icon

Manžel ma nepočúva

anjika42
28. júl 2017

Ide o to, že ja som mu viackrát hovorila, aby malému nepúšťal duck.tv a pesničky na youtube a to z dvoch dôvodov - aby si nepokazil oči, keďže ja nosím okuliare a aj kvôli tomu, že keď sa mu to potom vypne, tak strašne vyvádza - povedala som to aj pekne, ale aj s penou okolo úst, aj hrdlo ma už bolí, ako som zúrilanič - a výhovorka je taká, že malý chce pozerať, tak on mu tú telku jednoducho zapne - dnes napríklad nechcel kvôli tomu večerať, tak som mu toho sprostého ducka musela zapnúť znova, aby prestal plakať a aby sa najedol - ako mám mužovi vysvetliť, že telku si jednoducho neprajem? alebo aspoň kým nemá malý toľko rokov, že tomu porozumie, že musí sa tv vypnúť...ďakujem
Odo mna už syn telku ani videá nepýta, ale mužovi hned strká do ruky ovládačku a ja ked náhodou s ním pozerám, že ho mám na kolenách, tak mne neplače, ked musí odísť a ked som teda s ním doma sama - tak neviem, či mu došlo, že ja som prísnejšia a že manžel by mu dovolil aj dalej, možno si myslí, že tým plačom sa mu to podarí, neviem, ale nasratá som riadne

djubka
1. aug 2017

Bolo to tu uz spominane, precitaj si knihu Maly tyran, decko bude pocuvat mna a nie ja jeho! Syn bol od malicka na tv, ma 19 a oci ma zdrave, dcera nikdy neoblubovala tv, ma 18 a nosi od siestich okuliare.
A skrieka preto, lebo vie, ze skrekom si vsetko vydobije. Najmladsia dcera ma 5 , tiez skusala, ale marne! Ale... S manzelom drzime spolu,
Mas iba jedno, a keby si ich mala 5? By si sa pos..ala,

anjika42
autor
3. aug 2017

Aj keď ma malý niekedy riadne serie, mi je na druhej strane ľúto, že zatiaľ ho decká na ihrisku nechcú medzi seba , jeden dva a pol ročný ho dokonca furt odstrkuje - najradšej by som mu jednu tresla - ja sa bojím, že skončí ako ja, že nebude mať kamarátov
a stále chodí za deťmi, lebo sa chce s nimi hrať a hnevá ma aj, že nesoté a nebuchne naspäť, maximlne využíva svoj hlasový fond, aspoň že tak

anjika42
autor
3. aug 2017

oprava: nesotí

anjika42
autor
7. aug 2017

môj muž ma niekdy dobre štve, dnes som sa takisto rozčúlila..keď prebaľuje a prezlieka malého, tak dieťa uteká z postele, beží nahé cez celý byt, hrý sa so stolovou lampou a berie mi veci zo stola a ked prskám na manžela, že prečo mu to dovolí, tak že nech na neho nekričím... u mna si syn také niečo nedovolí, maximálne sa váľa po posteli, ale to hned zvýšim hlas...nehovorím, že muž má na neho skríknuť, aby panelák spadol, ale ked mu teraz všetko dovolí, čo bude v puberte?

simca06022011
7. aug 2017

@anjika42 ja mám skôr pocit že tebe vadí všetko.... :D nič v zlom ale prečítaj si to po sebe. Ani telka, ani behanie, ani nič... Poslúchať čo mama nákaze. Niekto sa s ním nehrá, už by si mu treska. Nebije sa zle je, keby sa bil, tiež by bolo zle. Užívaj si, malý je iba raz... Možno ti vadí že partner nerobí tie, čo ty chceš vo výchove a je to ešte horšie... Dvojitá výchova je na nic ale aj dieťa je osobnosť, nebude to nikdy tak ako si predstavuješ do bodky 🙂 predpovedať pubertu dieťaťu čo sa naháňa bez plienky ? Btw okuliare iste nenosis z toho, že by si si v 2 rokoch pozrela rozprávku....

