icon

Máme doma nepokojné trojmesačné dieťa

ivkaaa25
16. sep 2015

Ahojte baby, prosím poradte co robit 🙂 moja 3 mesačná dcérka je veľmi nepokojná, keď nespí tak plače, až sa vzpiera ako keby zúrila... doktorka povedala že je v poriadku no mne sa to nejak nezdá.. už sme skúšali kadečo... dať napiť,najesť,prebaliť,spievať,nosiť na rukách, masírovať bruško, cvičiť a stále nič žiadna zmena :( aj v kočíku máme strašný problém vydržať :( prechádzka je doslova nočná mora :( poradte nejakú skúsenosť. Ďakujem

ewelyn3
16. sep 2015

Ahoj...ked je taka nepokojna, urcite ju nieco trapi, mozno doslova boli. Ako prve ma napada dojcenska kolika...alebo len normalne zapcha. Moja druha dcera robila v takom veku podobne veci, stale bola zla a nevedeli sme ju s nicim zabavit. Ako kaka? Nema tvrdu stolicu? Nasa mala velmi tvrdu stolicu, a ju doslovne bolelo to ked sa jej hovienko hybalo v crievku...kakala len s pomocou rektalnej rurky. A to som papala ovocie, slivkove vyzivy, aby mala v mlieku, kedze som kojila. Skus jej davat aj Espumisan L alebo Sab simplex, my sme davali pol roka aj kvapky Biogaia. Bolo s tym lepsie.
Ako druha vec ma napada, ze ak kojis, mozete mat laktacnu krizu...To byva akurat v tomto obdobi okolo troch mesiacov. Ja som zase toto mala s prvou dcerou. Jej apetit sa zvysil a ja aj ked som mala mlieko, nebolo asi take huste ako potrebovala a bola stale hladna a preto stale plakala a bola nervna a nepokojna a nic sa s nou nedalo robit. V tomto pripade by som ti poradila, stale ju prikladat, nech si taha s prsnika...vecer niekedy sice tahala asi dve hodiny s tym ze som jej musela po pol hodine vzdy vystriedat prsnik, ale po cca dvoch tyzdnoch sa tvorba mliecka upravila a potom mala tolko papania ze nevedela co s tym...tieklo jej tolko ze za tri minuty bola najedena do prasknutia a pekne v klude spinkala.
A tretia vec ktora ma napada je, ze jej uz mozno idu zuby...niektorym detom idu skorej...mojim obom napr. isli v styroch mesiacoch...
Takze tak, moze to byt nieco z tohto...mozno aj kombinacia vsetkych tychto veci...s detmi to je niekedy tak. Ale ked doktorka vravela ze je zdravotne v poriadku, tak nemaj obavy, len sa musis naucit co mala od teba potrebuje...system pokus-omyl je sice dost frustrujuci pre vynervovanu matku, ale neboj...za chvilu na to prides a bude vam super 🙂. Keby sa to dlho nedarilo, tak predsalen chod este za tou doktorkou. Ale hlavne nestracaj trpezlivost a mysli na to, ze ked budes pokojna ty, tak bude pokojnejsie aj tvoje babo, lebo prenasas svoje emocie na nu. Deti potrebuju lasku!
Budem drzat palce!!!

siska53
16. sep 2015

@ivkaaa25 dcerka mala koliky do 4,5m. Velmi vela casu preplakala... A nic nepomahalo len cas. Kocik bol len na zaspatie inak bola v nosici (bola aj zvedava,vsetko chcela vidiet).
Mama mi vravela,ze pod nami ked som bola mala,mali babo,ktore prerevalo cely prvy rok. Tiez mu nic nebolo,len vraj reval. Najedeny,prebaleny, napity,aj sa mu povenovali,nic..przchadzky prereval. V ramci dusevnejo zdravia to prijali ako fakt a neriesili.
U vas to mozno aj cochvila prejde,vacsinou po 3.m.to ustupi.
Jedine,ze niektore babatka placu,lebo netoleruju mlieko..ak dojcis,niektorym vraj prekaza aj lepok v strave matky... Ale to som vtedy nevedela a neotestovala.

