Ptóza,alebo klesnuté viečko. Vaše skúsenosti
Ahojte,chcela som sa informovat ci nema niektora z vas skusenosti.Moj malicky od narodenia zle otvara lave ocko,najprv ho neotvaral vobec,a lekari si mysleli,ze ho ma len zapalene, a potom postupne ho zacal otvarat, uz je to lespie od porodu,a niekedy to nieje ani vidiet ze by ho otvaral menej,no niekedy ked je lenivy tak ho otvara menej.Lekari u nho zistili podozrenie na ptozu,inak ma ocko zdrave a aj cez neho vidi.
@lent7 ahoj a ďakujem za info.,ja neviem aký typ operácie nás čaká, viem len že nie na očnom ale na oddelení detskej plastickej chirurgie v BB. Na konzultácii sme boli
u Mudr.Lehockého 1x. asi 10 min.a objednali nás na zákrok na 1dňovú chir..
Myslím že je viac typov operácii podľa toho ako viečko zasahuje rs. ako hlboko prekrýva zreničku, nám ide tesne po zreničku .Mám trocha obavu ako to zvládne a aby sa nenarobilo viac škody ako úžitku, ale to má asi každý potrebu sa uistiť že robí správne, preto som chcela ak má niekto podobnú skúsenosť.
Troška mi odľahlo že v tom niesme samé, lebo tu na koníku väčšinou operáciu nespomínajú, alebo to nechcú takto riešiť ....
ďakujem aj za tú skup.na fb. pozriem sa, pekný deň aj vám
@lent7 mne tu stránku fb nenašlo
@07jana2014
https://m.facebook.com/groups/200765389947914
Daj mi prosim vediet, ci ti to slo otvorit ;)
@lent7
Áno ďakujem
@kohutik409 ahoj, boli ste už na tej operácii? Nás tiež čaká operácia v priebehu pol roka.
Ahoj áno, boli sme v septembri, potom vybrať steh, teraz po troch mesiacoch máme ísť na kontrolu možno pojdeme ešte raz na jednu , doktor vravel že to bude na viac krát možno treba uvidíme zajtra, Monika
Ja mam ptozu, zijem s tym cely zivot a v pohode, ale je to lwn minimalne, kedysi som to chcela riesit a plastak mi povedal, ze ak nemam zdravotne opodstatnenie, tak je to pre mna zbytocny zasah..a to bol lekar, ktory by si na tom mohol zarobit..
@kohutik409 môžem sa opýtať kde to malej operovali? A koľko trvala operácia?
@etnatn ale to viecko nezdvihnes vôbec keď sa pozeráš hore?
@07jana2014 zdvihnem, ale nie tak ako druhe a vlastne ocny zaber nie je taky..ale fakt okrem kvazidepky v puberte som problem nemala, aj som sa minula, aj babo mam krasne zdrave
@etnatn malý má zrak v poriadku, tiež je to "len" kozmetický problém. V podstate keď je unavený tak to ocko otvára horšie, vtedy mu dosť vidno padnute viecko. My mu to chceme dať operovať, v pláne je operácia zvnútra viečka takže by to malo byť bez jazvy.
@kohutik409 ahoj Monika. No ako ste dopadli na kontrole? Pevné verím že dobre.
@lent7 ahoj. U tvojej malej to ako vyzerá po operácii? nás čaká operácia v priebehu pol roka.
@07jana2014 ahoj, my sme dopadli celkom "dobre"máme sa o rok ukázať opäť na kontrolu, u nás je to len kozmetický problém tiež ako u vás, jazva malej nieje vôbec vidno nakoľko je to v zhybe viečka, ale afekt po op.je len minimálny, zatiaľ riešiť nebudeme možno neskôr, troška som sklamaná z prístupu dr.nakoľko sa nás opýtal či má malá neaké problémy so zrakom,ako škúlenie atď,al.či sa jej deti v školke smejú a vraj jej neprekýva viečko zreničku( čo jej ani neprekrývalo a problémy nemala) neviem čo si mám myslieť zmierujem sa s tým,že vidno to bude vždy a nechcem ju už vystavovať riziku ďalšieho zákroku zatiaľ, možno niekde inde neviem,monika
@kohutik409 poslala som ti spravu
Ahojte, tak skúšala som možnosť vybaviť aby v BB operoval nášho maleho profesor Izak keďže on ho sledoval prakticky od narodenia. Bezúspešne. Nemocnica moju žiadosť zamietla. Som z toho sklamaná. Teraz netuším komu ho zverime aby ho operoval. Zase sme na začiatku, vkladala som nádej že sa nám to podarí a bude ho môcť operovať on.
