Manžel ma nepočúva
Ide o to, že ja som mu viackrát hovorila, aby malému nepúšťal duck.tv a pesničky na youtube a to z dvoch dôvodov - aby si nepokazil oči, keďže ja nosím okuliare a aj kvôli tomu, že keď sa mu to potom vypne, tak strašne vyvádza - povedala som to aj pekne, ale aj s penou okolo úst, aj hrdlo ma už bolí, ako som zúrilanič - a výhovorka je taká, že malý chce pozerať, tak on mu tú telku jednoducho zapne - dnes napríklad nechcel kvôli tomu večerať, tak som mu toho sprostého ducka musela zapnúť znova, aby prestal plakať a aby sa najedol - ako mám mužovi vysvetliť, že telku si jednoducho neprajem? alebo aspoň kým nemá malý toľko rokov, že tomu porozumie, že musí sa tv vypnúť...ďakujem
Odo mna už syn telku ani videá nepýta, ale mužovi hned strká do ruky ovládačku a ja ked náhodou s ním pozerám, že ho mám na kolenách, tak mne neplače, ked musí odísť a ked som teda s ním doma sama - tak neviem, či mu došlo, že ja som prísnejšia a že manžel by mu dovolil aj dalej, možno si myslí, že tým plačom sa mu to podarí, neviem, ale nasratá som riadne
Je to boj kto z koho.Ak ty budeš pokojná a v podstate budeš ignorovať jeho škrek nejaký čas- deň,dva,tri....podla mňa sa skludní.Pozor-aj mimika tváre ťa môže prezradiť.Ak budeš hysterická bude ho to baviť stále viac a viac. Možno k tomu potom pridá ešte aj hádzanie o zem,búchanie hlavou o stenu alebo niečo iné.On nevie čo je nenávisť je na to ešte maličký,on len posúva svoje hranice a skúša kolko sa dá.Jeho teší každá reakcia z tvojej strany-či už negatívna alebo pozitívna.Hlavne že zaujme obecenstvo.😉
takže asi najlepšie bude sa dakde zavrieť, aby ma nevidel, ani nepočul a tam sa vyzúriť, salebo odísť z domu, ale iba vtedy, ak je pri ňom manžel, ktorému škreky nevadia a nechystá sa práve do roboty, ak áno, mám smolu...mne jedna lekárka povedala, že kvôli tomu, že mám rakovinu, sa mám šetriť, nech to vysvetlí môjmu synovi
on ale iné príkazy, či prosby, ked mu poviem nemecky, tak rozumie,m aj ich splní, tak prečo nemôže prestať vrieskať? fakt raz zinfarktujem a ostane polosirota
Nie zavrieť sa ,tým sa nič nevyrieši.Keď začne škriekať, skús pokojne počítať do 10 potom od 10 nazad a kludne pomaly dýchať , ale nie aby si mala na tvári taký ten výraz pred výbuchom lebo to by on prekukol.To by ho bavilo škriekať ešte viac.Deti sú vééélmi vnímavé aj na intonáciu hlasu nie len čo im hovoríš,všimnú si ovela viac ako dospelák.Prípadne možno by som skúsila tiež škriekať ako on,možno zo začiatku bude z toho celý happy a bude škriekať čo hrdlo dá spolu s tebou ale časom sa mu to zunuje.Skús,možno to pomôže.Hlavne bud pokojná a nedaj na sebe poznať že ti stúpa adrenalín.
napríklad dnes ..vonku bol ticho, akonáhle sme prekročili prah bytu, zmenil sa na opicu...ja nerozumiem, aký má dôvod...prečo sa nevykričí vonku*?
Hmm problém nebude v dietati ale v Tebe. Necháš sa nenormalne vytočit do nepritomnosti..a es vlastnym dietatom. Puta na seba pozornost a vie že skrek zabera najdokonalejsie. Vtedy si ho maminka všimne 🙂 třeba trochu popracovat na sebe, nenasierat sa tak..aj dieta bude kludnejsie. Vonku sa mu věnuje asi dostatok pozornosti a aj u babky.. u teba to asi dietatu chyba. Tiez mám doma neriadenu strelu..a som nervak..a malý preste brnka po tej strune kde vie že má vytoci.. jednoducho su děti ktore nebudu sediet tam kde ich posadis. Náš kuka telku nie stale..bavia ho naučné rozpravky..blbosti má zakázané.. niekedy je tv aj pomocnik..ked potrebujem nieco urobit bez rusenia..tak maminka klud..skus od seba a bude to ok. Držím palce
@anjika42 Ak malý veľmi vystrája a robí napriek a potom začne pišťať tak jej prasknú nervy a dostane malý aj na zadok, ale to je ojedinele. Zväčša mu len povie, že má prestať on to zopakuje povie mu ešte raz a je pokoj. Lenže on to robí, keď chce sa ne seba upútať pozornosť, keď sa mi nikto nevenuje nap, sedíme a on sa hraje v deťmi a my sa rozprávame a zrazu deti odídu inde a on ostane sám, tak začne pišťať.
