Prečo 14 mesačný syn nechce tlieskať?
Ahojte, zacinam sa trochu bat, kedze moj syn nechce tlieskat a ma uz 14 mesiacov. :( Inak je sikovny, mily, zlaty chlapcek, ukazuje na vsetko, co chce a aj na veci, ktore chce, aby som videla aj ja. Proste komunikativny a spolocensky. Tlieskat ale nie. :(
Bojim sa.
Asi si citala uja Googla, ze? 😆 Moj ma 13 mesiacov, a tiez netlieska, lebo to ma na haku. 100%. Odkial viem? Lebo OPAKUJE po nas len to, co ho bavi.
Podla mojho nazoru netlieska dieta z 3 dovodov:
1. Ma nejaky problem s prepojeniami v hemisfere, ale ked pises, ze stvornozkuje a ze sem tam si aj zabucha hracky o seba, tak toto je vylucene. Dany pohyb ovlada.
2. Neopakuje. Inak toto je aj v M- CHATE (v dotazniku na diagnozu autizmu) Toto by uz bol problem, keby po vas NIC neopakoval. Ale ze nic a ide do bludu sam s nezajmom. Pises, ze opakuje po vas aj pohyby aj zvuky, ktore chce. Takze toto tiez mozes vylucit.
3. S.rie nato a nebavi ho to nateraz. Podla mna tento bod pasuje na vas. 🙃
@marzuz89 V M- CHATE (v dotazniku na diagnozu) je prave otazka, ci opakuje (napriklad, zamava, zatlieska alebo hocico). Zle by bolo vtedy, keby NIC neopakoval. Takze ak netlieska, ale ine opakuje, napriklad ine pohyby a zvuky, ktore sa mu pacia, tak to nemal by byt vobec ziadny problem. Ako citam tu, niektore deti ani netlieskali a su zive, zdrave. 🙃

no vidíš, zvládne to, len asi nepotrebuje búchať, trieskať, tlieskať okolo seba 🙂