Ahojte, moja malá má ptozu hornej mihalnice ľavého očka, a čaká nás operácia v BA, mala má rok. Viete mi prosím napísať ako vaše deti znášali celkovú anastezu po prebudení?ako znášali to celkovo znášali? A viete mi napísať ako ma postup nemocnica? Vraj sa musím nájprv zaregistrovať a podobne. Ďakujem za odpoveď
@snelly ahoj, nás čaká druhá operácia v BB teraz v marci, prvú sme mali keď mala 4,5 roka anesteza bola fajn čo sa týka fyzickej stránky, psychicky bola trošku rozložená, rozčuľovala ju kanylka na ruke, ale keď si pospala bola ok.Teraz bude mať šesť a keď sa doktor pýtal pred mesiacom či príde ešte povedala áno. My sme boli na konzultacii v BB mala skoro 4roky , preto tak neskôr operácia. Tam je už registrovana takže ideme rovno na príjem
@kohutik409 ahoj už druhá operácia vás čaká? Je to potrebné viac krát absolvovať alebo je to kvôli tomu ze aký veľký má pokles? Ako dlho ste boli v nemocnici? No o kanylke som počula už má upozornili že mám si zobrať nejaké ponožky navyše že jej dám na rúčky aký si do toho nebabrala. Jasne to chápem a skôr vás neposlali na zákrok? Ďakujem
Dobrý den mam dcérku 14.mesačnú a ma tiez ma tu ocnu ptozu chcem sa opytat . Ci niekto z vas to dal urobit chirurgický ďakujem za info
@snelly dobrý den uz ste boli s dcérkou v ba ako to dopadlo aj nas to cakaje moztr, mima napisat viacvia
Ahojte žienky, zapájam sa do konverzácie, mam 14 mesačného synčeka a 3.6. Nas čaká operácia na zdvihnutie viečka v BA na Kramároch... Mate to tu už niekto za sebou s takým malým dieťatkom??? mam z toho veľký strach, ako to všetko dáme. Hlavne malý, je veľmi živý a neviem si predstaviť ani tie tri dni v nemocnici, aj keď to není veľa
Zdravím maminky. Prosím Vás chcela by som obnoviť tuto tému nakoľko sa nám narodila dcérka má 1mesiac a mame ptozu ľavého očká . Potrebovala by som si s niekym popísať kto si tým prešiel a povedal by mi viac o tom nakoľko som vystresovaná z toho . Ďakujem dúfam že sa nájde nejaká dobrá duša .
@adriana1501 Dobrý deň, my sme si tým prešli. Poslali vás už na operáciu? odkiaľ ste
@snelly sme okres Nove Mesto nad Vahom . Včera sme boli na žiadosť v našom rajone prvýkrát v BA na vyšetrení a teda išla som sklamaná odtiaľ. Nakoľko nám povedali u nás že by bola najlepšia operácia čím skôr aby pekne pozerala cez to ocko tak v BA nám dokopy nič nepovedali . Že jej ho mám vylepovat do hora alebo pridržiavať . Že oni nám nevedia teraz nič povedať čo bude keďže je malička že má 1 mesiac. Dali nám kontrolu za 6tyzdnov. Ja som veľmi sklamaná pretože som myslela že nám odporučia čím skôr operáciu aby bolo pekne vidieť zrenicku. Ona ocko otvára krásne len keď hýbe celustou. Tak by som chcela vedieť v akom veku ste mali operáciu a či bola náročná . Vy ste mali pokles viečka veľký či minimálny ? Ďakujem 🙂
@adriana1501 Ahoj aj náš syn má ptozu ľavého oka. Boli sme tiež v Ba na vyšetrenie, chodili sme tam každý polrok. Každý lekár nám iné rozprával. Našťastie ma zrak v poriadku a preto to neriešia. Tak sme si na odporúčanie známej vybavili vyšetrenie v Prahe a tam to bolo super. Milí lekári a urobili komplexné vyšetrenie. Boli sme tam 3 hodiny a ani raz nezaplakal. Mal vtedy rok. Pričom v Ba to bola hrôza. V Prahe nám vysvetlili, aby sme počkali do predškolského veku a tak aj urobíme. V septembri bude mať tri roky. Pritom sme boli objednaný na operáciu v Košiciach, ktorú sme po Prahe zrušili. Keď sa narodil tak mi ho bolo strašne ľúto lebo je to tretie dieťa a bol veľmi smutný asi do pol roka. Také smutné dieťa som ešte nevidela. Ale teraz je z neho smejko. Ak by si ešte niečo chcela vedieť kľudne píš.

@07jana2014
@kohutik409
Ahojte, moja mala takmer 3 rocna absolvovala uz dve operacie, obidve ocka. Naposledy bola operovana v marci tohto roku. Cely zakrok trval ani nie 40minut. Neviem aky typ operacie mate naplanovany vy, my mame zavesny aparat (frontalis sling). Opuch tvaricky po operacii je asi tyzden. Na FB je skupina Families with ptosis, tam najdete vela fotiek deticiek pred a po operaciach. Kludne mi napiste do spravy, ak by ste este potrebovali nejaku info. Pekny den! ;)