icon

Novorodenec má bolesti, strašne plače a vôbec nespí

tinkakm
24. jún 2014

ahojte,chcela by som vas poprosit o radu co mam dalej robit...
mam 4tyzdnovu dceru,ktoru asi od 2tyzdna trapia bolesti a popritom neskutocny celodenny rev,teda ja si myslim ze su to bolesti bruska,aj ked doktorka povedala ze to na koliky nevyzera...Vypina sa,je cervena,pritahuje si nozky k sebe,no popritom ma peknu stolicu aj viac krat denne,aj si poprdka,je kojena materskym mliekom.No vcera sa vypinala cely den,taktiez aj na prsniku sa vypinala ocervenela a vypadavala jej bradsvku kvoli tomu ze zacala plakat,podotykam ze inak sa prisaje a taha pekne na prsiach...Na noc jej manzel vyskusal dat umele mlieko nutrilon,myslel a bolo mu povedane ze prespi celu noc,co sa tak nestalo,stale sa vypinala,strhavala zo spanku.Taktiez robime vsetky veci ako cvicenie s nozkami,pupik,kvapky espumisan,tepla plienka,nosenie,hojdanie,jedine co zabera je hojdanie v deke vtedy sa nevypina a prestane plakat.Prosim poradte co to moze byt,kolika?

jul11
25. jún 2014

@tinkakm ahoj,odporucam pozriet knizku Harvey Karp-Nejstastnejsi miminko v okoli.Ma aj videa na you tube,ako narabat s kolikovymi babtkami a aj vysvetluje,preco sa tak babatka spravaju. Je to americky lekar s 30rocnou praxou,hlavny expert v tejto oblasti. Vraj len velmi malo babetiek ma bolesti bruska,skor je to ten prechod z bruska do sveta,ktory im robi problemy,podla toho,ako su deti citlive. ma 5jednoduchych praktik ako take dieta utisit. vyskusali sme a funguje to.drzim palce

miamia3
25. jún 2014

@tinkakm ahoj, naša malá takto plakávala do 4 mesiacov, raz sme na silvestra ke´d búchali ohńostroje pozerali na seba s mužom v ruke s rektálnou rúrkou, revala nám celé hodiny. Doktori nám povedali, že to robia nezrelé črievka, tých príčin je že viac, a niekedy nezaberá nič, len to pretrpieť. Počula som verziu, že pri kolike položiť dieťa na idúcu/keď perie/ práčku. Neskúšali sme, už to bola staršia keď som niekde čítala, ale boli komenty od ludí , že funguje. V zúfalstve by som asi skúsila , ale v noci sotva..že. Držím palce nech to čím skôr prejde.

alexandra03
25. jún 2014

aj mi sme si s dcérkou týmto prešli,plač,plač,plač,začalo to vždy na večer po 3-4mesiacoch to odoznelo samé,keď je dieťatko len kojené,treba si dávať pozor na stravu,ako strukoviny,kapusta,ale aj paradajky,paprika,rajčiny,treba odsledovať a vyselektovať,čo malej môže do mliečka preniknúť potravou

nervacik83
25. jún 2014

@tinkakm ahoj... toto isté som si hovorila aj ja... ale je ozaj až neuveriteľné, čo všetko sme schopné vydržať 😉 tiež sme si týmto prešli... malá začala plakať o štvrť na päť ráno po prvom kojení a skončila až okolo ôsmej - pol deviatej večer, keď sa nám ju konečne podarilo uspať... tiež ma presviedčali, že sú to koliky... neviem, nestíhala som si v tom čase niečo viac o tom načítať, ale to bol naozaj celodenný rev s vypínaním sa... neskôr to bolo už aj v noci... všetci tvrdili, že to prejde , nech si len vytvoríme nejaký režim... výsledok? malá má 15 mesiacov a akurát včera som si presne tak ako píšeš, povedala, že to už nevydržím... nevravím, že preplače každý deň, ale stále je takých dní veľa... dokonca ešte aj to vypínanie sa objavuje... a to už naozaj pochybujem, že by to boli koliky, prípadne bolesti bruška... dodnes, ani po troch hospitalizáciách v nemocnici netuším čo by jej mohlo byť... ☹
v tieto dni nepomáha nič, len ju nechať vyplakať...ani keď bola malá, nepomáhalo kočíkovanie, tíšenie, hojdanie, poloha na tigríka - no skrátka nič
nepíšeš ako malá spáva... pospí si cez deň? ak ti môžem poradiť, skús poprosiť o nejaké podrobnejšie vyšetrenia... nás poslali aj na neurológiu...

