Moja 4-ročná dcérka zaostáva za rovesníkmi
Prosim vas, pani ucitelka v skolke ma upozornila,ze dcerka zaostava za rovesnikmi. Najma grafomotorika (to ma aj starsi syn), pamat, sustredenie sa. Vraj vzdy vsetko odflakne a zle. Dnes mi spominala,ze ako jedina z triedy nevie vytlieskavat slova po slabikach. Malo by toto uz 4rocne dieta ovladat? Mam tieto nedostatky riesit uz teraz s odbornikom? Pride mi mala na tieto veci. Kazde dieta je ine,viem,ze jej surodenci v jej veku toto uz zvladali,ale je to naozaj mimo normy? Vdaka
@uradnikova v mojom poslednom príspevku som nemyslela iba teba.. reagovala som na ostatné vyjadrenia typu, my keď sme boli malí, sme to nerobili, ani moja mama si nepamätá, aby sme to robili..
Každé dieťa je iné, vidíš to aj sama, že ani súrodenci nie sú rovnakí - a vôbec to nevadí. Ja som špec.ped., robila som s mojimi deťmi kde aké rozvíjacie aktivity a aj tak je moja dcéra integrovaná s 3 dys.poruchami a syn, ktorý má iba 5, už teraz sčíta a odčíta a ovláda celú abecedu (čo tiež nie je úplne super). Niektoré veci jednoducho neovplyvníš, ale dajú sa aspoň zmierniť. Ak to podchytíte včas, môže byť aj z tvojej dcérky excelentná žiačka. Držím prsty ♥️
@uradnikova byt vonku je predsa super, aj vonku moze zbierat listy, ci hadzat kamienky do mlaky, vody. Cas straveny vonku je dar, hlavne v tejto dobe. A spievat sa da aj vonkubtiez ;) Mas 4 deti, urcite si nezlyhala, len to dietatko ma ine zaujmy. Podla mna je este skoro na to aby vsetko vedelo, samozrejme nie je na skodu napr. to vytlieskavanie skusit. Niektore ucitelky nie su velmi taktne aj ked mozno to nemyslia zle, len nie kazdy ma ten cit pre taktnost. A moze sa aj mylit, v hodnoteni. S tym mamevskusenosti aj my. Dieta je hned “zle” lebo nieco nevie a potom sa ukaze, ze exceluje. Cize brat vsetko s rezervou a nestresovat sa koli “zlemu posudku” ♥️ Drzim palce

@nikaeli ja vobec neriesim to,ze na to ucitelka upozornila.som jej vdacna. Nie som na nu ani nahnevana,ani urazena,ani nestastna,preco prave moje dieta. I tato skusenost ma uci byt dobrou mamou,nakolko so starsimi dvoma som co sa tyka ucenia nemusela pohnut ani prstom,vsetko im islo akosi samo. Toto bude aj pre mna skola zivota a beriem to ako vyzvu,ze dobehneme coskoro ostatnych. Navyse,v inom zase napreduje ona. Je neskutocne samostatna,oblece si sama dokonca aj silonky,nikdy nic nikde nezabudne, sama si nachysta veci na trening. Zato moj nadany syn,ktory v skole vecne exceloval, v tomto nula bodov. Kazde dieta je jedinecne a v tom je ta krasa. Aj mna vela naucili, napr.ze svet nie je len cierno-biely