Manželka mi zakazuje s 2-ročnou dcérou navštevovať rodičov
Ahojte,
Ako je to u Vás?
Mne MANŽELKA MIZAKAZUJE BEZ MANŽELKINEJ PRÍTOMNOSTI NAVŠTEVOVAŤ MOJICH RODIČOV/dôchodcov s MOJOU DCÉRKOU a ich vnučkou, alebo iba vonku kočíkať s nimi bez jej prítomnosti 24mesačnú dcérou. /bývajú cca 200m od nás no nemôžem sa u nich s dcérkou zastaviť ak s nami nie je manželka a tak isto by bol oheň na streche ak by som ich náhodou stretol na ulici a dovolil podotýkam za mojej prítomnosti kočíkať babke nedajbože išiel rodičom s dcérou.
DOVOD PRECO SA NEMOZEM STÝKAŤ s mojimi rodičmi za prítomnosti dcéry? Moji rodičia jej PONÚKALI viac krát PAPAŤ to čo mne a môjmu bratovi keď sme boli malý. KAKAOVÝ miláčik, KAKAVO piť, a viac krát jej ponúkali KRUPIČNÚ kašu z čoho jej bolo 2x vracala keď sme doma skúšali, + babka sa o ňu boji a manželka nesúhlasí aby ju stále dohliadla a držala za ruku aby nespadla + že jej neustále niečo núka keď povie, že si neprosí – ako babky veď možno poznáte a pre toto mám ako otec zakázane sa čo len zastaviť tam s dcérkou u mojich rodičov?
ČO SI MYSLÍTE AKCEPTOVALI BY STE AKO RODIČ, ŽE VÁM PARTNER ZAKÁžE SA STRETÁVAŤ S VAŠIMI RIDIčMI ZA PRITOMNOSTI SVOJHO DIEŤAŤA, to sa nebavíme o tom že by som ho tam nechal a odišiel preč ani náhodou! - pre hore uvedené dôvody mám zakázané sa stretnúť ja a moja dcéra so starými rodičmi, ktoré sa mi zdajú banálne na to aby bránila aby sme sa stretávali so starými rodičmi bez manželkinho dohľadu- ponižujúce mi to pripadá. /pripomeniem, že od cca 1-2 mesiaca som dcérku prebaľoval staral som sa o ňu aj doma ju kŕmim väčšinou doma iba toto tato, takže nie som otec ktorú dcéru vidím 1 deň týždenne, že ak príde k starým rodičom, že ich nechám aby jej ponúkli hoc čo, že neviem čo môže jesť také dieťa. No manželka, že si nevšimnem a dajú je jesť niečo s čím ona nesúhlasí takže mám zakázané stretávať s rodičmi za prítomnosti dcérky ak tam nie je ona prítomná s nami. Pri tom dcérka babku a dedka ľúbi a teší sa tam a ja sa viem o ňu postarať, tak ma to ponižuje, že mi manželka zakazuje ísť s dcérkou za vlastnými rodičmi bez jej prítomnosti, čo je to za dôveru a vzťah? / vychovali 2 deti a 10 rokov na prázdniny tam nosil brat svoje deti / tiež sa švagriná sťažovala, že babka chlapcov neustále otravovala bola otravná, že ich stále ponúkala s jednom to je fakt /
Ale kvôli ho uvedenému aby som nemal nárok ako otec dieťaťa navštíviť svojich rodičov za prítomnosti mojej 2ročnej dcérky
Hádame sa kvôli tomu ponižujeme ma, myslím že som zodpovedný otec no nemám nárok ísť s dcérou k mojím rodičom.... Zdá sa mi to prehnané...
Ďakujem za Vás názor pohľad,
@nika11103 troska by som to poopravila...nie vzdy je len zle nastaveny vztah zena muz a ze muz nestoji za zenou....niektore svokry si stale robia svoje...napriklad ja svokre v klude vysvetlujem, prosim ju...robi si po svojom...poviem to muzovi...navrieska na nu...a o par minut si zas ide svoje...na vianoce malemu mava nejakym kolacom ktoreho zlozenie nepozna a strka mu ho do ust...traja dospely kricime nech to tomu decku nedava....a kedy prestane? az nasilim jaciace dieta tahame prec do inej izby...su tipy ludi, ktorym nevysvetlis...takze autorovu manzelku chapem...a chcelo by to aj jej pohlad
@brano85 Manželka absolútne neverí vašim rodičom - viackrát sa popálila, pretože nerešpektujú jej priania ako matky - čo by mala byť úplne normálna vec z ich strany. Vám sa to asi zdá prehnané, ale jej ide o dieťa - má dosť dobré dôvody, prečo nechce, aby dieťa jedlo to, čo babka ponúka.