anjika42
autor
7. aug 2017

tak tvoje nech aj saltá robí počas prebaľovania, ja som zase toho názoru, že môže tie dve minúty vydržať byť v kľude

anjika42
autor
7. aug 2017

v poslednej dobe to robím ja tak, že ked malého prezliekam, vyprávam mu úplní hovadiny, mením hlas a malý je tak zaujatý, prípadne sa smeje a ani mu len nenapadne, aby mi utekal...ale fakt sa mi nepáči, že muž mu naozaj dovolí všetko

maciatkolulu
7. aug 2017

@anjika42 v prvom rade si nauc dieta nejacat, nehadzat sa o zem ked stojite niekde v rade na kupalisku😉 A ked sa ti nepaci vsetko sa rozved a vychovavaj si sama.... Tebe nie je dobra ani jedna rada, nevidim na tom, ze dieta beha pri prebalovani s holou ritou po byte, dokonca v jeho veku by uz aj mohol skusat byt bez plienky, my sme doma taketo nieco otocili na srandu, lenze moje dieta vedelo a vie, kde su hranice, kedy bolo dost hry a kedy sa treba obliect, dat plienku atd. A k tym detom na ihrisku, zial nedonutis cudzie deti, aby sa hrali s tvojim dietatom, kedze sa chova ako sa chova, tak druhe deti sa prirodzene strania.... A to, ze sa sacu je v ich veku normalne, aj tvoj sa bude, neboj😉 Skus sa zamysliet sama nad sebou a nie nad manzelom....

anjika42
autor
7. aug 2017

bez plienky skúšame už...ale ide o to, že ke´d teraz si malý "z manžela dělá prdel", tak čo bude o niekolko rokov neskôr? alebo ho fakt budem prezliekať len ja, budem aj variť, aj upratovať, tak ako väčšina žien v SR amanťelovi nedám urobiť nič a nech aj zgegnem - a keby sme sa rozviedli, mne ho určite nedajú, lebo mám rakovinu aneviem, koľko bude na svete

anjika42
autor
7. aug 2017

oprava - a manželovi

siska20
7. aug 2017

To je pekná blbosť, že pokazené oči z TV 😝 to by v dnešnej dobe všetci nosili okuliare. Každý dospelý stále čumí na TV, do mobilu alebo počítača a koľkí nosia okuliare? A keď nechcem, aby mi dieťa pozeralo TV, tak načo mám TV doma? Alebo načo tu vypisovať čo robiť? Treba sa dieťaťu venovať a nie sa radiť...nikto ti nepomôže,je to tvoj manžel a tvoje dieťa.

anjika42
autor
7. aug 2017

@djubka ja mám knihu "Ako hovoriť, aby nás deti počúvali", čítam ju, ale je určená rodičom starších detvákov, ako je to moje

marcelatje
8. aug 2017

@anjika42 problem nie je v dietati ani v tvojom muzovi ale v tebe. Viem o com hovorim, bola som presne ako ty. Vsetko som mala naplanovane a ak sa to nedialo podla mojich predstav bolo zle nedobre. Deti v mojom vzdy perfektne naplanovanom a organizovanom zivote sposobili revoluciu na ktoru som nebola pripravena a dostala som sa do samonasieracieho modu kedy vsetci vsetko robili zle. Dieta nikdy nebude robit veci presne tak ako si predstavujes, takisto aj tvoj muz je samostatne mysliaca osobnost a aj ked sa ti to tak nezda urcite dietatu ublizit nechce. Potrebujes sa uvolnit a prijat veci tak ako su, co ale neznamena ze si nechas skakat po hlave. Zivotny postoj ktory momentalne mas je na skodu nie len tebe ale aj dietatu a tvojmu vztahu.

djubka
8. aug 2017

Ked to tu takto citam, autorka nie je schopna si zobrat akukolvek radu, na vsetko ma nejake argumenty, nic nie je dobre, neviem na co to tu dala...? Nevidim tu nejaku odpoved ze dakujem , skusim...

victory7897
8. aug 2017

Ja ked to tu čitam ľutujem autorkine dieťa...katastrofa aby sa decko nemohlo dotknúť stolovej lampy alebo nebodaj hole prebehnúť po byte..však to už je jaka traposina..a dve minúty prebalovat dvojročné dieťa? Mam to za sekundu a hrá sa ďalej..akože despotu mať za mater chudak maly

zltalienka
8. aug 2017

@anjika42 maminka, potrebuješ si oddýchnuť a to akútne!!! Od syna a zrejme aj od manžela. Pošli ich oboch na "prázdniny" ku starým rodičom (svokrovcom) aspoň na 12 hodín a Ty si daj relax (kúpalisko napr.)
Neboj, oni to bez Teba zvládnu, len či Ty dokážeš oddychovať....

