Neviem sa socializovať s 2,5-ročným synom
Dobrý den, nadpis by mal skôr znieť nechcem sa socializovat.. ide o to že syn má 2,5 a doteraz sme neboli v žiadnom kútiku, ihrisko môžem spocitat na prstoch dvoch rúk, krúžky a podivne veci taktiež neriešim. Dala som sa 1x do reči s mamičkou keď sme kŕmili kačky asi keď mal cca rok. Mne to absolútne nechýba radšej som s malym u nás na dome kde má kopu hračiek preliezky atd.. ide však o to že svokra aj okolie do mna rýpe že malemu skodim.. je to fakt tak? Chodíme sami.. často do zoo, nákupy kupat sa kolotoče koníky ale bez detskej spoločnosti. Urobila som chybu? Resp robím niečo zle?
Ja by som sa aj veľmi rada "vykecavala" s mamičkami na krúžkoch, ale na to tam proste nie je čas. Dieťa sa v kolektíve učí, reaguje, zvyká si na rôzne situácie, ktoré ho potom neskor v kolektíve čakajú a už nebude mať za zadkom mamu, aby mu pomohla to zvládnuť. Po 3 rokoch už to dieťa väčšinou kolektiv detí vyhľadáva, vytvára si prvé kamarátstva, opakuje aj dobré aj zlé veci a rodič ho môže pekne usmerňovať. Ty sa na to stále pozeráš iba z tvoje stránky, z tvojho komfortu, ja na decké ihriská a na krúžky chodím kvôli deťom.
Je dobre,ak sa dieta este pred nastupom do skolky stretava s inymi detmi. Ja mam zas opacny problem - málokedy stretavame ine mamicky s detmi.
Nikto ti nekaze sa s nimi rozpravat. Dolezite je,ze dueta nesedi furt doma, ale skusi si aj ine preluezky a pride fo kontaktu s inymi detmi.
Moja znama so synom nikam medzi deti nexhodila s veru mal problem v skolke sa zaradit... netvrdim,ze je to pravidlo.
Inak - ta obdivujem. Mame dom a dbor, ale ide ma picnut byt stale doma. Pottebujem sa vyvetrať a zmenit vzduch

@kleopatra114 pekne napísané 😊