Nezvládame svoje dieťa
Neviem či som dala vhodný názov,no neako nezvládame svoje dieťa.Ja už mám skoro dospelú dcéru,bola som slobodná mamička keď som spoznala manžela.Videl aké to je vychovať dieťa,pomáhal mi pri dcére.Po rokoch sa nám narodil synček.Je to živé dieťa,všade ho je,ani na chvíľu sa nezastaví.Obaja pracujeme,ja po práci plus domácnosť,deti obriadit.No nevládzem už toľko ako pri dcére.Mam 40r,manžel 45.Cim ďalej všetko mu vadí,príklad keď synček sa s ním chce hrať,alebo keď ideme niekam do obchodu alebo vybaviť niečo,že všade ho bereme so sebou.Nema ho kto postrážiť.Ja keď si sadnem na pár minút manžel už mi kričí že čo sedím že nech sa venujem malému,keď som ho chcela.Pri tom obaja sme chceli dieťa.On sa mu venuje minimum,po práci si chce oddýchnuť a ja večer padám od únavy do postele.Vadi mu synček keď niečo robí a bere mu príklad vŕtačku tak povie manžel na malého že je to sprosté dieťa že určite po mne.Ze on bol kľudný ako dieťa,kam ho dali tam sa zahral aj pol dňa.A malý nevydrží sám sa hrať ani 10 minút.Nezvladame svoje dieťa,nemám z tohto dobrý pocit.No sme už starý a unavený.
V prvom rade je tvoj muž dobrý debil …
Už by som ho dávno kopla do zadku …
Ja mám 41 a čakáme plánované 4 bábätko …
Mám deti vek 16,13,8 samostatne osobnosti
Ja už vládzem menej pretože som po 2 operáciách driekovej chrbtice ale vždy sa premožem a potom fičim
Najjednoduchšie je opustiť sa
Zvládam to aj vďaka samostatným deťom a hlavne mám úžasného muža ..ktorý sa nám veľmi venuje a pomáha z deťmi ,z domácnosťou aj napriek tomu ,že ako podnikateľ je veľmi vyťažený …
Trávime spolu každú voľnú minútu ,venujeme sa deťom ,športu ,turistike
Buď si tvoj chlap vstúpi do svedomia a uvedomí sa
Alebo nájdi synovi nejaký aktívny krúžok sport ,plávanie
Aj moj 8 ročný je veľmi akčný a odkedy sa venuje futbalu je to lepšie aj z pozornosťou a koncentráciou
Pises, ze manzel ma nazor ze zena sa ma starat o dieťa, muz je druhorady. Ty si s tym nazorom súhlasila? A ked ty mas iny nazor tak co? Preco by mal byt jeho nazor ten podla ktoreho budete fungovať? Len pretože ma penis? Drzim palce aby ste tento konflikt doriesili cim skor lebo hlasky ako ze je syn sprostý mozu velmi ublížiť
Ty si skvelá mama a tvoj muž ti môže nohy ruky bozkávať, tvoje dieťa je normálne, tvoj chlap je ...starý mládenec lemravý, ktorý sa stal asi omylom otcom a manželom. Nechaj ho napr. 2x do týždňa...že teraz je na 2 hod. len tvoj a ty choď niekam...choď na pizzu alebo aj keby si len v aute sedela a koňa čítala...inak neviem či to ešte chodí, ale boli by ste top adepti na Zámenu manželiek 🤗
úplne súhlasím s @nely1704. Buď viac asertivnejsia. Ak sa mužovi nechce starať o malého, nech pomáha v domácnosti, a nie take, že ty si vyčerpaná a on je ešte nespokojní. Dohodnite sa, kedy budeš mat volny čas, inak ak sa “zosypes” bude na ňom všetko.
Mám veľmi živé dieťa. Pri ňom si vydýchnem, keď ideme na prechádzku do prírody (nie ihrisko) alebo do zábavného centra, tam ho treba menej strážiť.
@janewithane On má takéto názory teraz keď vidí čo to obnáša starať sa o malé dieťa.Predtym keď sme ešte malého nemali tak povedal že bude mi pomáhať so všetkým.
