,dakujem vam za rady,ste vsetky strasne zlate a pomohli ste mi🙂
AHOJTE PROSIM VAS PORADTE MI MALA OD NARODENIA STALE CHRCI STALE NAM DOKTORKA DAVA PAMYCON ALEBO SME MALY MAR PLUS -JE TO MORSLKA SOL ALE AJ TAK ZIADNY VYSLEDOK.JEJ SOPLIK NETECIE LEN STALE CHRCI AKO KEBY JEJ TO DALEKO V NOSTEKU DRZALO A NIE ANIE VON.PORADTE NAM PROSIM.
@karideni nasa mala to mala tiez, preco Vas nepozslu na ORL? Je to pravdepodobne Stridor - nevyvinuta cast v hrtane, kde sa zadrziava tekutina a ta vydava taky pisklavy zvuk, to je tak polopate, ale na nete najdes krajsie vysvetlenie. Aj nasa mala to ma tak od mesiaca. Na to nie su ziadne medikamenty, z toho dieta vyrastie!

@simatko1 ahoj a má malý mierne zvýšenú teplotu?Ja nevidím dôvod ked nemá teplotu a je pekne prečo by ste nemohli von .Naša má zápaly priedušiek už od pol roka a dr nám vždy vravela že ked je pekne a nemá teplotu treba aspoň na pol hodinu vybehnúť ale ty si mamina a hlavne ty vieš čo je pre tvojho malého naj.