Manžel dal 3-ročnej po zadku
Takéto výchovné metódy neuznávam a on to dobre vie, vždy sa potom pohadame ale nevie sa pri dcére ovládať. Dnes sa to stalo zase keď ho viac krat udrela ona. Áno bije ho, kúše, kope, chytí mobil a hodí ho o stenu…ale aj tak si myslím že to nie je vhodné riešenie. Čo vaši muži, ako takéto obdobia u malých deti zvládajú? V marci bude mať mala 3 roky.
@anonym_autor Mám 2 deti, Jedno už dospelé a chlapcov, a v živote sa mi nestalo, žeby sa na mňa zahnali rukou alebo by mali nutkanie ma udrieť, ublížiť. Teraz je taká doba, že rozmaznanosť a nedostatok mantinelov sa "schová" za obdobie vzdoru ,no pravda je len to, že je to jednoducho rozmaznané a nevychované dieťa, ktoré nemá nastavené mantinely. V tomto prípade aspoň manžel má zdravý rozum a snaží sa vyvodiť dôsledky za nevhodné správanie, pravdepodobne už zo zúfalstva, lebo mama ich nastaviť očividne nevie.
@mandzula vy fakt máte asi nejaký problém s chápaním alebo to robíte schválne. Ak decko niekoho mláti a dostane capnutie po zadku aby vedelo aké je to nepríjemné je fakt otlkanie. Ok. Choďte učiť a napíšte ako sa vám vodí vybmatky roka
@anonym_58bf89 to decko ma 2 roky - slovom dva. Nevie o svete nic, jeho mozog je absokutne nezrely. To fakt ocakavas ze sa 2 rocny bude spravat ako dospely bez emocnych vybuchov a navalov zlosti? Wow facku by ste si zasluzili vy co si totomyslite
@anonym_58bf89 cize keby ti muž "capol" do akej kategórie by to spadalo? Alebo cudzí človek na ulici. Za mna je capnutie capnutim bez ohladu od koho a v akom kontexte to príde. Poďme aspoň uznat jeden význam a "nezmäkčovať" ked to príde od rodičov.
@haley7897 tým myslíš že ak mi caone po ruke keď ho budem kopať,hrýzť,mlátiť a hádzať mu veci o stenu? Tak si to myslela?
@anonym_58bf89 Pokojne si tvrd, co chces, pokojne si svoje deti otlkaj, je to tvoja malost, ale potom sa necuduj, ze ako dospele k tebe budu chodit s tym, ze respekt k tebe bol budovany na zaklade strachu, nie lasky.
@mandzula keď už si do toho musela zatiahnuť moje deti tak moje deti toto nerobili takže nebol dôvod 😌
Cítiš sa teraz lepšie keď si si otrelanusta o moje deti? Si teraz lepšia osoba? Cítiš sa silnejšie? Tak to ma teší ☺️
@haley7897 tým myslíš že ak mi caone po ruke keď ho budem kopať,hrýzť,mlátiť a hádzať mu veci o stenu? Tak si to myslela?
@anonym_58bf89 fakt sa ides porovnavat k 2 rocnemu dietatu? Ty vies preco to robi? Ze ma 2 (!!!!l) roky? Ze jeho mozog je absolutne nezrely? Fakt ton
Mu nerozumies?
Uz je o tom inak aj vyskum, kde skumali 4 sposoby vychovy: 1) laskava + s hranicami, 2) laskava + bez hranic, 3) chladna s hranicami 4) chladna bez hranic: najhorsie dopadli deti z tych kategorii bez hranic. Dokonca aj chladna vychova s hranicami vysla lepsie, nez tie obe bez hranic. Z toho vyplyva, ze je pre dieta jedna z najdolezitejsich veci poznat v utlom veku hranice. Dieta, co si dovoli mobil hodit o stenu a bit rodicov ocividne hranice nepozna. Takze uz ma trosku zle naslapnute do zivota. Bol na zaciatku nazor, ze dieta v 3 rokoch nevie ovladat svoje emocie, ale to je prevazne blbost. Aj ked nikto nevie ovladat svoje emocie perfektne, dieta so zdravym nastavenim chape aj v dvoch rokoch, ze mobil sa nehadze. Moje deti chapali obe v 2 rokoch, ze ma rano maju nechat spat a byt potichu kym sa zobudim (bez nasilia), takze ich mentalna kapacita je omnoho vyssia, nez si tu niektore myslia a tym ospravedlnuju ich spravanie. Na deti treba najnizsiu moznu davku dosledku, ale taku, aby sa jeho efektivne spravanie ukorigovalo a napriklad nebilo rodicov alebo ucitelku alebo ine deti. V kazdom pripade hranice najdolezitejsia vec pri vychove. Ja manzela chapem, ze sa nenecha predsa bit. Nezacal tu bitku on, on sa tiez moze branit proti agresii na seba (najnizsou formou, aby to uz dieta neopakovalo).