@fion22 To som mu aj ja navrhla že prihlásiť sa do Zámeny manželiek no muž hovorí že on sa tam nebude strapnovat pred celým svetom.Inac skúšala som že nechať ich samých na pár hodín.Zle to dopadlo,všade keby bomba vybuchla všetko rozhádzané,manžel na nervy z dieťaťa
Rozmýšľali ste nad opatrovatelkou? Nehovorím každý deň. Ale par krát v týždni. Nech ho vezme von na ihrisko. Vy si zatiaľ oddýchnete trocha alebo nieco porobite doma. Treba sa trochu odbremenit. Nieje na tom nič zlé.
@zuzanka.zuzu Ziadna 40r nenapise ze je stara?? Mam 33 a som stara - na dieta. 20+ rocna som inak znasala prebdene noci ako 30+. Dlho sa nam nedarilo a sme vdacni ze malu mame ale ano hovorim o sebe ze na dieta som uz stara. A to som rodila 32 rocna co je dnes uplne bezny vek.
K tomu dietatu, myslela som si, ze je to tak, ze dieta je narocne, nie ze muz s nim nema trpezlivost, ale len jedno poviem, kto nezazije nepochopi, na margo toho, ze zive dieta je lepsie, ako chore.
"Nie je dobre" ani jedno, ani druhe, taka je realita.
Ak si niekto mysli opak, skuste sa hrat 16hodin denne so zivym dietatom (ved predsa to iste pozaduje chore dieta, 16hodinovu starostlivost a mozno aj viac v noci) a venovat myslim tak, ze sa ani na mobil nepozriete, ani nenavarite, ani neoperiete, a ani kuriera nevybavite, lebo si nic ani neobdjednate, pretoze to maximalne zive dieta vam to jednoducho nedovoli. (asi tak, ako to chore)..
Minule som bola s jednym dietatom, ktore malo byt akoze zive a narocne, a to dieta sa hralo same so sebou, sice narobilo hromadu skody okolo seba, ale aspon sa hralo same..
Neverim, ze je to taka pohoda malina brnkacka, ako vypisuju na internete ludia, ktori sa snazia v dobrom poradit - ti nezazili, podla mna, co je to naozaj zive dieta.. (ked sa vas v skolke/skole pytaju, ci aj doma je taky, a nezvladaju ho/ju, tak to asi take normalne nebude, napriklad)
A nevieme co bolo predtym, bol chlap taky aj predtym? Eskalovalo to? Alebo pri prvom pokuse chytit vrtacku takto prudko reagoval? To je podstatna informacia, ci je to chlap, ktory vyhorel lebo dieta, alebo bol K.O. uz pred dietatom.
Mam dojem, ze sa tu mnoho ludi nepochopilo...
Da sa pochopit vyhorenie chlapa, ak ho dieta drzi za nohu, nonstop, doslova, ako zelezna gula. A nedovoli ist napriklad ani do prace (vratane home office).
Ale ak ma chlap cas, tj. ukoncil svoju pracu, ucty su zaplatene, domace kutilske prace dokoncene, a ma cas, tak je to chyba na strane chlapa, ze (svoje) dieta nedokaze uhrat k unave. Jedine ze by pracoval v bani, alebo inak narocnej praci, aj psychickej, tak extremne zive dieta da zabrat, kto nezazil, nepochopi.
Bez ohladu na to, ci je na vine chlap, alebo aj dieta (ano, dovolim si tvrdit, ze aj dieta dokaze rozbit rodinu, pustite sa do mna), tak to je jedna vec. Vec dolezitejsia je, ako z toho von a to cim skor, nie zajtra, nie o chvilu, ale okamzite.
Treba nejaky system, ohen treba hasit co najskor, kym prerastie nad hlavu, potom su skody vacsie..
Cize nejaky plan, a nie dovolenku, jednorazovka na toto asi nepomoze, ale systemove zmeny..
Mimochodom, chodi do skolky, skoly? Asi ano, ak obaja pracujete, inak - pod pojom naronce dieta si ja osobne predstavim take dieta, ktore sa nevie ani adaptovat do skolky/skoly.. A taku domacnost, kde nie su miliony navyse pre sukromne strazenie... Ono take narocne dieta, ktore mam ja v hlave, ani nevliezie do auta, aby sa dopravilo k nejakemu ihrisku, to by clovek musel zit niekde v centre ihrisk/mesta..