môj začne pišťať, ked s ním prídem zvonku a tam sa s ním hrám...tak nechápem
no my chodievame na ihrisko pred barák, ale aj tak je to blbé sa kvoli záchodu trepať hore dole
@anjika42 zabaľ telku na rok do pivnice... ja som to urobila...ani si nevieš predstaviť aký je super život bez telky... a kolko vecí sa malý naučil
ja každý večer kvôli tomu, čo stvára moje dieťa, plačem...na čo mi je, že pozná asi osdem písmenok, keď nechápe tomu, že nemá škriekať ako opica?Prečo ma nenávidí, keď ešte nemá ani dva roky, snád nie kvôli tomu, že som ho nekojila,,,,strašne to bolí, keď vlastné dieťa nenávidí
@anjika42 ty sa prosim ta preber, stale ides dookola to svoje, klapky na oci a ideees 🙄 Placom nevyriesis absolutne nic. Tvoje dieta ta nenenavidi, nahovaras si hluposti a tryznis sama seba, uuuplne zbytocne. Ale kazdy si je strojcom svojho stastia, ak chces pokracovat v sebalutosti nech sa paci, tu ziadna rada nie je dobra 🙄
@anjika42 je mi to luto co prezivas . ja si skor myslim, ze mas problem aj ty psychicky, mas rakovinu ako si pisala a je to strasna zataz pre teba . Chodis k psychologovi? syn je mozno preto taky, lebo citi a vie, ze si chora.
Nesmies si pripustat zle myslienky a vobec nie, ze ta dieta nema rado. Chod sa porozpravat s odbornikom, pomoze ti prekonat tazke obdobie a aj obdobie liecby. Vsetky lieky maju neziaduce ucinky a vsetko ma suvis jedno s druhym. Drzim palce.
rady sú tie, že si to nemám všímať, ale ja to prostente nedokážem ignorovat, ked kráičí ako opica a ešte sa aj pri tom dobre zabáva....proste neviem, čo by ho odradilo...možno keby som sa v tej chvili s ním pomuckala - ale ked škrieka a má z toho radosť, tak just ma to odrádza - je to síce malé dieťa, ale zto neznamená, že ma musá priviesť do hrobu, nech sa vykričí vonku anie doma..to mám byt s náím vonku dvanásť hodín denne, aby sa riadne unavil? a kedy navarím a niečo upracem? v noci by som rada si pospala
@anjika42 rady boli zmenit pristup a zmyslanie. To je ale vcelku narocne.
Ak sa smiem spytat, ten tvoj plac aj pomaha? Maly potom krici menej?
ja kludasa hrat neviem a čo s aplaču týka, to aj zaberá, lebo potom je uz ticho, ale to je takisto na prd, lebo vo mne má vzor slabochatým oádom, ale myslím si, že niekedyby ho nedali dolaty ani Chuck Norris a Bruce Willis dohromady...ja fakt asi ho nechám s mužom , ked začne škriekat a zavriem sa do izby a tam si dačo pustím cez slúchatká, rozhodne vted ynemám chut sa s malým pomaznať, aj ked možno práve to chce vyjadriť tým krikom, ale proste vtedy nie
ešte mi napadla jedna možnosť - kupiť si chrániče sluchu, inak fakt jednéhodna zinfarktujem a malý ostane polosirota, síce možno to bolo aj pre neho lepšie, ako mať matku, ktorá ho nevie zvládnuť ani nie dvojročního
@anjika42 pocuj ty si bud troll, abo si z nas robis srandu, lebo neverim, ze je mozne, aby si nepochopila, ze proste mas zmentit pristup a dieta to robi lebo len ho bavi ta vytacat a vola po pozornosti ( je jedno ci pozitivnej, abo negativnej). Tak bud ignoruj, alebo mu tu pozornost daj, ina rada nie je. Neverim, ze dospely, emocene zrely clovek, si nevie prikazat, toto budem terza v klude ignorovat. Ja nenavidim zas revy bez priciny a dakedy mi tak revu obe deti...naraz ...a dokazem si prikazat klud a riesit situaciu, tak nevrav, ze to nedas.
Môžem sa spýtať kolko máš rokov?

@katka2602
no a tá tvoja susedka ako reaguje? snád jej to neprekáža....alebo?