Moju 11-ročnú dcérku bolí koleno. Čo to je ?

kristina_kikuska
31. júl 2011

Ahojte žienky ... Moju 11 ročnú dcérku bolí pravé koleno... Ako keby mala svalovicu, ale žeby mala svalovicu mesiac ? 😲 😔 krivá na nohu, a nechce sa jej poriadne chodiť.....A keď už tak že chodí, tak chodí tak že ma akoby podlamane kolienka ... čo to mlže byť ? ☹

nikush
31. júl 2011

nic v zlom, ale keby moje dieta uz mesiac krivalo a malo problemy s kolenom tak uz davno sedim v cakarni ortopeda

titkovamiriam
31. júl 2011

s tým si už davno mala byt u lekara,može mat v kolene vodu,krv a podobne

chanae
31. júl 2011

Ak to trva mesiac je na mieste vyhladat lekara..

montinka
31. júl 2011

no priklanam sa k nikush ja by som isto sla k doktorke ta predsa lepsie vie co to moze byt a ak nie ona tak ta posle k ortopedovi.

nickyma
31. júl 2011

dúfam, že natrafíš na nejakého dobrého ortopéda. lebo aj na tom záleží. jednoznačne treba ísť. môže to byť všeličo - od zápalu svalov (myozitida), ak ju bolí sval až po cystu alebo poškodenie kosti v kolene alebo v nadkolení alebo bakteriálny zápal v kolene. použila by som fastum gel a obviazať a wobenzym - ten neuškodí, len pomôže.

tinki
31. júl 2011

v takom veku majú deti problémy s kolienkami. je to väčšinou rýchlym rastom. samozrejme, treba konzultovať s ortopedom. Ale nemusí to znamenať nič vážne.

renin
31. júl 2011

No ja to práve teraz prežívam.Mne povedali,že je to z neliečených zápalov.Ako další proces sa mi začala robi´t voda v kolene.to z toho zápalu.Ja som tiež najprv bola u ortopéda,ale neprestávalo to .No dcérka môže mať samozrejme niečo iné ako ja.Ja teraz chodím na reumatológiu.V prvom rade treba dať zobrať krv.Ja som tým mala tiež začať.Takto som len zbytočne strácala čas a trpela.Ja som v krvy mala zvýšené zápalové hodnoty.Treba si dať urobiť aj stery z hrdla a nosa.Príčina nemusí byť nakoniec v kolene.Mne to tam len vyústilo,ako mnohým iným.Môže ísť aj o klieˇšťa.Ja som mala pocit,ako keby mi nad koleno niekto zle pichol injekciu.Proste bolesti svalu.Len prosím vyšetriť krv a nedať sa odbiť.

shrew
1. aug 2011

Ahoj, ja ked som mala cca 12 rokov tak ma tiez bolelo koleno. Ked mama sla so mnou k ort. po 2t tak sa jej opytal naco tak dloho cakala. A po rengene mi zistil ze mala som vodu v kolene.. 😉

brulka
1. aug 2011

mala by si ist s dcerkou k lekarovi. synovec mal minulu jesen podobny pripad, esteze bol na navsteve moj svokor pediater ktory maleho vysetril a zdiagnostikoval doma. islo o virusovy zapal bedroveho klbu, pritom synovec sa stazoval na bolest v kolene. vraj sa ta bolest zatazenim prenesie do kolienka. treba spravit RTG alebo sono a pozriet ci sa nejedna o takyto zapal. sestra potom s malym zbehla na pohotovost aby sa vylucila este dalisa horsia doagnoza ktoru svokor spominal. nikdy predtym som o tom nepocula ale svokor vravel ze je to dost bezne vo veku medzi 3-10 rokov. moze to postihnut aj deti mladsie alebo starsie. isto nesedte tak dlho doma, moze to byt hocico !!!

krprtka
1. aug 2011

Ahoj, moja 10 ročná dcérka mala to isté pred polrokom.Diagnóza- aseptická nekróza kostičkz pod kolenom-morbus Osgood-Schlater, je to dosť časté, dá sa to v pohode liečiť. Vyhľadaj ortopéda, dostane liečbu, akú potrebuje. na diagnózu, ktorú jej zistí...ako klobúk dole, keď to tu diagnostikujeme takto 😀 zbytočne mám diplom z medicíny 😀 Hlavne treba naozaj ísť k doktorovi!!!!Držím moc palce.

staskova12
12. dec 2015

Chcem sa spitat je mozne aby 12 rocne dievca malo vodu v kolene je to vobec mozne v takom skorom veku

shmoulinka1
13. dec 2015

mne tak v 15.rokoch zacala reumatoidna artritida, len v jednom kolene, inde nie

nikus0822
9. máj 2016

A môžem sa na niečo spýtať? Ja mám 11 rokov a mala som asi 6 mesiacov bolesť v kolene (pravom) nič mi nezaberalo a potom pred 1 mesiacom mi to prešlo ale teraz mi to pomaly začína zas neviete čo to môže byť?? Prosím poraďte.

minnie55
9. máj 2016

Môže to byť čokoľvek od svalovky cez meniskus až po odtrhnutý väz, takže šup šup k ortopédovi, lebo tu nikto nemá vešteckú guľu...