icon

Problémové 5 ročné dieťa - asi ADHD

dodka6
14. mar 2022

Zdravím maminy. Môj 5 ročný syn je veľmi šikovný /ako 1.5 ročný poznal písmená, neskôr značky áut, čísla, vlajky, kopec piesní...momentálne sleduje ľudské telo a angličtinu/. Minulý rok začal chodiť do škôlky, kde bol viac než problémový. Korona a jeho choroby boli v kurze, tak som ho odhlásila a chodil na občasné doobedné stráženie s pár deťmi. Občasné, lebo korona....Som na MD, tak mi to nevadilo a vybudoval si krásny vzťah s bratom....chcela som ho dať otestovať, či nieje nadaný, avšak nemali testy pre 5 ročných a psych. mi naznačila, že pravdepodobne je hyperaktívny...máva aj výbuchy hnevu a o 5 minút by mi ruky/nohy bozkával a ospravedlňuje sa. Máte niekto podobné dieťa? Skúsenosti? Ďakujem Vám moooc 😔

tosomja
14. mar 2022

@dodka6 ja len toľko, že každé "problémové decko" co neposedi, lebo nie je zvyknuté na kolektív na iných ludi, na určité situácie atď...je hyperaktivne, ako keby my sme boli iné deti.
O hyperaktivite môže hovoriť ten odborník, čo dieťa sleduje pravidelne, nie z jedného sedenia.
Môj názor.

kacena4
14. mar 2022

to je blbost ze 5r netestuje lebo nema testy, chodte inej psychologicke mne testovali aj mladsieho syna a mal vysoke iq, a zbytocne ho davas testovat skor navstivte neurologa a tam ti skor povie ci ma adhd ale nic sa nezmeni ak budes vediet diagnozu kym si nevybudujete rezim s ktorym budete fungovat inak to nejde

didi2102
14. mar 2022

@dodka6 podozrenie je podozrenie,mne dala klinická logo také podozrenie a syn bol u klinickej psychologicky,ona to úplne vyvrátila no potom som sa dozvedela že Adhd určuje psychiater s neurológom , čiže to nieje o Tom že na jednom sedení tu niekto definitívne povie že Adhd a musí byť NATO naozaj kompetentní človek čo psychológ nieje

zuzuliennka1
14. mar 2022

@dodka6 vybuchy hnevu a hned na to ruky nohy bozkavat nie je znak adhd. adhd je ovela komplexnejsie a nie kazde “hyperaktivne” dieta ma hned adhd.. a tiez - co sa povazuje za hyperaktivitu z pohladu ucitelky?
adhd symptomy su napr. okrem nepozornosti, impulzivity, aj nadmerny nutkavy pohyb, proste take dieta si doslova nesadne, a ak aj sadne, vrti sa, “sedi” tak asi 5 sekund, neobsedi ani pri telke.. take deti tazsie reguluju emocie, a su veelmi lahko rozptylitelne, nechaju sa rozptylit doslova hocicim naokolo.. Tvoje dieta bude proste len typicky 5r akcny chlapec
a adhd urcuje psychiater, resp. neurolog - lekari

dodka6
autor
14. mar 2022

Ďakujem Vám neskutočne...naozaj!❤ Ja už ani nespávam, ako sa bojím, čo zas bude na ďalšom sedení a neskôr v škôlke/škole... a hlavne to, že jeho rozum zatieni správanie u všetkých učiteľov...a už nebude "múdre" dieťa, ale len to zlé, nevychované decko....

sara07
14. mar 2022

@dodka6 smer pedospsychiater, ako 5 ročné dieta sa dá krásne diagnostikovať už len to treba vedieť

mauduska
Autor odpoveď zmazal
dodka6
autor
14. mar 2022

@mauduska po tatovi...

mauduska
14. mar 2022

@dodka6 no ako sa vraví, deti sú zrkadlom rodičov (aj keď si to rodičia priznať často nechcú)

didi2102
15. mar 2022

@dodka6 pozri u nás to Adhd pre zatiaľ bolo vyvrátené,lenže syn bude mať len 4,r,čiže niekde vo svojom vnútri som pripravená na hocičo , syn má zvláštne spravanie,niečo aj z autis. spektra ale nič konkrétne , neboj aj ja som nespala a plakala , hyperaktívne dieťa je iné ako dieťa s ADHD, môže byť len živší,viac nervóznejší horšie zvláda emócie atď ale to nemusí byť porucha ale napr povahova črta napr hoci ja s mužom sme boli taký typický kockaci,tichi,dobrí 😄😄😄 takže neviem kde sa to v ňom berie

dodka6
autor
15. mar 2022

@didi2102 moja mamina pracovala na psychiatrii 12 rokov a ona na mňa až kričí, keď spomeniem hyperaktivitu....vraj také deti vyzerajú inak a nedokážu sedieť pri PC alebo rozprávke, kým sa skončí....doma si s ním ešte radím, aj keď jemu autorita nič moc nehovorí....ale čo bude v škôlke...škole. Držím aj vám palce, nech z toho vyrastú 😅

dodka6
autor
15. mar 2022

@kacena4 prosím Vás, kde Vám syna testovali? Ďakujem

kacena4
15. mar 2022

@dodka6 kramare psychistria

mon1806
15. mar 2022

To čo je za chujovina 🙄😃😃😃 môj je tiež 5 rovný a keby ste videla aky ten má nervy proste je taky potom sa ospravedlňuje a je zas zlatý samozrejme je aj hravý a šibe mu skáče naháňa sa a je to úplne normálne 🧡 pritom je šikovný, hra hokej vie sa učiť normálne potom by sme každý jeden mal adhd

vinetuu
15. mar 2022

@dodka6 mate uzasne sikovne dieta ... skor by som ho dala testovat na zataz toxinov a parazitov napr. naturopatia alebo biorezonancia precistit telo .... pouvazovat na kominutnou skolkou ci skolou ...

iba_ja
11. apr 2022

@vinetuu môžem sa spýtať čo sú to za testy a kde to robia? Uz začínam počúvať o tých parazitoch z každej strany, vraj aj pri častých soploch a kasloch za to môžu parazity, celkom ma to zaujíma. Ďakujem 🙂

vinetuu
26. apr 2022

@iba_ja biorezeonancia, alebo naturopatia.sk, my sme boli na plazmovom generatore ... o parazitoch sa hovori mala a pritom su pricinou mnohych potiazi, ktore by clovek s nimi ani nespajal. treba vyskusat a nieco z toho pomoze Hlavne podporit imunitu, detoxikovat, kvalitnu vodu pit, vynechat vsetko sladke aspon pocas detoxu ... etc ...