@mandzula vy fakt máte asi nejaký problém s chápaním alebo to robíte schválne. Ak decko niekoho mláti a dostane capnutie po zadku aby vedelo aké je to nepríjemné je fakt otlkanie. Ok. Choďte učiť a napíšte ako sa vám vodí vybmatky roka
@anonym_58bf89 ona aj tu niektoré sú asi celkovo priblble, keď tu porovnávajú obycajne capnutie s fackovanim ženy. Ale aj také musia musia byť. Ako pise jedna vyššie, potom sa čudujú, ze sa na ich "anjelikov" tie blbé ucitelky v skolke sťažujú, že ani na 5x neposluchne. No prečo asi? Keď nemusi doma mater poslúchať, co by poslúchlo cudziu osobu.
Uz je o tom inak aj vyskum, kde skumali 4 sposoby vychovy: 1) laskava + s hranicami, 2) laskava + bez hranic, 3) chladna s hranicami 4) chladna bez hranic: najhorsie dopadli deti z tych kategorii bez hranic. Dokonca aj chladna vychova s hranicami vysla lepsie, nez tie obe bez hranic. Z toho vyplyva, ze je pre dieta jedna z najdolezitejsich veci poznat v utlom veku hranice. Dieta, co si dovoli mobil hodit o stenu a bit rodicov ocividne hranice nepozna. Takze uz ma trosku zle naslapnute do zivota. Bol na zaciatku nazor, ze dieta v 3 rokoch nevie ovladat svoje emocie, ale to je prevazne blbost. Aj ked nikto nevie ovladat svoje emocie perfektne, dieta so zdravym nastavenim chape aj v dvoch rokoch, ze mobil sa nehadze. Moje deti chapali obe v 2 rokoch, ze ma rano maju nechat spat a byt potichu kym sa zobudim (bez nasilia), takze ich mentalna kapacita je omnoho vyssia, nez si tu niektore myslia a tym ospravedlnuju ich spravanie. Na deti treba najnizsiu moznu davku dosledku, ale taku, aby sa jeho efektivne spravanie ukorigovalo a napriklad nebilo rodicov alebo ucitelku alebo ine deti. V kazdom pripade hranice najdolezitejsia vec pri vychove. Ja manzela chapem, ze sa nenecha predsa bit. Nezacal tu bitku on, on sa tiez moze branit proti agresii na seba (najnizsou formou, aby to uz dieta neopakovalo).
@bluka2 tvoje prispevky som mala celkom rada ake teraz normalne neverim co citam 🙂)
@anonym_58bf89 fakt sa ides porovnavat k 2 rocnemu dietatu? Ty vies preco to robi? Ze ma 2 (!!!!l) roky? Ze jeho mozog je absolutne nezrely? Fakt ton
Mu nerozumies?
@victoriab mne bola položená otázka že ak by mi môj muž capol tak ako by to bolo bráne. Tak sa pýtam že za akých podmienok by ma capol. Ja sa neprirovnavam k 2 ročnému decku. Mňa k nemu prirovnal niekto iný. Čítať vieš? Asi bez porozumenia.
@anonym_58bf89 to decko ma 2 roky - slovom dva. Nevie o svete nic, jeho mozog je absokutne nezrely. To fakt ocakavas ze sa 2 rocny bude spravat ako dospely bez emocnych vybuchov a navalov zlosti? Wow facku by ste si zasluzili vy co si totomyslite
@victoriab nával zlosti a výbuch kriku napríklad je jedna vec. Ale fackovanie niekoho, kopanie hryzenie a ničenie veci je úplne iná kava
@anonym_58bf89 S chapanim mas problem akurat tak ty. Pokojne si otlkaj, koho chces, a pokojne sa nechaj otlkat, ked sa ti to ako vychovna metoda tak paci, ludia sme rozni.
@anonym_58bf89 ak máš obmedzenú schopnosť chápania, tak je možné, ze si si to takto vysvetlila.
Ak 2-3 ročné dieťa takto reaguje, je to preto, ze ho nikto neučí regulovať emócie. Autorka píše, ze otec s ňou stráca nervy. Naozaj veríš, ze je inak pokojný ako hinduistucka krava? Ze toto je jediný okamih kedy stráca kontrolu? 2 ročné dieťa nevie regulovať svoje emocie, reguluje ich cez rodiča. Ak rodič nieje pokojný, nebude pokojne reagovať ani dieťa. V tomto veku sa ma dieťa učiť regulácii emócií, nie ako ich eskalovat a tomu, ze muž ktorý ich miluje (alebo ma milovať a ochraňovať) na nich môže položiť ruku a bude sa to počítať ako prejav lásky. Necudo v akých vztahoch sa tu niektoré nachádzajú s takto pokrivenou predstavou a vztahoch.
