icon

Nechcem súdiť

pikulinka
29. nov 2022

Ahojte .
Som bezdetná , ale s dlhoročnými skúsenosťami s malými deťmi . Pracovala som ako opatrovateľka a učiteľka v škôlke . Musím uznať , že to s deťmi viem .
V poslednej dobe ma trápi prístup mojej kamošky k jej dvojročnej dcére . Malá má obdobie vzdoru -teribble two , s čím mám ja veľmi dobré skúsenosti . Je to moja kamoška a ja sa jej snažím dávať rady , ktoré aj sama odo mňa pýta , ale skončí naozaj iba pri radách a niekedy keď vidím ten prístup , tak by som jej najradšej niečo povedala , ale držím sa na uzde . Predsa len , asi sa ťažko každej z nás počúva kritika na výchovu , aj my sme len ľudia a každá matka ma právo na vybuchnutie ... ALE!!! Naposledy ked sme spolu boli malá na ceste domov dostala totál záchvat , bola unavená a išli sme spolu domov , celý čas aj hore kopcom po ceste musela ísť na svojej motorke , lebo by bol asi koniec sveta. Samozrejme z únavy , celý čas vrieskala ...No a jej mama , moja kamoška dostala totálny amok , navrieskala no nej , motorku jej rozbila , dala jej na zadok a úplne celé zle ... ešte som naozaj nevidela takto nikoho vybuchnúť na malé dieťa... ja som sa iba prizerala a pokúšala sa ju ukludniť , typu : Dýchaj zhlboka a podobne ... Ako na jednu stranu ju aj chápem , ale zas malá to asi robí z nejakého dôvodu a keby má ona iný prístup , tak by toto určite nevyhrotilo . Na jednej strane nadávame na naše matky , ako zlyhali vo výchove , ale sami si neuvedomujeme , že svojimi skutkami koľkokrát zarobíme na psychologické terapie svojho dieťaťa v budúcnosti . Ešte ohľadom tej kamošky som naozaj zhrozená s jej prístupom ku malej , obidvaja aj s mužom pre ňou stále nadávajú , počula som ju už aj povedať piča , papá presolené pizze , čokoládu , sladkosti ... jednoducho totál nezdravá strava ... od takého útleho veku ... namiesto toho aby jej dala výživný obed jej dá čokoládovú tortu ... Viem , že ja matka zatiaľ niesom , ale zamýšľam sa nad tým , že keď budem , či aj nebude lepšie obmedziť kontakt môjho dieťaťa s touto malou ...
Naozaj by som nebola rada , aby moje dieťa začalo nadávať a jedlo sladkosti a pizzu ako dvojročné .

Strana
z5
weggie
1. dec 2022

@katarinka89 Mna remenom nikto nemlatil, vychova bez nasilia a som OK, jedine ze by nie.. Nemozem s tym suhlasit a vies preco? Na bolest si zvykne a potom co? Tie rany pretrpi, bude ich pocitat, smiat sa ti do tvare ze uz hotovo a potom co? 🙂

Hore v mojom prispevku spominam "Poznam jedno velmi podobne dieta, uz je o kusok starsie, tiez je problemove, jeho rodicia su super, resp " - ide o 7 rocneho chalana, posprejoval nezmazatelnym sprejom novu cerstvu fasadu domu, ich domu, 3 strany domu. Fasada sa blbo opravuje, aby to nebolo vidiet (premalovat celu stranu az do najblizsieho lomu/rohu). Co jeho otec ktory bol pri tom urobil? No az potom co si to vsmiol.. Nic. Opravil to. Nedal mu ziadny trest. Fyzicky urcite nie a myslim ze ani iny. Preco to posprejoval? Netusime, mozno z trucu?

wayway
1. dec 2022

@pikulinka Mam tri deti a suhlasim s tebou. Ak kamoske len rupli nervy a nedeje sa to casto, ok... Zial, rodicia casto nicia svoje deti tym, ze su tvrdohlavi (rodicia). Proste pojdes na tej motorke a basta… aj ked zomieras od unavy. Trvat na svojom moze byt spravne, ale zdaleka nie vzdy.

nellyskasy
Odpoveď bola odstránená
katarinka1990
1. dec 2022

@pikulinka ono neber to v zlom co ti baby píšu ze nie si mama nevies. Poviem ti svoj pohlad. Plne ta chapem ze si zhrozena, ze si povies ze ty by si sa takto isto nechovala a pod. Ale realita. Ja mam 3 deti. Poviem ti niekedy su na maslu a najhorsie bolo ked som mala len prveho syna. Bolo to male šidielko, ktore vrieskalo ked som isla vziat nieco do kuchyne a on bol v obyvacke. Ked vrieskal ako o zivot ked som chcela ist cikat sama. Ktory neznasal kocik a vlastne vsetko co nebolo tesne pri mne. Pri vareni mi mol zaveseny na nohach a reval az uz skoncim. Za noc bol kludne 7x hore a ja som sa dostala do stavu nervny zombie. Prisiel 2 syn jeho opak a potom 3 syn. Ked nastupil najstarší do skolky pytala som sa ucitelky ako to zvlada s tolkymi detmi ked ja mam dost s 3. A ona hovori oni ked si v skolke zvyknu ze uz neplacu tak su iny. Maju respekt nedovolia su to co doma. Maju tam 20 deti, presny rezim. Podobny mam aj doma a beztak je to niekdy vesele a aj pokricim ale vysledok je ze ta mama je s tym dietatom 24/7 kdezto pani ucitelka ide domov. V tvojom pripade ta doma este dieta necaka takze oddýchneš a rano znova. Tvoja kamoska da obcas pizzu lebo aj ona chce mozno ist von a nestihla navarit. Aj kolac ochutnat. Aj moji pojedia vselico. Pizzu teda nie ani fastfood lebo ja to nemam rada takze ja to nekupujem. Varim denne ale chrumky aj sladkost ano. Lebo mam ten nazor ze ked mu doprajem aj sladeny caj ktory niektore kritizuju tak nepride akk moje krsna a nwvie sa dojest sladkeho co je na stole lebo doma je take nedaju. Vsetko ale s mierou. No a spat k tvojej kamoske. Ona je unavena. Ja byt nou a viem si predstavit byt nou ze chytim takyto amok tak by som chce v tu chvili mozno objat a povedat ze to bude dobre, ze mala vyrastie a bude lepsie. Mozno by som chcela aby si ty malu nachvilu vzala na ruky aby som jej neublizila kym.sa neukludnim. Pomohla zavolala na kavu niekde kde bude tetsky kutik. Neviem. Mne pomoze sa niekomu vyzalovat ked uz mam dost. Zial dlho som pomoc nemala, teraz uz moja mama pomoze. Nesud kamosku, podpor ju. Ked budes mama budes vidiet vela veci inak. Drzim palce

chillibubble
13. dec 2022

dnes je na tuto temu webinar Nevychovy. autorka pusti si a posli aj kamoske. ale da sa to len dnes pozriet.

https://www.nevychova.cz/zdarma/cz-we-em5/vysil...

nanina7
30. okt 2024

@pikulinka
Určite by nebola tou kamoškou s ktorou by som trávila čas a ešte k tomu s mojím dieťaťom.

Strana
z5