icon

Od akého veku povoliť dieťaťu televízor a hry?

26. jan 2025
pribinak
26. jan 2025

V čakárni u lekára sa hral ako 2 ročný. Mala som take všelijaké logicke hry pre malé deti, anglické slovíčka, farby ….

Zas bolo zobrať za čas. Nič sa mu nestalo.

jesenzima
26. jan 2025

Telku pozerajú od mala,hry na mobile nemajú dovolené, tablet nemáme ...

lucia13022023
26. jan 2025

Môj bude mať 2r, na mobile hry nehrá, ani si mobil nevšíma, a TV zapnem a púšťam pesničky, že by sedel a pozeral rozprávku to u nás nehrozí, neobsedel by.

basulaak
26. jan 2025

telka od mala, pri jedle a pod cize normalka. Tablet asi od 2 rokov. Nas sa vdaka tomu naucil po anglicky. Hovori plnohodnotne anglicke suvetia, minuly a pritomny cas. Aj v cakarni ci nemocnici na lozku to su vdacne pomocky, aj pri stole v restike ked nechceme aby dieta behalo okolo stolov a rusilo inych ludi. 🙂👍

araavdva
26. jan 2025

Mobil dostala do ruky v druhej triede dovtedy nič. A televízor som kúpila teraz na Vianoce, ma 9. Dovtedy ho pozerala iba unitárnych rodičov alebo tak. Sem tam som jej doma pustila na notebooku.

luciferka93
26. jan 2025

Náš ma 3 roky, telku pozerá ráno keď vstane. A večer pred spaním. Mobil si do ruky vezme ale mame zamky tak ho to nezaujíma dáko, a tablet ma tak 1-2x za týždeň na max 20 minút, aj to len keď už neviem čo sním a je jak z divých vajec... Tak sa pri tom ukludni 😃

doriiis
26. jan 2025

Od 15 tich.A striktne hodinu denne.😂.To je taka otázka jak naozaj.

lubossi
26. jan 2025

8-9r je to u nás aj v okolí.
Popravde je to super ked si 4tacka na whatsup skupine triednej zisti co robili v škole keď chýbala, alebo do kedy treba projet z vlastivedy.
S babkou (300km vzdialenou) majú dobrý vzťah a spontánne videohovory každý týždeň.
Bavia ju budovateľske hry zamerané na komunitu (ako minecraft)
Synovi spravila na narodeniny v nejakej apke koláž a prezentáciu jeho fotiek od detstva.
Ked žena zahlásila ze ideme na výstavu Titanic tak jej porozprávala kopec faktov o tej lodí. Ze to počula niekde na youtube.
Tie deti sú úplne inde ako ja v ich veku.
Inak majú rodičovský zámok na 1h denne, víkend 2h

barka1
26. jan 2025

V ziadnom pripade nedávat tablet ci mobil preto, aby sa dieta zabavilo a neotravovalo. Také deti potom nevedia obsediet, cakat, byt trpezlive a v škole je to s nimi potom katastrofa. Angličtinu sa naučí neskor, ale vychovávat treba najviac, ked je dieta male.
Za mna tablet ci mobil najskor od 5r a len velmi obmedzene - trebars 30 minut denne.

lili1413
26. jan 2025

Podľa toho aký vek ale do 10 vôbec ak by to porušil dala by som mu určité nejaký trest necham na teba.

tamitamitami
26. jan 2025

U nás sú tieto veci súčasťou bežných dní, samozrejme v rozumnej miere. Rozprávky 3 ročnej dcére púšťam vždy keď chce, väčšinou ráno (jednu rozprávku alebo 3-4 detské pesničky).
Mobil dostáva na 20-40 minút denne, väčšinou sa hrá angličtinu, zvieratká alebo pozerá YouTube Kids. Potrebujem aby sa zabavila chvíľu sama kým mám meeting z roboty, telefón sa mi osvedčil ako dobré riešenie.
Máme doma aj playstation/xbox cez víkend sa zvykneme celá rodina zahrať, ona sa pozerá.

Robíme veľa iných zaujímavejších vecí na dennej báze ktoré ju bavia oveľa viac. Tá chvíľa čo má zapnutú elektroniku je iba malé zrnko pri aktivitách ktoré cez deň robíme.

janomajo
1. feb 2025

@doriiis zdravím. My sme vychovali syna pri tv rozprávkach, platňových rozprávkach,knihách a v školskom čase, 8 ročné gymnazium na pc edukačných cd.Bolo to v časoch, keď si za to vytrpel aj závisť. To boli roky, ked digitálna technika stála veľa a nie každý mal na to.Ale vďaka tomu sa naučil jazyky a veci naviac bazálneho učiva a je svetobežnik a samostatný ,rozumný chlap. Samozrejme neboli socialne siete a videa yutub na ktorých zarábajú tvorcovia.Zuzu Tv,Nasťa, Diana a Roma.Toto ked začnú deti napodobňovať, tak koniec. Ja zakážem a všade okolo iní môžu. Potom si zoberme TV programy pre dospelých typu reality show a ranná show v rozhlase . Čo toto môže cloveku dať?

simi2102
3. máj 2025

Ahoj, my sa snazime podporit v detoch kreativitu a samostatnost pri hrani, takze hry na mobile alebo pocitaci zatial neexistuju, takisto to mame skoordinovane s rodinou, aby nepozerali s nimi telku, povedali ze mobil je na pracu a zavolanie... co robievame je, ze im pustim kratku rozpravku alebo video na youtube a potom si o tom kreslime alebo si to skusime zahrat, alebo tancujeme...sle teraz su tie technologie vsade, tak treba len starostlivo dohliadnut co a kedy deti uvidia...