Niečo podobné riešime s mojimi rodičmi, ktorí poza môj chrbát núkajú dcére sladkosti, ktoré jesť zatiaľ nesmie (dôvody nebudem rozoberať...). Niekoľkokrát som ich veľmi slušne žiadala, aby to nerobili (mimochodom, nie sú to starí rodičia v typickom veku starých rodičov, sú o niečo mladší). Keď som sa niekoľkokrát presvedčila, že mňa ani môjho manžela v tomto nerešpektujú, je mi jasné, že dieťa u nich na prázdninách nechávať nebudeme... nejde tu len o jedlo, ide aj o princíp, že keď nerešpektujú to, čo si my ako rodičia prajeme čo sa stravy týka, nebudú ani vo vážnejších veciach. Jednoducho je to fakt - nechcú a nebudú to rešpektovať.
Takýto prístup má svoje prirodzené dôsledky - totálna nedôvera voči nim ako starým rodičom. A, samozrejme, keď sme na návšteve, máme tendencie stále dozerať na to, či starí rodičia ´neprekračujú hranice´.
Ak vaša žena robí ´cirkus´ keď máte ísť s dieťaťom na návštevu sám, neverí vám, že situáciu s jedlom dôsledne skontrolujete a v konečnom dôsledku si bude babka zase len robiť, čo chce... a ju ide z toho poraziť. Možno v minulosti ste to nedostriehli... keďže takto reaguje. Ja neviem, vy viete.
Skúste jej dohovoriť a ukážte jej, že vám ROVNAKO záleží na tom, čo bude dieťa u vašich jesť, ako jej. Ak vám v tom bude veriť, nebude mať problém pustiť dieťa s vami na návštevu. Zatiaľ neverí.
Chcelo by to byť razantnejší k rodičom z vašej strany a možno im dohovoriť aj pred vašou ženou...
Držím palce, nech sa to vyrieši, deti potrebujú starých rodičov. Ale ZODPOVEDNÝCH starých rodičov.
@aceris ďalej ani nemusím citát . “Navrieska na ňu” a stačí mi . Že sa chudák chlap musí k svojej matke takto správať kvôli žene ... ja sa už nečudujem že v každej druhej rodine nevestu nemajú radi , keď sa takto správa . Nebiem koľko má vaša svokra rokov alw ak je tam naozaj až taký problém či už je staršieho veku alebo podobne , zak to začať treba riešiť iným smerom a ne nútiť manžela vrieskat po vlastnej mame preboha živého
@nika11103 ona to aj tak ignoruje..a nie je stara, nie je senilna, normalne este pracuje...len ma vsetko na haku...nevadi jej ze jej poviem na toto ma alergiu...ona mu to minutu na to da....s tym, ze ona sa s dietatom dohodla ze mu to nic nespravi🤦 no da sa na to reagovat s kludom?
@queen_mary jasne, aj ja mam, ale spomienky nie su z 2r...vpohode to ma cas, ja som tiez tak skoro nedovolila babkam im davat sladke, malo to dovod, neboli rozjedeni...potom sa do neceleho roka pekne rozjedli a uz vpoho, ten muz vidi vec takto, nevieme ako presne to vidi matka, preto nejdem o nej robit nejake sudy....
@nika11103 vážte si, že máte taku svokru. Ja by som brala tiež.
Nie som bio matka ani zďaleka. Ale po prvé cukor je droga. Takze babka dieťa droguje :( po druhé je to o vzájomnom rešpekte. Moja svokra systematicky vykríkala, že malému treba muku do mlieka sypať, aby spal. Mal mal 6 týždňov a bol plne kojeny ale svokre sme to nevyhovorili. Nehovoriac o tom, že mal drobček trosku dlhšie vlasky a jedine čo mala svokra na jazyku bolo, že z neho “robím teploša”
@cookie29 to má potom naozaj mrzí a samozrejme dávať muku do mlieka je extrem s tým plne súhlasím :( .. aspoň že takemu malému dieťatku predsa svokra nemôže dávať papať to máte plne vo svojich rukách . Dúfam že bude vserko v poriadku a budete zdraví , želám len to dobre a dobre vzťahy v rodinke a veľa zdravicka
Ďakujem pekne za Vaše príspevky a postrehy. Vážim si každý Váš príspevok.... Ďakujem.