tinkakm
autor
25. jún 2014

@nervacik83niektore dni ked jej nic nie je tak spi normalne ale ked sa vypina a ma boliestky tak len tak podriemkava aj to na rukach,v koci a tiez len chvilku...som zhrozena co si napisala....

ttctwins
25. jún 2014

@nervacik83 - taketo vypinanie casto suvisi s ockovanim a po case vymizne a po dalsom ockovani prijde zasa v plnej parade, neurolog vam vtedy asi nepomoze. Joj takto dlho sa trapit chudatko male :( Potravinove alergie vam vylucili uplne vsetky? Ta laktoza je potvora, rovnako moze vseobecne mat problem stravit cukor, na to treba dychovy test, robi sa aj malym detom, daju im na tvar masku, nemusi fukat do rurky, treba ratat ze tam tri hodiny stravite s vypitim glukozy(striekackou do hrdla) a potom meranim vydychanych hodnot kazdu pol hodinu.

nervacik83
25. jún 2014

@ttctwins nemyslím, že by to súviselo s očkovaním... ono ako som písala, teraz to už nie je každodenný plač, objavuje sa to ale stále dosť často... na to teda že už má rok a pol pomaly... alergie vylúčili, ale tento test na cukor to počujem prvý krát... ono na neurologické vyšetrenia nás poslali aj kvôli tomu, že ona strašne málo od malička spávala... to boli dni že cez deň spala maximálne hodinu a pol a aj to nie v kuse, v podstate na etapy... ten deň potom vyzeral presne tak ako píše autorka diskusie... vypínanie sa a neutíchajúci plač...keď sa začala vzpínať aj na prsníku to ma už chytala panika, keďže jedine na tom sa vedela ako tak ukľudniť... v noci som ju veľakrát aj hodinu dve nosila na rukách aby zaspala aspoň na tri hodiny... no naozaj hrôza... dodnes toho veľa nenaspí... ostatné dve noci zase spáva na etapz, predvčerom zaspala o štvrť na štyri ráno, tak že spala vkuse do štvrť na sedem...inak spala tak na polhodinové etapy, potom lozila po posteli, mrnčala a tak kol dokola... do dnes rána sme zase od pol jedenástej do druhej takto nevedeli zaspať... ale našťastie bez nejakého veľkého plaču tentokrát 🙂

ttctwins
25. jún 2014

@nervacik83 - maminy ako ty by si zasluzili medajlu veru. Znie to fakt priserne pre teba a aj pre malu, ziadne uzivanie si maleho vonaveho uzlicku :( Nespat a mat cely cas bolesti musi byt pre dieta strasne ubijajuce :( Este rok a bude ti vediet povedat, co ju tak strasne boli :(

nervacik83
25. jún 2014

@tinkakm prepáč, nechcela som ťa vystrašiť 🙂 skôr povzbudiť... ako som písala, máme za sebou tri hospitalizácie a ani pri jednej sa nič neprišlo... zostal len môj pocit, že zrejme všetko nebude v poriadku... ja chápem že každé dieťa je iné, ale zase aby až toľko plakala bez nejakej zjavnej príčiny, tak to sa mi nechce veriť.. najhoršie na tom je, že vždy sa niečo nájde, na čo sa to dá zhodiť... u nás to tiež boli koliky na začiatku, potom ju mohli trápiť zuby, tvrdili mi že som si ju na ruky naučila, teraz že si len vynucuje svoje... a ja už sa z toho vážne neviem vysomáriť...