anjika42
autor
11. aug 2017

Malý ma vie svojim krikom tak vytočiť, že nemám chuť na sex...ale zaujémavé, že škrieka iba predo mnou a mojim mužom, pred mojou mamou si už nedovolí a to ju vidí denne, keďže som onkopacientka a chodí mi pomáhať.... zase mi je do plaču, nemá ani dva roky a má ma v prdeli - čo potom v puberte? Čo mám robiť, aby si nerobil srandu zo mňa? Ignorovať ten škrek nedokážem.

timi1606
11. aug 2017

@anjika42 Veď deti sú deti,nebudú na slovo počúváť,sedieť na jednom mieste kým mama nepovie,že sa môže pohnúť.Podľa mňa je v pohode,že u každého ináč sa správa,aj moja dcéra je iná s nami,iná u starých rodičov.Pozerá telku každý deň,a nemyslím si,že by jej to malo ublížiť.A neboj,v škôlke si nájde kamarátov😊

anjika42
autor
11. aug 2017

Ale čo s tým jeho škriekaním? Mormálne mi je zle od hnevu - on škrekne a keď sa hnevám, usmeje sa a znova a ja neviem ostať v kľude, keď toto robí a mám pokazený zase celý večer.

zibi
11. aug 2017

@anjika42 nemas anemiu? ja som vtedy nervozna a vela veci, co by ma nenahnevalo ma vytoci...
nesuvisi to aj s diagnozou, ktoru mas? ono stres a strach o seba a zdravie dokaze narobit paseku

katka2602
11. aug 2017

Osobne si myslím, že si nervózna z dôvodu choroby. Túto nervozitu syn cíti a potom je aj on nervózny a nepočúva. Malý má 2 roky, teraz začína všetko objavovať, skúmať plne si uvedomovať veci okolo seba. Tým, že na neho kričíš ty, mu dávaš "vzor" a kričí aj on. Skús stále, keď chces zvýšiť hlas stiahnuť a kľudom angličanka mu vysvetliť, že sa to nerobí, že ťa bolí srdiečko aj on takto kričí a pod. Pri mojej som zistila, že pekným a kľudným slovom zájdem oveľa ďalej, ako krikom. V prvom rade musíš popracovať na svojej sebakontrole. A teraz by som ho nechala behať holeho, veď sú horúčavy. Nemôže pozerať vôbec tv? A to prečo? Môžem sa opýtať ako sa mu venuješ cez deň? Hraje sa spolu? Skladateľ kocky? Puzzle? Hráte pexeso? Hráte sa s autíčkami? Kreslite si? Vraví sa, že dieťa je zrkadlo rodičov, skus sa zamyslieť ako sa ty chovas k nemu a pochopíš, prečo sa on chová tak ako sa chová.

anjika42
autor
12. aug 2017

ja som bola cholerik už predtým..a keď sa nemám pred ním rozčuľovať, mám mu toi pokojne vysvetlť a potom sa zavieť do izby vedľa a tam pohádzať nerozbitnými vecami, nech sa ukľudním? a on je taký, že ked mu aj ukážem , ako sa niečo skladá, tam aj tak si robí po svojom, momentálne ho hračky nebvia, listuje si radšej k niťkách, prípadne nejakú stránku vytrhne a púšťa si hudobné hračky

anjika42
autor
12. aug 2017

a práve že on začína škriekať, len tak zo srandy, som úplne ticho a on začne, neverím, že to robia aj ostatné deti - možno jedno z desiatich...ale potom prečo nevrieska na ihrisku? tam je ako baránok a akonáhle prídeme domov, tak sa zmení na opicu...rešpektuje ma iba vtedy, ked mu poviem, že ideme domov a on bez vzdoru ide...a okrem toho z toho škriekania mi zalieha v ušiach a nepomáhajú mi ani tie zátky v ušiach, bojím sa, že ho neprejde a ak dožijem sa jeho pubety, budem musiť často chodiť k riaditeľovi, ťe čo zase vyviedol...nechcem z neho tintínko, na ktoré si každý dovolí, ale ani grázla nechcem, aj dnes z ničoho nič, škrek...a ja ked som napríklad v kuchyni, alebo žehlim v obyvačke, tak ho hračky nezaujimajú, ide hned za mnou, čo je na jednej strane pekné, ale aj vtedy som vstrese, aby mi nebabral žehličkua lebo nože a hrnce...hračkársky hrniec nechce, on chce stáť pri pulte, čo nie je bezpečné, ked som tam rozložená

sense
12. aug 2017

Deti velmi dobre vedia uz od utleho veku ku komu si co mozu dovolit....

