icon

Od koľkých rokov sa odporúča začať s logopédiou?

14. mar 2022

Ahojte, syn nevie vysloviť R a ešte stále nerozpráva "čisto". Podľa pediatričky je to v poriadku, no chcela som počuť názor iných ľudí. V októbri mal 4 roky.

pribinak
14. mar 2022

Už mizete začať chodiť, lebo je lepšie ak sa bude učiť s logopedickou, ako sa naučí sám a nesprávne a potom ho to nesprávne oducat.
Nájdite si inú logo.

euka210
14. mar 2022

Myslim ze od buduceho skol.roku mu staci.

stastna17
14. mar 2022

v predskolskej triede sa to riesi.

vikes
14. mar 2022

Nič nepokazíte, ak začnete so synom robiť oromotorické cvičenia, bude mať pružnejší jazyk, čo je dôležité pre správnu výslovnosť.

evkamotka
14. mar 2022

Moj sa narodil v septembri 2017. Dala som ho 2 mesiace dozadu skontrolovat logopedickou a povedala, ze este sme nastastie prisli vcas. Nie kvoli r, na to ma cas do 6r. Kvoli inym pismenkam. Ak ma styri, chodte k logo. Necakala by som ani nahodou

zuzubb007
14. mar 2022

Ak do piatich rokov nebude vediet potom sa to riesi aspon tak nasa doktorka vravela a aj tak sme zacali chodit

evkaor
14. mar 2022

Nečakala by som, išla by som už teraz. My sme začali v takomto veku tiež, keď nastúpila do školy už sme mali vyslovnost v poriadku.

mamina3
14. mar 2022

Nečakajte ani chvílku už! Čím skôr tým lepšie pre dieťa... ťažko odučíte zlé návyky... chvíĺu potrvá, kým vas logopéd objedná, aspon u nas v meste je problém nájsť " voĺného" logopéda. Je mýtus mysliet si, ze stačí vo veku keď dieťa dosiahne predškolský vek... naopak, odporúča sa vyhladať odborníka čím skor... overte si u logopéda, iste poradí. To, že nerozpráva "čisto" je v poriadku, ma 4 roky, ale nečakala by som na vasom mieste...

lenka2710
14. mar 2022

My sme začali od 5 rokov, ale malá mala problém len s R a L, inak rozprávala pekne čisto! Naša pediatricka posiela z 5.rocnej prehliadky pokiaľ treba

makova333
14. mar 2022

Uz minimalne rok mohol chodit na logopediu. Nevidim dovod na co cakat ked nerozprava cisto, problem robi R a uz ma takmer 4,5 roka. Ani termin u logopeda nemusite dostat hned, pri vytazenosti logopedov budete radi ak budete moct chodit raz mesacne (co je napriklad pri väcsich problemoch dost malo), ani mu to hned nemusi ist, logoped moze zistit aj ine odchylky, nemusi si dieta sadnut s konkretnym logopedom atd. A odrazu ma 6 rokov, nerozprava cisto, vy za sebou par krat logopediu a dieta nastupuje do skoly. A problem s pisanim a citanim je na svete. Necakaj uz ani den a objednaj ho k logopedicke.

jana2679
14. mar 2022

Na logopédiu sa chodí od 3 rokov, kľudne to rieš, čím skôr tým skôr máš pokoj.

zuzana9393
14. mar 2022

Radsej chodte uz teraz. Podla mna, cim dlhsie dieta rozprava ,, po svojom" o to tazsie sa to odnauci. Nas maly uz dlhsie vie povedat R/L ale tazko sme to dostavali do normalnej reci. Ked si dava pozor rozprava pekne ale ked nie, tak tie pismena vobec nepouziva.

zuzanaete
14. mar 2022

Uz by som riesila logopedicku. U nas sa caka aj 6 mesiacov na termin, pokial clovek nechce platit. Ak by islo len o r, tak to ma este cas. Ale kedze rec nie je celkovo cista, tak fajn zacat riesit. Logopedicka to vie najlepsie posudit.

slavomira236
14. mar 2022

Ja som objednávala dcérku február mala 5 v septembri termíny n dostala v januári u nás je jedna logopediacka a uprednostňuje deti predškolského veku...zatiaľ sme boli raz lebo sme mali zrušené 2 termíny kôli karanténe logopedicky

elizabet173
14. mar 2022

nie, už sa objednaj

kacena4
14. mar 2022

co znamena nerozprava cisto? hlaska L a R nabieka ako posledna po 5r zivota takze je zbytocne chodit s nimi skor na logo, ale co je neciste rozpravanie neviem - zle koncovky, gramaticky nespravne? vtedy treba riesit logo skor

autor
15. mar 2022

@kacena4 skloňovanie a rozpoznanie rodu. Napr povie stoj autíčka, namiesto stojte autíčka. Alebo povie ja som prvá, pritom má byť ja som prvý. Ale rozpoznanie rodu vravela pediatrická, že na toto nabehne. L povedať vie. Ale R a ešte CH som si všimla ze mu nejde.

kacena4
15. mar 2022

nie nemusi nabehnut v 4r uz by mala byt cista rec po gramatickej stranke v tomto pripade treba logopeda klinickeho. ked pojde do skoly musi mat spravnu rec inak bude mat problemy