icon

Moje trojmesačné dieťa stále vrieska a ja už nevládzem

sumalee
22. apr 2015

Ahojte maminky! Musím sa niekde vykecať lebo už neviem ako sa s tým vyrovnať, že mám také bábo..Má 3 mesiace, ale nie je dna kedy by nevrieskala úplne hystericky, až prestáva dýchať a ja na ňu musím až skríknuť aby som ju šokovala lebo inak neviem čo:(..potom si to vyčítam že som na nu kričala, plačem, nezvládam to..už to nedokážem počúvať..Milujem ju, veľmi som sa na ňu tešila, ale je toho príliš..Som zatvorená len doma lebo ona doslova nenávidí asi kočiar, každý jeden pokus ísť na prechádzku skončil v momente ako sme vyšli z vchodu, začala vrieskať ako zmyslov zbavená a aj ked som sa snažila vydržať len sa to stupnovalo, až som musela ja už celý roztrasená bežať domov a tam ju nejako upokojovať...Keď neplače tak sa usmieva a je zlatá, ale to trvá len chvíľu..Ja už fakt neviem čo robím zle..Druhá najhoršia vec je že zaspí len hojdaním na fitlopte, aj to tak že pol hod hojdanie, položím, plač, a zase, a tak dokola asi 3x..Bruško ju nebolieva to už viem odsledovať. Mňa tak bolí chrbát že už plačem..Skúšala som šatku, hojdálky kadejaké, uspávanky, hladkanie, mojkanie, masáže, proste vždy len rev a rev a ešte vreskot..Ja neviem čo robiť, nemôžem byť celé dni zatvorená doma, potrebuje chodiť von ale proste to nejde, ani na balkóne ani nikde. A to nehovorím o tom že aj ked je hore a spokojná tak musím byť stále pri nej, ani sa pohnúť od nej, a stále niečo vymýšľať, ale to by mi nevadilo, len ten neskutočný vreskot ☹...Ďakujem že ste si ma aspon prečítali, mám pocit totálneho zlyhania ☹

Strana
z5
sumalee
autor
19. jan 2018

@nalia Ja viem že je to ďaleko, pre mňa bol prvý rok najhorší v mojom živote, niekto si povie že som na hlavu, myslela som si že to bude najkrajšie obdobie ale bohužiaľ...bola som na tom z jej neustáleho vrieskania fakt na prášky..ale vždy sme našli niečo čo trošku na chvílu to aspon zmierilo aby sme sa mohli kvázi nadýchnuť...a naozaj to bolo len lepšie a lepšie 🙂..tiež som mala ju skoro stále v nosiči to bol veľký pomocník...a vždy ked sa naučila niečo nové tak sa to trošku zlepšilo 🙂..ona je taká že chce všetko vedieť hned nie je trpezlivá...že napr. chcela sedieť a nemohla alebo chcela chodiť a nevedela ešte chcela rozprávať ale sme jej nerozumeli tak to dávala najvao len tým neskutočným plačom...ale ver že to bude lepšie 🙂..máš aspon niekedy niekoho kto ti môže bábo postrážiť aby si sa mohla ísť odreagovať? ja som nemala a to bolo môj veľký kamen úrazu že som to už nezvládala..

zuzkanik
1. feb 2018

@sumalee Toto poznám, zažila som to s oboma deťmi. Prvý rok som bola zrelá na psychiatriu. Teraz už moje dievčatá majú 15 a 8 rokov a už NIKDY by som si kvôli tomu ich prvému roku netrúfla na ďalšie dieťatko. Dokonca stále, keď počujem taký ten prenikavý bábätkovský plač, najradšej by som niekam ušla. ☹ Držím palce všetkým mamičkám, nech ten prvý rok prežijú v dobrom psychickom zdraví. Tu je hlavne potrebná podpora okolia, čo mnohé z nás nemajú. Žiaľ. Treba si vždy povedať, že prvý rok prejde a už bude dobre. 🙂

xandra7
13. mar 2018

Odporucam satku/ ergonosic.... fakt uprimne, nie kvoli tomu, ci je to in...alebo cokolvek ine, ale syn ma taker dva roky (21m) a teraz zacal zaspavat na prse, doteraz sme sa drncali na fitlopte...teraz zacal oblubovat kocik...donedavna by sa z neho hadam aj vyhryzol :D Tiez som casto utekala domov s ryciacim protestujucim skriatkom v kociku... na balkone ani bez pohybu by nezaspal..neexistovalo. Ked naaaaahodou zaspal v kociku a zastala som na 5sekund, tak bol hore... v svojej postielke nespaval nikdy, kedze v spanku sa rolovat a cestoval po 180cm manzelskej a keby narazil na mrezu v postielke, hned by bol hore. Nam pomohlo jedine nosenie... sice aj to chcelo cas..a stalo sa ze aj s nosicom sme sa 2 hodiny drncali na fitlopte, ale to skor vynimocne. Muz ho zobral do nosica na prechadzku, on tam raz dva zaspal a ja som si este aj oddychla... alebo ja som sa sla prejst a nebola som obmedzena kocikom. Pre mna najdolezitejsia vybava pre dieta 🙂 A este nemat strach a uzkost z toho, co bude, ked pojdeme von..urcite zas bude vrieskat...dieta to citi, ked clovek nie je sebavedomy a pevny vo svojich zameroch...vlastna skusenost , stale s tym bojujem. Jednoducho, niektore babatka su narocne (ale udajne su to tie inteligentne).

denda2207
1. máj 2021

@charlie1980 prosím ta ako si robila ten vyvar z toho bábkového listu?

nevenka
1. máj 2021

@oblecenieavecicky neviem, ja som pri druhom nebrala a dcerka bola takato narocna tiez. Teraz ma skoro 6 rokov a je to jej povahou. Ono ju troska nieco boli a ma hysaky, len teraz uz to vie inak vyjadrit. Zdravotne veci - nezistilo sa u nej nic. A teraz mame tretie babatko, pri nom som brala magnezium vo velkych mnozstvach, mala som vysoky tlak a nic, je to pohodove babatko, najlepsie zo vsetkych 3 nasich deti. Tak neviem, co je na tom pravdy a aky mechanizmus by tam mohol byt...🤷‍♀️

alazala
2. máj 2021

@sumalee moja dcéra bola taká. Ale neskôr sme zistili, že má reflux a vrieskala tak preto, že ju to pálilo keď ležala vo vodorovnej polohe. Možno preto ti tak place v kočíku atď. Skus nosič alebo čokoľvek iné aby neležala vodorovne

abygeil
12. mar 2022

@sumalee ahoj ako ste to nakoniec prekonali?

Strana
z5