A prepac ale mam pocit ze teba vytaca komplet vsetko ak nie je po tvojom....

Dieta krici a nervuje lebo to vidi od teba....
Hneva ta ze sa deti nechcu hrat s tvojim, ake 2jrocne deti sa nehraju este spoku ale popri tebe, hneva ta ze nestrka do inych a nevrati im ....pacilo by sa ti viac keby otlka pol ihriska? Myslis ze by sa potom s nim hrali? Nebavia ho hracky bavia ho nitky alebo trhat papieriky, tak mu vymedz miesto, nitky a papiere a nech sa hra, potom spoluupracte....takisto aj vecera a televizor a ty mu ho pustis lebo krici? U nas take neplati, ked uz tak o.k sa na vecerias a potom budes mat jednurozpravku alebo 15min telku....a nie zvalovat vinu na muza ze mu pusti tv, a pritom ty urobis to iste....maly reve tak mu to pustis...

A ak si bola cholerik predtym odporucam pracovat hlavne na sebe a zbavit sa iluzie ze vsetcia okolo budu skakat ako pisknes....

anjika42
autor
12. aug 2017

a nemáte niektorá kontakt na nejakú detskú psychologičku, najlepšie v ružinove&, alenbo aj pre mna, ale ja ked sa aj pred nou vyrozprávcam, že čo vyvádza a dojdem domov a zase začne, tak zase vypením...teraz ideme konečne von a budem ho tam ja nahánat, nech sa unaví

daakotaa
12. aug 2017

@anjika42 Co by som ja dala zato keby mi maly v jeho veku chcel aspon chvilu sediet pri telke....

marcelatje
12. aug 2017

@anjika42 ja akoby som o sebe citala. Moje deti boli planovane, napriek tomu som ich prichodom dostala taku facku, ze este teraz sa mi hlava toci. Svoje zmyslanie som musela zmenit od zakladu a zmierit sa s tym, ze dieta nepocuva na slovo (a dvojrocne uz vobec nie) je najzakladnejsia vec. Bola som zvyknuta robit vsetko dokonale, na prvy krat. Teraz jednu cinnost musim prerusit aj niekolko krat, bezne veci mi trvaju neporovnatelne dlhsie, deti mi asistuju uplne pravodelne, pri vsetkom a to, ze cinnosti ako varenie, ci umyvanie okien ich bavia viac ako plysaky ci poslusne sedenie pri rozpravke som tiez musela akceptovat.
Musis zacat od seba inak sa budes nervovat donekonecna.

katka2602
12. aug 2017

@anjika42 Ako píšem, musíš dať dokopy seba to je prvoradé. Ak treba vyhľadaj psychológa. Dieťa má len roky, psychologička Ti pri ňom asi veľa nepomôže, ale za skúšku nič nedáš. Inak susedka má syna 2 a pol roka a tiež z ničoho nič začne pišťať (kričať) a smeje sa z toho, on ma z toho radosť, takto na seba púta pozornosť.

tanita007
12. aug 2017

@anjika42 Ahoj,nesnaží sa náhodou upútať tvoju pozornosť?Možno ho aj nevedome sem tam odpinkneš ak máš veľa povinností,lekárov.....On vie, že toto-teda ten škrek na teba zaberie na 100 percent .Možno to robí aj preto a takto sa snaží upútať tvoju pozornosť.

anjika42
autor
12. aug 2017

a o nejakej psychologičke teda neviete? ale zase nechcem brať nijakú chémiu, stačí mi liek xalkori proti rakovine...a nech teda pozornosť upúta inak a nie tak, že ma to rozčúli, to fakt ani ten onkoliek nemusím brať, načo, keď ma vlastné dieťa nenávidí? u pubertiaka by som s tým rátaLa, že budem trapná, škaredá, sprostá, ale ani nie dvojročný, ved pre také by jeho matka mala byť bohyna...si mylsím a síce je tam obdobie vzdoru, ale hádzať sa o zem, že niečo chcem (aj ked aj to ide na nervy), je iné, ked ho vyslovene teší, že pením...fakt mi je z neho smutno