@mandzula keď už si do toho musela zatiahnuť moje deti tak moje deti toto nerobili takže nebol dôvod 😌
Cítiš sa teraz lepšie keď si si otrelanusta o moje deti? Si teraz lepšia osoba? Cítiš sa silnejšie? Tak to ma teší ☺️
@anonym_58bf89 Koncim s tebou debatu, nema to vyznam, s ludmi, co uznavaju fyzicke nasilie ako formu vychovy, je to fakt zbytocne, je to tvoja vizitka. A, ano, citim sa ako lepsi clovek, ked viem, ze bit kohokolvek nie je spravne.
@anonym_58bf89 ak máš obmedzenú schopnosť chápania, tak je možné, ze si si to takto vysvetlila.
Ak 2-3 ročné dieťa takto reaguje, je to preto, ze ho nikto neučí regulovať emócie. Autorka píše, ze otec s ňou stráca nervy. Naozaj veríš, ze je inak pokojný ako hinduistucka krava? Ze toto je jediný okamih kedy stráca kontrolu? 2 ročné dieťa nevie regulovať svoje emocie, reguluje ich cez rodiča. Ak rodič nieje pokojný, nebude pokojne reagovať ani dieťa. V tomto veku sa ma dieťa učiť regulácii emócií, nie ako ich eskalovat a tomu, ze muž ktorý ich miluje (alebo ma milovať a ochraňovať) na nich môže položiť ruku a bude sa to počítať ako prejav lásky. Necudo v akých vztahoch sa tu niektoré nachádzajú s takto pokrivenou predstavou a vztahoch.
@haley7897 ty poznáš danú rodinu? Vieš úplne presne kto sa ako správa? Vieš úplne presne ako sa správa otec? Máš tu nahodení len jednu vec,jeden pohľad. Ale ty z toho robíš siahodlhé závery. Zaujímavé.
Keby ma decko udrie tak nie že dostane po zadku ale rovno facku nech vidí ako to boli 🙄
@anonym_6e4038 To ako moj vnuk, keď mal 3 roky, dcéra mu hovorí - nieže ma kopneš do palca na nohe, mám ho boľavý, A malý jej celou silou kopol do palca. Dcére vyletela ruka a takú facku mu struhla, že sa ani nerozplakal, taký bol vyvalený. Ale odvtedy do nikoho nekopal.
@anonym_autor urcite nie je normalne ani spravanie tvojej dcery. Tolko agresivity v takom malom dietati. Takze bud zrkadli to, ako sa spravate vy alebo je problem niekde inde. Zacat vychovavat trojrocne dieta je trocha neskoro, takze neviem, ako to chcete riesit.
@anonym_58bf89 Koncim s tebou debatu, nema to vyznam, s ludmi, co uznavaju fyzicke nasilie ako formu vychovy, je to fakt zbytocne, je to tvoja vizitka. A, ano, citim sa ako lepsi clovek, ked viem, ze bit kohokolvek nie je spravne.
@mandzula tvoja vizitka je,že podľa teba si dieťa môže robiť absolútne všetko. Aj niekoho bit,hrýzť,kopať. Výbuchy hnevu sú jedna vec. Fyzické napádanie ľudí,dokonca blízkych ľudí je ale niečo úplne iné. Choď pracovať do škôlky a tak nám príď napisat
@haley7897 ty poznáš danú rodinu? Vieš úplne presne kto sa ako správa? Vieš úplne presne ako sa správa otec? Máš tu nahodení len jednu vec,jeden pohľad. Ale ty z toho robíš siahodlhé závery. Zaujímavé.
@anonym_58bf89 ja narabam s tým, co tu bolo napísané. Sama autorka píše, ze sa nevie pri dcére opakovane ovládať.
@mandzula tvoja vizitka je,že podľa teba si dieťa môže robiť absolútne všetko. Aj niekoho bit,hrýzť,kopať. Výbuchy hnevu sú jedna vec. Fyzické napádanie ľudí,dokonca blízkych ľudí je ale niečo úplne iné. Choď pracovať do škôlky a tak nám príď napisat
@anonym_58bf89 Kde ja pisem, ze dieta moze robit vsetko? Ukaz mi to.