Napriklad, u nas to bolo tak, ze do porodnice sa kazdy serkal, aby dieta videl ako prvy, a vycitali nam, ze co zatajujeme dieta, ale ked pochopili, ze predcasne narodene dieta ma tazky prichod na svet, a pochopili ake je narocne sa o neho starat, aj ked na vonok je zdravy ako buk, tak uz si ti ludia radsej nasli pracu, aby mali vyhovorku, a nemuseli strazit vnucatko.. Aj take su zivoty, preto vzdy pisem, kto nezazil, nepochopi a ked sa niekto hra na mudreho a odpinkne dotycnu autorku ze "to je uplne normalne" - to este len prileje benzin do ohna..
-------
Docitala som pozornejsie prispevky a mam takyto nazor:
Povedala by som, takto mimochodom funguju rodiny niekedy, ze... ak nezvlada vychovu, lebo je "narocny" tak OK, sam podla tovjich slov povedal, ze chlap je druhorady, no chlap je prvorady v praci, cize sup sup do prace, zarobit DOST penazi na to, aby tebe tie peniaze pomohli (napr sukromna starostlivost akoze "odlozime k babke" ale nie k babke, ale k niekomu, kto sa seriozne o dieta postara) zatial co ty ako "prvorada" v domacnosti poupratujes a navaris, a podobne.. Kedze mam podla mojho nazoru skusenost so "zivym" dietatom, viem, ze peniaze nevyriesia prakticky nic, ale zivot osladia aj pri vychove dietata, lebo bude aspon pokoj a blbe reci bude mat v praci a nie doma..
@mikadooo pekny nazor mas, davam lajk aj takto slovne..myslim ten prispevok napr " A ak je karma zdarma, tak tvoj chlap, keď bude starý dedo, tak mu to syn vráti aj s úrokmi."
Dieťa je v poriadku, manžel je debil.
A potom pamataj na jednu vec, ale to az vyriesis toho chlapa.. Co ta nezabije,to ta posilni. Pmataj na ten dobry pocit z dobre odvedenej prace. Ano, vychova dietata pocas dna, to je sakra velmi dobra odvedena praca, neviditelna ako sam Duch Svaty, ale JE TAM! Navarene? Dobrap raca! Oprane? DOBRA PRACA! Myslim to smrtelne vazne, ak je niekto invalid, a urobi maly krok, pre niekoho je to nic, pre indvalida je to DOBRA PRACA, je to pokrok, postup atd. Ty si viacmenej, ak to tak prirovnam, hendikepovany invalid, lebo to mas tazke, o tom niet pochyb, preto si nemusis stavat latku vysoko, to neskor ano, ale teraz ak si pred zosypanim sa, tak nie. Maly krok, pokrok potesi, potom vasi krok potesi, atd..
AK mu 3rocny berie vrtacku, v LIDL napriklad maju detske vrtacky, stoja okolo 10 ,alebo 15eur? Blika to, kruti sa to, ma to az dva prevody, my sme ju doma mali, zive dieta ju uz znicilo.. Ano, je to plastovy odpad, ale zive dieta potrebuje hromadu aktivit, alebo nie? neviem, tolko protichodnych nazorov, ze az. Uz som pocula aj o teorii, ze hyperaktivne dieta je preto, lebo ma vela podnetov. U nas nemalo, aj malo, co je vela podnetov? Zijeme sialeny svet, co ti poviem.. Ale poviem este jedno, moja babka v mojom veku, a da sa povedat, ze aj v DVOJNASOBKU mojho veku v urcitom okamihu zlvadala viac vseobecne, nez ja. Takze ano, aj 40, aj 33 (sa tu spominalo) dokaze byt fyzicky K.O. budem sa opakovat, ale kto nezazil, nepochopi... "To je uplne normalne"...

@maranta_leuconeura Moja mama ešte pracuje tak nemôže strážiť.A svokra strazi svagrove dieťa čo má 8r a ona je celý deň na mobile tak nemusí sa o ňu starať.Moj synček celý deň neobsedí behá hra sa,preto ho nechce svokra strážiť,že keď bude väčší a samostatny.