akvi
16. sep 2015

@ivkaaa25 babatko neplace bez dovodu. Potrebujes najst pricinu, aj ked to vobec nemusi byt jednoduche. Napr. Ja som na pricinu prisla az ked som zacala s prvymi prikrmami. Moj syn vobec netoleroval kravske mlieko, ani vo fermentovanej forme. A netoleroval ho ani ked som ho len kojila a sama jedla syry a jogurty. Lenze zistili sme to az ked som jogurt a syr chcela zaviest do stravy, tusim cca vo8mesiaci. Az vgedy som zistila, ze to netoleruje a placlivy bol koli bolesti brucha. On ale nemal klasickukoliku, cize nepomahalo pocvicit, ani nic podobne. Tak isto mal pravdepodobne skryty reflux, cize strava sa mu vracala, ale on nezvracal, ale bolesti mal. Tiez nam dr. Vravela, ze proste je narocne babo, ze nevidi ziaden problem. Pritom problem tam bol, len skryty. Napr. Ten reflux - budil sa v noci 10x, budil sa s placom, trochu cucol a bolo lepsie. Obcas nepomohlo nic ine, len nosit - v takej polohe sa jedlo nevracalo a jemu sa ulavilo. Ale na toto vsetkosme neprisli vcas. Bohuzial. A trapili sme sa hodnedlho a mozno zbytocne..

ivkaaa25
autor
20. sep 2015

@ewelyn3 ahoj dakujem za radu 🙂 espumisan L sme davali no bez zmeny. Malá je na umelom mliečku to sme po dohovore s lekárkou takisto menili. Ked poviem lekárke ze strasne place az tak ze sa zajakáva tak mi odpovie ze to sa mi zdá že som nato precitlivelá :(
tiež som si myslela že to budú zúbky ale zatial žiadny náznak na ďasienkach 🙂
a tie dojcenske koliky si myslim že nemáme lebo malá poprdkáva v pohode aj stolicu máme v poriadku 🙂
takze stáále hladame čím to bude :(

ivkaaa25
autor
20. sep 2015

@akvi Ako som už písala my sme na umelom mliečku a z klasického sme už presli na hypoalergennu bebu sensitive ktora obsahuje menej laktozy a po zmene bolo dobre asi 2 týždne a máme to tu zas... už som aj rozmýšlala či to nieje len maly nerváčik 🙂

ewelyn3
20. sep 2015

@ivkaaa25 Zubky to mozu byt aj ked nevidiet na dasnach ze sa nieco deje...ich boli aj to ako sa im to vo vnutri pomaly posuva do von. Ale je dost mozne ze tvoje babo si to proste len potrebuje odplakat. Mozno je aj nervacik a mozno nie, mozno mu len mozog kaze plakat...niekde som citala ze pri placi sa vyvijavu nervove cesty v mozgu dietata. V kazdom pripade drzim palce aby co najskor toto placlive obdobie bolo za vami a mohla si si uzivat dcerenku. Vela trpezlivosti!!! Neboj za chvilu bude lepsie!!!

tamaram283
23. sep 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

My sme boli tiež na UM a dlho sme riešili nespokojnosť, plač (resp. neutíchajúci rev). až potom nám pediatrička povedala, že máme intoleranciu laktózy. Takže sme kompletne menili UM (niekoľkokrát) kým sme našli také čo nám vyhovuje. Lebo aj keď máš bezalktózové nemusí sadnúť na prvýkrát. Bolo to náročné. Potom nám odporučili pridávať do UM aj kvapky Coliprev - na koliku ktoré sú aj proti kŕčom, bolesti bruška atd. Bolo lepšie a po čase to prešlo úplne 🙂

vedorka
23. sep 2015

nam pomohla satka, aj v nej spal namiesto kocika....

marci10
23. sep 2015

No, ak v tom nie je nič fyziologické, tak si priprav nervy. Moja dcérka bola tiež nepokojné bábätko. Keď mala 3 mesiace zaregistrovala som, že sa jej zmenil plač na taký zúrivý, až ma to vystrašilo. Pri synovi som nikdy nič podobné nezažila. Aj von s ňou chodiť ma stálo nadmieru síl. Teraz má dcérka 3 roky a stále je temperamentná. Aj keď čím je rozumnejšia, tým je to lepšie. Materská s ňou bola dosť tvrdý oriešok, pretože skutočne už odmalička sa prejavovala ako osobnosť a niekedy nebolo možné prebiť jej vôľu. 🙂 Takže veľa síl a pokoja. Neskôr oceníš, že bude stíhať krúžky a bude v škole šikulka. Aspoň dúfajme, lebo moja mama tvrdí, že ja som bola taká istá. 😀

simca663
28. okt 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

My sme mali koliku do konca 5 mesiaca...bola to sila. Našťastie sme to zvládli - tiež som mala najprv pocit že je "malá nerváčka" ale po pár dňoch a väčšinou v tom istom čase - po krmení som si už bola istá. Skúšali sme polohu tigríka, masáž bruška a kvapky Coliprev. Po piatich mesiacoch akoby uťalo a bol pokoj 😎