Ortopedické nohavičky
chcem sa opýtať dokedy ste ich dávali svojim deťom? Ďakujem za všetky odpovede
My sme davali len na noc a len do 1. navstevy ortopeda, ten povedal ze je vsetko v poriadku a ze sme davat nemuseli vobec ze pamperska drzi nozky dostatocne od seba.
my sme davali lebo nam ich predpisal ortoped. Babo bolo KP (panvovym koncom) a rodila som sekciou, kedze okrem toho bolo velke. Pediatricka nas vzhladom na to poslala na klbiky skor (asi v piatom tyzdni?), vravela, ze pri KP sa chodi na klbiky skor, kedze babatka vtedy maju menej miesta a klbiky mozu byt inak vyvinute (tusim nejaky uhol) 🙂 no a ortoped povedal, ze stacia nohavicky..dal nam ich na sest tyzdnov a potom sme boli na kontrole. Po kontrole sme ich uz nemuseli nosit, bolo to OK. Nechavali sme ich ale takmer stale, den aj noc.Ono podla mna, na to ci sa maju davaju ortopedicke nohavicky nie je jednoznacna odpoved..zalezi to od viacerych faktorov, ako poloha babatka v maternici, velkost, genetika,..a pod. Podla mna Ti povedia lekari ci mas davat ci nie. 🙂
... maly sa narodil v juni a v oktobri sme uz nemuseli nosit ortopedicke nohavicky - vsetko bolo v poriadku na 2 kontrolach, ktore sme absolvovali 🙂 a davali sme tiez pampersku, latkovu plienku a ortopedicke nohavicky 🙂
My sme boli na prvej prehliadke u ortopéda v 4 týždňoch, ortopedické nohavičky sme nosili asi 5 týždňov-do ďalšej kontroly, kedy už bol nález na kĺbiku v poriadku. Predtým to bolo nejednoznačné, tak sme balili naširoko.
ja som vobec nedavala ani nedavam, mame latkove plienky. Inak by som davala len do prvej kontroly USG.

my sme dávali do cca. 6 týždňov, ale len na noc. Dcérka bola v brušku dlho otočená koncom panvovým, tak sme necelé 2 týždne po pôrode šli k ortopédovi na kontrolu kĺbikov. Odporučil na noc dávať ortopedičké nohavičky a jednu látkovú plienku (t.j. pamperska, látková plienka a ortopedické nohavičky). Na kontrolu sme šli po mesiaci, všetko bolo OK, tak sme ich už potom dávať nemuseli.