icon

Problém s učením 16 mesačného dieťaťa

lady_angel8
26. máj 2017

Dobrý deň mamičky čo ovládajú vase 16mesacne ratolesti? Podľa internetu by si mala vedieť vyzuť topánky aj ponožky postaviť alebo poukladať vkladacku prípadne do nej vhadzovať sama papať ukazovat na veci ale nič z toho nevie :( venujem sa jej ukazujem jej to ale mám pocit akoby ma vôbec nechápala akoby bola zaostala :(

pribinak
26. máj 2017

kasli na internet, to tam napisal nejaky strasne mudri redaktor, co si mysli, ze ma doma genia
niektore uz 16 mesacne deti uz pol roka chodia, ine este len zacinaju, dalsie vedia povedat 5 slov, ine ani mama.
niekore same papaju, ine si nevedia ani flasku chytit.
neporovnavaj a ak mas pochybnosti, tak to prediskutuj s pediatrickou

lorela
26. máj 2017

@lady_angel8 Veru tak, ako je písané v príspevku nado mnou, každé dieťa je iné, napreduje iným tempom. Stále sa dieťatku venuj, veľa mu rozprávaj, opisuj a ukazuj.

alex49
26. máj 2017

upokoj sa, 16 mesačná to ešte vôbec nemusí vedieť, ved je na svete len rok, ledva zistila, že má nohy a už od nej chceš aby vybehla na everest

dominika6
26. máj 2017

@lady_angel8
počkaj rok a potom rieš

deti95060810
26. máj 2017

to čo si napísala je na 16 mes. dieťa troška veľa...moje deti ani jedno nezačalo rozprávať skôr ako pred druhým rokom - napr. A teraz sa im nezatvoria papuľky....
Sa pamätám ako som s dcérou išla k lekárovi, lebo moja ešte nepovedala žiadne slovo - možno len mama, ale zato susedové dieťa ktoré bolo od mojej mladšie o 2,5 mesiaca na ulici na mňa kričalo tetáááá. Skoro som odpadla keď som to počula. Ako zareagovala sestrička u lekára? Nerozpráva? Asi neni o čom.... A bola som vybavená....odchod domov. Doteraz na nášho lekára, ktorý zomrel nečakane a aj jeho sestričku spomínam s láskou....

nuci616
26. máj 2017

Prosím ťa, na internete je toho toľko popísaného čo sa týka takýchto vecí a pritom to má každé dieťa individuálne 🙂 Ja si pamätám, že moja moja mamina hovorila, že aj som tiež dlho nerozprávala a nerobila sa z toho žiadna veda. A teraz neviem zavrieť ústa a niekedy jej aj leziem na nervy :D Netlač na ňu, začne to všetko robiť keď bude na to pripravená

vilmavilmuska
26. máj 2017

kazde babo je individualita sama o sebe. pre teba nech je smerodatne, ze si dobra mama a ze sa jej venujes. ono s to ukaze casom vsetko

nuni11
26. máj 2017

Joj tak toto nech ta vobec netrapi, co je napisane na internete. Vobec to necitaj lebo sa budes zbytocne stresovat a pritom sa nie je kvoli comu. Moze to mat vsetko uplne inak a doktor by ti povedal to iste. Proste na male deti neexistuje ziadny vzorec podla, ktoreho by mali ist co sa tyka takychto veci, tak isto ako nemaju vsetky deti v skole jednotky

deti95060810
26. máj 2017

vyzuť ponožky - dobre že nenapíšu že aj oprať....a decko ledva chodí...

asocial
26. máj 2017

@lady_angel8 😂celé zle!!! väčšiu kravinu som nepočula..mám dvoch chalanov..mladší má 19 m..a veru..nevie nevie..a je úplne normálny chalan..🙂..netráp sa..

olivienka28
26. máj 2017

Moje dieta ma 15 mesiacov a vsetko toto vie. Ale rozprava este slabunko. Netreba porovnavnat.. Toto je este obdobie kedy su deti dost tazko porovnavatelne lebo nic to nenapoveda o tom ake chytre je dieta... Ono to aj za mesiac zrazu vsetko moze dobehnut.

lea132
26. máj 2017

Moja prva v 1.5 roku vedela poskladat puzzle..take cca 30 dielne..normalne nove som pred nu polozila a ona poskladala..zato tato moja druhorodena ma vsetko na salame, chodit zacala v 17.mesiacoch, nechce stavat lego, kocky, vkladacky, vsetko chce len nicit

gelory
27. máj 2017

Pre to čo píšu na internete sa vôbec nestrachuj, ja som si tiež kadečo poprečitovala a potom keď som vyplašená dobehla k doktorke, že už má toľko a toľko a ešte nerobí toto a toto tak na mňa zostala pozerať, že odkiaľ mám takéto informácie, že moje dieťa je úplne v poriadku. Proste každé dieťa to má inak a nedá sa to porovnávať

fatima99
27. máj 2017

Mne sa uz pomalicky blizi termin a hrozne nechcem aby zo mna bola taka mama co sa bude stresovat kvoli tomu co sa pise na internete a behat s kazdou vecou k doktorovi. Moja mama mi povedala, ze byt mamou s prvym dietatom to je normalne diagnoza :D

zabina27
27. máj 2017

@deti95060810 ale tak nasa si vie vyzut (pardon, strhnut😀) ponozky odkedy si dociahne na nozky a ma len 11 mesiacov 😀 len do tej pracky ich este nedociahne hodit 😀

@lady_angel8 ono su veci, ktore su v tych tabulkach napisane a potom je dieta, ktore ma svoj rozum a nie vsetko ho bavi 😀 syncek ma 3 roky a v zivote ho nebavili tie vkladacky, vyzuvat sa sam nechce doteraz, zato najest sa sam naucil rychlo, holt, ma svoje priority 😀
cim viac by si decko "cvicila" na tie taulkove cinnosti, tym mu to len sprotivis 😉 jedine co mozes, ponukat mu aktivitu, ak sa chyti, tak zapojit, poukazovat, vysvetlit, ak ho to nezaujima, tak skusit ine, alebo jednoducho len odsledovat, co ho zaujima, neriesit za kazdu cenu kazdu volnu chvilu dna 😉