Problémy s odplienkovaním
Ahojte baby, velmi by som ocenila rady ohladne odplienkovania.
Mam 22 mesacnu dcerku, ktora vykazuje vsetky znaky pripravenost - tak ako som si tu nastudovala. Spi s plienkou, a aj na tri hodiny, co chodi do jasliciek musi mat plienku, ale inac mava nohavicky. Na serblik ju davam kazdych 20 minut, pije pekne. Minuly stvrtok a piatok sa aj pekne dva krat vycikala do serbla, ale asi som to prehnala so slovnou pochvalou, lebo som si vsimla ze posledne dva dni zadrziava moc (na serbliku mi obsedi aj 15 minut) a snazi sa pockat si na plienku respektive sa docika, ked to uz nevie vydrzat.Mokre oblecenie jej vadi. Ja ju nehresim nikdy, aj sama demonstrujem co a ako. Nehody mi nevadia, ale muz ma odhovara, ze pokym sa sama nepyta, tak lepsie pockat.
Ja ale poznam 3,5 rocne deti co sa este nepytaju a nosia plienky. Ja budem pokracovat este aspin tyzden dva. Vam sa co osvedcilo?
Dakujem pekne
@ivuzzz nam sa to stalo tiez (po uraze zubkov). Tak sme opat plienkovali,mali par pokusov o odplienkovanie-neuspesnych a nakoniec sa to podarilo. Aj ked vo vyssom veku.
Moja sa tiez tvaril,ze je pripravenA,ale asi nebola,lebo teda vyse 3m.som utierala mlacky (uspesnost 50:50). Po poslednom pokuse zlepsenie behom par dni,dokonca i v noci.
@ivuzzz , podľa mňa ešte nie je pripravená - niektoré deti to majú takto, že okolo roka - roka a pol sa začnú pýtať, ale po chvíli ich to omrzí a zvládnu to už "naostro" až tak o pár mesiacov až rok neskôr. skrátka to berú ako novinku, zábavu, novú hračku - ale tak malé deti často skrátka nemajú trpezlivosť a po čase ich to prejde a nechce sa im... treba počkať, raz za čas ponúknuť či nechce - ona sa určite "chytí", chce to len trpezlivosť... 😉
Ahojte,prosim o radu. Dcerka ma.2r.a 3m. Do dvoch rokov uz vedela sama chodit na wc,vzdy zahlasila kaka a utekali sme na nocnik. potom vsak ochorela (nadcha,smrkanie) a akoby utalo. Museli sme sa ucit cikat nanovo. Doma plienky nema,ale nepyta sa na wc. Ja ju musim dat na nocnim,aby sa vycikala. Moc proste drzi v sebe a caka,kym ju dam sadnut. Ak nestihnem,pocika sa a ani jej to nevadi. Neviem uz,ako jej vysvetlit,aby sa pytala sama od seba a nemusela drzat moc v sebe..dakujem

ahojte dievcata ja mam takyto problem, mala ma 18 mesiacov pred tyzdnom a pol sa mi sama zacala pytat mali sme pocas dna nehody niekedy jednu najviac vsak 3, ale uz treti den sa vobec nepyta a pocika sa do gatiek. Pritom jej plienky davam len na noc, aj vonku chodime naostro. Nerozumiem tomu, nemam pocit zeby som na nu nejako tlacila kedze sa zacala pytat sama len neviem ci to mam vzdat a vratit sa k plienkam alebo mam vydrzat. Budem vdacna za kazdu radu..