Argument manželky je, že nechám aby sa babka hrala s dcérkou a ja pôjdem dedkovi niečo do vedľajšej izby nainštalovať poopravovať PC alebo na WC nevšimnem si či jej babka za ten čas dala niečo s čím manželka nesúhlasí.... keďže som v inej izbe, alebo sa s dedkom zvykneme zarozprávať - máme dobrý vzťah.
Minule si malá vypýtala ako 2 ročná kakaový miláčik a ony jej ho išli dať tak majú zaracha a ja tiež lebo chvíľku nepozornosti toto spôsobilo, že skoro ju nakŕmili, s tým čo 2 ročná by údajne nemala - kakaový miláčik, puding kakaový atď, síce ja ako malý som od 1 roka papal kakaové veci tak babka nevie pochopiť iba dávať jesť to čo mne dávali ako malému a sa osvedčilo sa na mne tak babka nechce pochopiť prečo by jej nemohla dávať to čo som ako ja 2 ročný jedával....
Takže toto je dôvod prečo nemôžem k rodičom z dcérkou, čo keď sa zarozprávam nevšimnem si s dedkom a babke jej dá niečo s čím manželka nesúhlasí...
No je mi smutno, že sa nemôžem s dcérky ako hrdý otecko bezprostredne radovať s mojimi rodičmi akú majú šikovnú vnučku pretože mám zákaz čo len pred barakom sa pristaviť s kočíkom aby ju pozreli v kočíku bez manželkinej prítomnosti lebo by som možno neodolal a pozvali by ma k ním bez manželkinej prítomnosti s dcérkou a kto vie čo by jej dali jesť keď sa chvíľu nedívam... /
určite by "neumrela" Dcérka zatiaľ chvalabohu nemá žiadnu alergiu podstate môže všetko okrem krupice...
@brano85 takze predsalen je to o tom, ze nikto z vas nerespektuje to co povedala...a sam hovoris, ze sak to prezije...pozri sa na to z jej strany...mala ochutna raz a uz ine nebude chciet...kto sa bude trapit cele dni?ty asi nie...moj manzel kupil 2,5rocnemu synovi pribinacika a kostikov, ze sak uz je velky...myslis, ze odkedy ochutnal tuto brutalne sladku vec chce akykolvek iny jogurt? nie...uz len ked vidi, ze mu ho chcem dat, tak sa hodi o zem a reve...radsej bude hladny ako by mal zjest co i len obycajny ovocny jogurt...a to podotykam, ze sladke bezne ma, takze to nie je tym, ze by prvy raz ochutnal sladke...tycinky, arizonky, domace kolaciky mava cely rok ale s mierou...pochopitelne sa tvoja zena s tym bude nasledne dlho trapit, aby donutila dieta aj ine jest...ani si nevies predstavit kolko bolo u nas toho hadzania o zem...lebo sak babka mu dovolila...kludne dva mesiace sa hadze o zem a reve a ja bojujem a vysvetlujem, ze ok babka dovolila ale doma su ine pravidla...take male decko to nema sancu pochopit....malo by mat vsade jednotne pravidla a ok, ked bude mat mozno 5 uz bude trocha chapat a vediet si spojit, ze babka je ta co dopraje a rozmaznava ale doma to jednoducho nebude a hotovo....
@brano85 takže sám vidíš ze to nie je len rozmar ženy.... Babka nechce pochopiť a tebe ako otcovi je to v podstate tiež jedno.... Lebo veď "neumre"...
A predpokladám ze tvoja mama si len tak bežne pre seba nekupuje kakavkovych milacikov
Ale ak je ti aj toto jedno tak to ti môže byť jedno aj to ze napriek zákazu tam pôjdeš
Wau, tak toto je najlepsi hystericky vylev muza na konikovi aky som kedy citala 🙄 Teba mat za otca svojho dietata jedine v momente, ze si posledny muz na tejto planete.
