icon

Poraďte pri dvojjazyčnej výchove

niika21
9. feb 2015

Baby prosim poradte,na maleho od narodenia hovorim po anglicky aj ked nie som native a zvysok rodiny po slovensky,moju slovencinu pocuje v komunikacii s ostatnymi a samozrejme s manzelom. Maly rozumie aj v anglictine aj v slovencine vsetko co sa od neho chce, ale s rozpravanim je to tazsie, sice uz zacina kombinovat napr ze dog spi, ball je dole,pod up...cize anglicko slovenske slova zacina mixovat,ine veci pomenuva co mu je lahsie v aj alebo v sj....maly ma 2r4m,viem, ze by sa nemalo porovnavat s inymi detmi, ale aj tak mi to neda, ked uz jeho rovesnici rozpravaju vo velkom a on zatial len takto, aj to si uvedomujem, ze samozrejme je to pre dieta narocnejsie ked vnima dve reci....co myslite mam pokracovat dalej alebo zacat na neho hovorit v slovencine aby sa mu rozsirila slovna zasoba a len pocas dna si vymedzit hodinku,dve a vtedy pouzivat anglictinu v podobe cd,dvd,kniziek a spolocnej komunikacii...vopred thanks za postrehy a rady pripadne vlastne skusenosti 🙂

Strana
z2
rybka13
27. apr 2016

Ja som tiez chcela na deti od narodenia po anglicky, ale prislo mi to uplne neprirodzene laskat sa s novorodencom v anglictine. Ale ak niekto chce, sice to nechapem, ale ok, nech to robi... keby sa mi chcelo napr. ked mali deti 2 roky mohla som zacat na nich hovorit ale nechcelo sa mi a im tiez nie 🙂 teraz ked maju 6 a 4 to obcas robim, vydrzime asi tak 5 minut drzat konverzaciu, potom na mna kaslu 😉 Ale tiez pozeraju rozpravky od malicka v AJ a vidim ako sa im to vybavuje postupne.. ano, mozno ich nenaucim dobry prizvuk, ale presne.... kolko uciteliek ma dobry prizvuk, pozrela som si dokonca na youtube ucky, ktore ucia metodou CLiL, co by som cakala, ze budu hovorit perfektne, ale no teda ziadna slava... to je tusim moj akcent lepsi 😀

rebekazpekla
Odpoveď bola odstránená
pertrudalienka
9. máj 2016

Pozyvam Vase deti na Tanecnu anglictinu kazdy utorok od 10:00 do Gastanka, Ipelska 2, Vrakuna. Tam naucime deticky od 1,5 do 3,5 rokov rozpravat, spievat po anglicky a navyse aj tancovat. Po skonceni lekcie sa moze dieta zabavit v herni dalsiu hodinu zdarma. Cena 4 EUR/ kurz

Strana
z2