icon

Odplienkovavanie dvojročnej dcérky

tankatanka
30. jan 2017

Prosím vás ako odnaučit moju 2 ročnú dcéru od plienky??? 🙄
Dajte nejaké schopné rady;)

kuceravasue12
30. jan 2017

Ahoj odporúčam ak už odplienkovať tak radikalne,žiadne take bojim sa,že sa v aute pocika...na vikend k svokrovcom som jej dala plienky pre istotu...Fakt zruš ich úplne. Ja som to robila tak,že som malú dávala kakať na nočník,a stále som jej opakovala,že mi to musí povedať dopredu. Keď sa to naučila normálne som jej v jeden deň oznámila že plienku mať nebude a musí mi rýchlo rýchlo povedať,že jej treba cikať. Keď jeh trebali cikať oznámila mi to,lenže už keď cikala...Keď sa pocikala tak sa veľa krát rozplakala a ja som jej vysvetľovala,že mi to musí povedať hneď ako ju bude dole v brušku tlačiť. A stále som do nej hustila že to je škaredé a fuj a že jej kamaratky už cikaju do nočníka,niekedy som bola ozaj zlá a riadne som kričala ale pomohlo to. Potom som jej vravela drž to silno a utekaj po nočník. Koberec som zachránila tak,že som jej povedala,že už keď to nevydrží nech aspoň uteka na chodbu kde sú dlaždice a ona ma fakt počúvla. Začali sme presne na 2roky,za 1-2mesiace sa naučila pýtať sa. Tie 2 mesiace boli všelijaké,jeden deň sa nepocikala ani raz na druhý deň 4x..treba veľa trpezlivosti. Ale prišla do toho,približne ďalšie 2mes sa pocikala len ak jej bola zima. V noci plienku nemala budila som ju raz za noc tak asi o 02:00 cikať a potom už len ráno. Pomohlo to v noci sa mi pocikala len 1x za celé mesiace. Už asi po mesiaci som ju prestala budiť a vydržala do rána. V aute bola bez plienky keď jej trebalo povedala som jej nech vydrží zastali sme kde sa dalo a hotovo,ale pred cestou sa musela doma vycikať hlavne ak sme šli na dialnicu. S dievčatkami je to dobré v tom,źe chcú byť kočky a hanbia sa pocikať. Keď dcérke trebalo cikať vonku strašne dlho to odmietala,aj 4hodiny vydržala keď sme vošli do bytu zatvorila som dvere a hneď kričala nočník! V novembri to boli 4mes bez plienky a od toho mesiaca sa nepocikala vie to udržať a sama si chodí po nočník. Teraz ju učím vyzliecť sa ;) odporúčam kúpiť veľa gatiek ;)

tankatanka
autor
30. jan 2017

Ahoj, ja ak ked jej vysvetlim ze ked sa jej chce cikat treba mi to povedat rychlo..nocnik ma stale na ociach no ona si tam chvilku sadne sekundu a nic,,ale chape co chcem od nej ..nechali sme ju bez plienky a stale sme sa jej pytali ci chce cikat,kakat a mala stale ze ee ze sa jej nechce .. a takto dookola a teraz v poslednej dobe si chyta pipinu krici ze fuj fuj rychlo dame nocnik sadne na sekudnu a nic zase fuj fuj krici chyta si ju a skacka ... a to robi aj ked ma plienku 😔 .. aako by sa bala ze sa pocika alebo neviem lebo ked bola pocikana nechali sme ju chvilku pocikanu a nelubilo sa jej to asi...neviem ..🤐

kuceravasue12
31. jan 2017

Malej sa toto obcas stalo akoby sa zasekla a nic,som skusala čakať aj 30min som ju nechala sedieť na nočníku,keď nepomohlo zobrala som ju aj s nočníkom do kúpeľni a pustila som sprchu len tak aby videla tiecť vodu a zvyklo to zabrať v najhoršom prípade som musela doniesť balíček cukríkov začala som ich pred ňou jesť a vravela som jej hmm ake fajne ked sa vycikaš aj ty dostaneš,tak to zabralo vždy.

celasapremenim
31. jan 2017

@kuceravasue12 ja sa snazim teraz tiez, na serbliku obsedi aj ho chvalim za to, ze obsedi, ale vycika a vykadi sa az do plienocky :D tak skusim u nas ani nie cukriky, ale hrozno alebo cokoladu.....
sprcha a voda pustat, tak to vobec nezabera :D

sykorkauhliarka
31. jan 2017

pozri si oducanie od plienky podla Giny Ford http://najmama.aktuality.sk/clanok/236570/7-dno...
ja som to este neskusala ale vybudovali sme si podla nej denny rezim...s tym kricanim a vravenim ze vylucovanie je fuj by som to moc neriskovala lebo decko ti dostane traumu a na nocnik ho nedostanes

selena2
31. jan 2017

Moja dcera mala 2 roky a dva mesiace ked sa odučila od plienky.Žiadne musiš,krik a skúšanie.Mala nočník stále v izbe pri postielke a sama si naň sadala aj v rámci hry.Presne za štyri dni sa naučila na nočník.

tankatanka
autor
31. jan 2017

My to máme ťažké na nočník sadnúť keď tak len na sekundu viac ne ..Nechce..😞

sykorkauhliarka
31. jan 2017

@tankatanka ani moja nechce ale dnes som ju tam posadila pustila mira jarosa a sedela :D musite prehodnotit vas pristup z kade ma to dieta ze cikanie kakanie aa suska su fuuuuj asi od vas nie?

evittam
31. jan 2017

@tankatanka Nechaj tomu normalny priebeh. K nicomu ju nenut-je to uplne zbytocne. Neboj sa-pride na to cas....😉

celasapremenim
31. jan 2017

Každé dieťa je iné, dcéra v roku a pol zahodila plienku a pýtala sa na nočník, syn takmer v troch oducanim a teraz tretie, tiež chlapec, zjavne bude podobný ako syn. My nenutime, lebo vieme, že keď to príde prirodzene, je to hneď na sucho a bez problémov. Ale rada by som už bola, aj vidím, že na to dozrel.

tankatanka
autor
31. jan 2017

@sykorlauhliarka no keď sa prebalovala tak sme jej zvykli tak hovoriť že v plienke má fuj😂

rhiannon
1. feb 2017

Urcite nenutit a hlavne nie sa vysmievat, zahanbovat a fujkat ako tu niekto radi...To akurat dietatu vytvorite traumu. Ano, za 2 mesiace sa nauci ale co bude prezivat v hlavicke a ake pocity k vam bude pocitovat a hlavne k sebe samej, to uz len tak spat nevezmete. Ze kricat na dieta, ked nechce na serblik. No moje nervy...moja chodila okolo roka, potom nechcela viac ako rok serblik ani vidiet. A potom zo dna na den sama zacala chodit, tesila sa z toho a bez nehod. Ked nemate financnu nudzu, ze by plienky boli problem, tak to nechajte na dieta...

martinuska
1. feb 2017

🤒