@haley7897 Podla mna to tak nefunguje, ze ked je rodic pokojny, bude automaticky pokojne aj 2 rocne dieta. Napriklad ja som celkom pokojna, ale moj syn mal raz napad v DE bit svoju Tagesmutter. Zena uplny poklad, doteraz si piseme po rokoch. Ona mi to povedala. Ja som mu pokojne povedala, ze ak chce niekoho bit, tak tam nebude chodit a bude doma so mnou, kym pracujem. Dalsi den ostal so mnou doma, kym som 8h pracovala na pocitaci (home office). Sam prisiel s tym, ze uz to nebude nikdy robit. A tak aj bolo. A odo mna ten napad ju zacat bit nemal. Podla mna dieta jednoducho len vyskusa, co si este moze dovolit.
@haley7897 absolutne suhlasim, treba pekne zit a dieta sa prida, tu asi stale nepochopili ze deti sa vychovavaju prikladom, dieta vzdy nasleduje priklad rodica, odporucam stranku psychologia srdcom kde to pani donemoty vysvetluje. Tu niektore nepochopili ze respekt ma byt vzajomny a ze je absokutne hkupe ocakavat ze ked decku tresnem bude ma respektovat, kedze ja ho ako ludsku bytost tymto chovanim vobec nerespektujem. A ako vysvetlim decku ze ja ho otlkat mozem ale ono mna nie? Ked mna syn chce udriet chytim mu ruku a opakujem ze moze byt nahnevany ale udriet ma nemoze ja ho lubim a ked niekoho lubime nebijeme ho, ponuknem mu vankus kde sa moze odventilovat a ukludnila som ho tymto sposobom uz 100x. Partner autorky urcite nie je kkudny vobec nema trpezlivost a sam nevie emocie zregulovat je az smiesne cakat od 2 rocneho dietata zrele chovanie ktoreho sam nie je schopny
@anonym_58bf89 ja narabam s tým, co tu bolo napísané. Sama autorka píše, ze sa nevie pri dcére opakovane ovládať.
@haley7897 lebo to dcéra robí opakovane a dohovára nie nepomáha. Niekto z nás nie je svätý aby znášal všetko donekonečna. Ak to dieťa potom do krvi pokuse iné dieťa tak ako to potom bude riešiť? Alebo keď zbije iné dieťa,dokope ho a podobne. Ako to dieťa má vedieť že to čo robí druhým ubližuje,že ich to boli?
@haley7897 lebo to dcéra robí opakovane a dohovára nie nepomáha. Niekto z nás nie je svätý aby znášal všetko donekonečna. Ak to dieťa potom do krvi pokuse iné dieťa tak ako to potom bude riešiť? Alebo keď zbije iné dieťa,dokope ho a podobne. Ako to dieťa má vedieť že to čo robí druhým ubližuje,že ich to boli?
@anonym_58bf89 dohovaranie bude treba este dlhy caa, ved ma 2 roky pane boze
@anonym_58bf89 S chapanim mas problem akurat tak ty. Pokojne si otlkaj, koho chces, a pokojne sa nechaj otlkat, ked sa ti to ako vychovna metoda tak paci, ludia sme rozni.
@mandzula a zase máš potrebu byť osobná. Bavíme sa tu o konkrétnom prípade kt je tu opísaný. O mne nevieš absolútne nič ale už 2x máš potrebu na mňa osobne útočít. Na mňa aj moje deti.
@amonet prosím, ako sa da nastaviť hranica bez capania. Myskim to s uprimnym zaujmom. Moje dieta napríklad povie, ze ono si nejde umyť zuby. Ma 5 rokov, takze ziadne batoľa. A nejde si ich umyť. Ako nastaviť hranicu? Kde robim chybu?
@anonym_a248b0 ako mate nastavene ritualy vecerne? btw mojej 5rocnej umyvam zuby ja. ona pritom kuka video lebo to tak mame od mala nastavene. umyt, pyzamo, zuby a rozpravka a spat.
@anonym_58bf89 dohovaranie bude treba este dlhy caa, ved ma 2 roky pane boze
@victoriab takže pustíme také deti do kolektívu nech si poradia samé medzi sebou 😌 ok.

@mandzula nie,nie je to bitka. A spratok nevychovany potom bude otlkat učiteľky aj deti v škôlke. Zatlieskaj si. Alebo lepšie,choď učiť do škôlky a daj vedieť ako to zvládaš s takými deťmi. Úplne stačí jedno v triede taketo
@anonym_58bf89 Pokojne si tvrd, co chces, pokojne si svoje deti otlkaj, je to tvoja malost, ale potom sa necuduj, ze ako dospele k tebe budu chodit s tym, ze respekt k tebe bol budovany na zaklade strachu, nie lasky.