icon

Prečo sa dieťa dvíha do sedu, keď má ešte len ležať?

1111111111111
1. feb 2016

15tyzdnove babatko sa dviha do sedu, dviha hlavu a krci sa do sedu--este ani nevie hracku uchopit v lahu aporiadne, este sa ni nenatahuje a uz hlavu takto dviha.. co mam robit?

mily7
1. feb 2016

Pýtať sa detskej lekárky. Tá vás pošle za rehabitacnou. Môže ísť o silný svalovy tonus, ten sa potom cvičením uvolnuje. A možno je úplne v poriadku. Na to je odborník.

lucia1302
1. feb 2016

Moj syn ma trinast tyzdnov a robi to iste, nejako to neriesim.Na chrbatiku je nervozny,chce vsetko vidiet (hlavne starsieho brata), je zvedavy.

dijefcatko
1. feb 2016

Moja prvá sa dvíhala do sedu preto, lebo sme ju to naučili my ☹ Úplne nevinným usádzaním na naše kolená, akože do poloľahu, vieš, sedíš na gauči a dietko máš na sebe tvárou dopredu. Proste sme jej ukázali, že niečo také je. Chyba. Pri druhej som si na to dala pozor a ani ju nenapadlo dvíhať sa, kým neprišiel ten správny čas. A ako to riešiť? No pri prvej som odpútavala pozornosti inými aktivitami. Uložila som ju na bruško, podala novú hračku alebo keď chcela kukať okolo vo zvislej polohe, dala som ju do manducy 🙂

silvitita
1. feb 2016

jojoooj ved to je uplne normalne začina viac vnimat ved ma 15tyždnov moj maly držal a dvihal hlavku cca2mesiace v 5 sedel bez opory v 8,5 chodil sam zrejme bude šikovnejšie každe babenko je individualne a nemusiš robit vobec nič ani mu nepomahaj vobec nič sa mu nestane

yanni
1. feb 2016

Neboj je to ok. Nasa mala sa v 3,5 mesiaci uz pretacala na brusko. Tiez je z tych zvedavejsich deti. 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
siska53
1. feb 2016

Opytaj sa doktorky. Neviem si to dvihanie do sedu nejak predstavit,jedine to,co s nimi oni robia a kazali aj nam -akoby ich tahat do sedu..

@fidka79 to hned kazda,co polozi blbu/divnu ci akukolvek inu otazku hned musi byt vymleta po 10rokov materskej??? Tato mamicka pokojne moze byt na MD len tych 15+6tyzdnov. Alebo zavidis,ze my mozeme byt s detmi doma a ty si nemohla? Aj v zahranici su matky dlho doma (mnohe),dokonca dlhsie,nez my tu. Alebo maju skratene uvazky a kadeco,o com zas my tu mozeme len snivat.

zuna89
1. feb 2016

náš to tiež robil a dr. povedal, že si nemáme robiť starosti. samo od seba dieťa robí len to načo je už pripravené.

bonaqa2013
1. feb 2016

ak to dieťa robí samé od seba, do ničoho nenútite - tak je to v poriadku 🙂 🙂

simaaprilova
2. feb 2016

My akurat prezivame to iste.mame 14tyzdnov a uz asi dva tyzdne robi "sklapacky".zdviha hlavu a nohy.je z nej take klbko rozculene co chce nieco dosiahnut ale nedari sa jej to co chce.tak isto to bolo ked sa chce pretocit na bok alebo na brusko kym to nedosiahla sama tak sa rozculovala.takze teraz klbkuje a som zvedava do kedy lebo to robi fuuuuurt.ci pri prebalovani,pri kupani stale.takze je to normalne podla mna.