nervacik83
25. jún 2014

@ttctwins veď toto je to najhoršie na tom celom... toto dieťa som si doslova vydupala ... je to naša druhá dcéra s odstupom šiestich rokov... nieže by sa nedarilo, ale partner mal dlho iný názor... tiež som si myslela, že si to užijem a miesto toho sa rok a pol len krútime v jednom kole utišovania, uspávania a pátrania po príčinách prečo asi toľko plače, čo jej vadí a čo jej môže chýbať...
no a na medailu to v mojom prípade určite nie je... už sama cítim, že to začína byť na mňa veľa... včera som už naozaj bola veľmi rada keď večer konečne zaspala a bolo ticho... 😒

ttctwins
25. jún 2014

@nervacik83 - musite asi vsetko skusit, toto nie je normalne, cez endoskopiu (moze mat zuzeninu ci zapalove miesto niekde v crievkach), sono bruska, ten test na cukor, genetiku, proste vsetko nech jej nejako pomozu drobekovi.

lenka_21
25. jún 2014

@orlik4 dieta nemoze byt alergicke na materske mlieko, UM nic neriesi, len ho moze viac nafukovat...

lenka_21
25. jún 2014

@nervacik83 ako sa sprava ked je s niekym cudzim...je to to iste ako ked je s Vami?

barbara088
25. jún 2014

ahoj ja som mala podobnu skusenost dcerka sa mi narodila 19.12 domov sme dosli 23.12.Mudr nas prisla pozriet domov 25.12.povedala ze je vsetko ok.a ze ma pruh mala divny pupcek,troska zapaleny.osetrovali sme mali sme ATB nic nam akosi nepomahalo.dcerka revala 23hodin v kuse pomohlo iba hojdanie v koliske a nosenie v satke.ona spala na mne v satke a ja som vsetko robila popri nej.riadna fuska...potom som prestala kojit a zacali sme davat UM mliecko nutrilon.No bolo este horsie tak som zmenila mliecko,a kvapky BABY CALM bolo to lepsie no stale plakala-nervy v kybli ako sa hovori.raz sme boli na prechadzke mala revala ako blazon,zrazu prestala...ja cela natesena dosli sme domov ze ked sa zobudi ideme ju kupat,cakalo ma nemyle prekvapenie z pupceka jej vytieklo vela hnisu.pupok jej splasol,takze ziadny pruh.vsetko sme preliecili dcerka je od vtedy ako anjelik nic ju neboli.. toto vsetko trvalo 1 mesiac,lekarka vravela ze ju to bolelo preto plakala.akurat nechapem ako si to nemohla vsimnut...ALE TO NEMUSI BYT VAS PRIPAD..

nervacik83
25. jún 2014

@lenka_21 to je ešte horšie... cudzí sa jej nemôže ani prihovoriť... teraz už aspoň na našich reaguje normálnejšie ale zo začiatku ju ani starká na ruky nemohla vziať... na starkého stále zazerá... je kamionista a je s ňou dosť málo, takže tam je to stále kadejaké

culia1
25. jún 2014

My sme mali to iste,aj s tym co opisujes,ze robis s malou.pomohlo mi vysadit vsetko mliecne zo stravy a zrazu mam usmiate babo.skus uvidis

ajana1
25. jún 2014

Nuz niektore deticky su proste placlivejsie nakolko su citlive na rozne vzruchy. Skus ju co najviac drzat v pokoji. Prec so vsetkymi hrackami a plastovymi haraburdami ktore teraz aj tak nepotrebuje a mozu ju zbytocne rozptylovat. Neviem ci mate "kolotoc" nad postielkou ale vela deticiek sa toho boji. Inak vrchol plakania dosahuju deticky okolo 6 tyzdna. Nas nas konzultant aj upozornoval ze v tomto obdobi mozu deticky plakal iba aby si poplakali nakolko su vystresovane zo svojho okolia. Zvacsa sa maly ukludnia ked ty to uz vzdas a myslis si ze si na pokraji so silami a nervami 🙂 U nas a vacsine mojich znamych bol zlom okolo 9 tyzdnov

maruska.s
25. jún 2014

Nas maly strasne plakaval, pri piti tiez, stale krik, ani nespal, ked tak, len chvilu, ked som ho uhojdala...potom sme zistili, ze mal zapalene uska...opakovalo sa to casto...vtedy bol ten krik hrozny....nevravim, ze to je ono, to len, co ma napadlo...vtedy vraj nechcu pit, lebo sa robi podtlak a bolia pri tom uska...