Ani ma neprekvapuje ze ti zena nechce dat dieta - tak vidite ze sa x krat povracia a vy mu neustale strkate do ust tie iste jedla? A vy ste takto v poriadku? Ja ta 3x po sebe nakrmim vecami z ktorych sa povracias - tak predpokladam ze na mna zavolas policiu. Urcite to nebude jedina vec kedy kompletne ignorujete zelanie matky a potreby dietata. A najlepsia obhajoba blbosti je "nikdy to nebude idealne" takze ty si vlastne budes pokracovat v tom co robis, lebo blby svet je dobry svet. Tebe dat dieta na pol dna 🙄
@brano85 Ked Ty nerespektujes manzelku, preco by mala potom nasledne ona Teba v niecom pre Teba dolezitom? Mam dobreho muza ale v tomto robi rovnaku chybu...bolo obdobie, ked nas tieto a aj ine veci tak odcudzili, ze som myslela ze uz to spolu nedame. Takze ak si nechces pokazit vztah a narusit doveru...rob s tym nieco.
@lune ved ani jeho zena ho nerespektuje? On by jej nieco sladke v klude raz za cas dal, a jeho zena toto nerespektuje. Inu generalku ma doma, chudak. V zivote by som si nedovolila zakazovat muzovi chodit s nasim dietatom k jeho vlastnym rodicom. Choreeee
@nika11103 tiez nie som bio raw matka , tiez dam malej brumika , aj kolac ( ktory sama upeciem ) aj par pernikov spala , ale ty asi nechapes o co tu ide ... ja malej dam vela veci skusit , ale ked si nieco neprajem, tak si to neprajem, ked to tí ludia vedia , a robia to aj tak , tak to robia naschval , neviem co si potrebuju dokazovat ... potom tie vztahy aj tak dopadnu , stale hovorim , ze ja som matka , oni mali moznost vychovavat , tak sa mali cinit tam ...napr.moj priatel , to je tiez kapacita sama o sebe , podobne ako svokra ..ten by malej aj pivo dal , aj colu, aj klobasu a udene mäso aj vsetko mozne , keby ho stale nestopnem
Baby.....vy niektore nedovolite nikomu okem seba,aby sa dietata dotkol. Este ani vlastny otec nesmie s dietatom.nic.
To uz je chore.
A ziaden argument-ja som matka,ja najlepsie viem neobstoji.
Ani,my,matky nie sme genialne.
Tiez sa matkami byt ucime....radime sa s cudzimi na MK,ale od rodicov si radu nevezmeme.
A keby sme ozaj take vynimocne genialne boli,asi by tu vyrastali nove generacie genialnych deti-no nerastu.
Ja sama som nie genialna,tiez som urobila vela chyb...a vratila by som to spat.
Dieta potrebuje mamku,ocka a starych rodicov.
@lune ved sinju taku mala nechat na noc aj s ekzemom starym rodicom, by rychlo pochopili.
@queen_mary to mala uprednostnit svoju jesintnot, ego a dokazovanie si pred dietatom? Nechat ho trpiet u starych rodicov, ktori pravdepodobne ani nevedia ako AE riesit? Si takto uplne ok?
@makova333 ja by som to tak riesila, stari rodicia by sa vromi rychlo ozvali. Ale ustarostene uzkostlive matky..
@queen_mary ty vieš čo je atopicky ekzem???? Asi nie, ináč by z teba taká sprostosť nemohla vyliezť. To čo je na obrázku ešte nie je nič, proti tomu ako to môže dopadnút zlou starostlivosťou a ďalším nakrmenim alergenom. Ale ty budeš raz tiež očividne tá babka čo má vždy pravdu a nemá jej kto čo hovoriť
Babky radi dopraju vnucatam a potom v noci, ked je detom tazko rodicia maju veselo.
@lune preboha, to je strašné 😩 túto foto by som dala vytlačiť vo veľkom formáte a starým rodičom na chladničku aby si najbližšie rozmysleli čo jej dajú. Tiež si nemyslím že mamička takto "vyvádza" pre nič za nič...a autor sa už zrazu odmlčal...nemyslím si že napísal všetko a teraz je matka za harpiu 🤦🤨