culia1
25. jún 2014

My sme mali to iste,aj s tym co opisujes,ze robis s malou.pomohlo mi vysadit vsetko mliecne zo stravy a zrazu mam usmiate babo.skus uvidis

sarinka2012
25. jún 2014

@tinkakm My sme mali to iste,az som z toho mala strach že to nie je normalne! vydupala som si rozne vyšetrenia včetne sonografie brusnej dutiny,ci su crievka v poriadku,poslala som na biochemiu vzorky stolice,ci to nie je bakterialny problem,vyskusali sme vsetky dostupne kvapky pre babatka na ulavu od krčov od espumisanu,cez infacol aj biogaja kvapky...vystredali sme asi 8 druhov a nic,dcerka bola kojena a ja som zila na varenych kuracich prsiach a suchej ryzi,aby ju nic nenafukovalo - nepomohlo,takto sme to tahali skoro do druheho mesiaca a vtedy som vyskusala z Rakuska anticolikove Aptamil dojcenske mlieko extra na naduvanie a krce a dieta akoby mi vymenili,odporucam vyskusat,urcite ho este predavaju nebolo to tak davno (2 roky dozadu) este chvilu som striedavo dojcila a dokrmovala ale zial taky slaby dopyt moje telo nezvladlo a mliecko odislo,kojenie je sice to najlepsie pre babatko,ale nie za cenu aku musela vytrpiet moja mala a ja s nou,ak by som mohla vratit cas dam jej toto anticolikove umele mliecko uz ovela skor.

orlik4
25. jún 2014

@lenka_21 ja som nikdy netvrdila, ze dieta je alergicke na MATERSKE mlieko, ale na KRAVSKE. sme sa nepochopili... UM riesi len tolko, ze zisti, ci je to alergia na potravinu alebo nieco s nervovym systemom. AK si da UM hypoalergenne a dieta bude OK, tak to bude v potrave a moze skusit drzat dietu popri kojeni. aspon bude vediet, ci sa jej to oplati

tinkakm
autor
25. jún 2014

tak dnes sme boli u doktorky,mala schudla 10 gramov,tak som ju musela kojit v ambulsncii,mala jedls doma pred hodinou a potom znova v ambulancii a vypila len 30,len na prsiach spala a bolo vidno ze nevladze tahat,no a na bolesti povedala ze to mote byt tak trocha kolika,len treba cvicit a skusit espumisan,co robime uz davno a nezabera to,umele antikolikove mlieko nam nechcela predpisat....

renab
25. jún 2014

@tinkakm my sme mali podobný problém, celodenné plače a vypínanie, nakoniec odmietanie prsníka a skončilo to tak, že malému na gastre zistili, že sa mu netvorí enzým na štiepenie mliečneho cukru, ktorý obsahuje aj materské mlieko. dali nám špeci mlieko a problém ustal.

renab
25. jún 2014

@lenka_21 dieťa môže mať neznášanlivosť mliečneho cukru, ktorý obsahuje aj materské mlieko. takže niekedy nemôže piť ani to.

tinkakm
autor
25. jún 2014

@renab poslala vasctam pediatricka?na zaklade coho?lebo ta nasa povedala ze vsetko je normalbe zvaluje to na vahu ze malo papa preti je taka...

renab
25. jún 2014

@tinkakm áno, vypýtala som si lístok na gastro u pediatričky. malý tak reval, že nemala na výber....

ttctwins
25. jún 2014

@lenka_21 - samozrejme, ze dieta moze mat problem aj s materskym mliekom, ak nevie stiepit laktozu, tak bolesti a krce bude mat aj z materskeho.

kiristinka1
25. jún 2014

Ahoj my sme mali to iste,maly plakal nonstop až reval..vyskúšali sme fakt všetko,jedine čo zabralo ked uz sa to nedalo,tak kocikovat po vonku a vozili sme v aute..to chvíľu spal..ale iné som chcela..ked mal tri mesiace zo dňa na deň koniec..a uz to bolo len lepšie a lepšie..

tinkakm
autor
25. jún 2014

@kiristinka1u nas obcas zabere vozenie v aute ale malo kedy,dufam ze to prejde aj nam cim skor,lebo je to strasne.

danielahamar
25. jún 2014

ja by som skúšala spinkanie na brušku a celkovo aj nosenie len smer bruško ku mne a skrčené nožičky, tzv. hodenie cez plece 😅 a tiež by som skúsila hypoalerg.mlieko,