Púšťajú vaše deti televízor? Aký máte názor?
Ahojte. Úplne neškodná otázka, nechcem tu vyvolať hádky a ani aby vy ste sa medzi sebou doťahovali ale Pozerajú vaše deti tv? Koľko majú rokov?
Môj má 2 roky a každý deň pozerá trošku, asi 40 minút za celý deň
@igiana mne to nemusis vysvetlovat, je to tvoja vec 🤷🏼♀️ na poslednej dovolenke boli presne 2 stoly s detmi, kt nemali tablet pred sebou a jeden z toho nas, tak neviem ci vsetci teda mali nejedakov. Ako len deti jedli kedysi, ked neboli tablety a telefony.
@milanemila je to smutne. Mne napriklad zacinaju vadit v restikach detske kutiky a vonku pred restikou smyklavky. To sa.nenaje.ani dospely,,ano doeta, lebo vsak treba byt tam....
@17alexis ak tvoje dieťa rozpráva plynule slovenský, ako píšeš relatívne čisto, a sama vie len z kníh ešte aj vyše 70 slov po nemecky tak máš nadané dieťa...
Knihy jej určite nemôžu uškodiť. To ze jej púšťať rozprávky bez slov len potvrdzuje to co som písala vyššie. . .
@simona20201309 dakujem ti. Tak teda budeme takto pokracovat. ☺️
Preco sa potom pytas na fore, kolko Tv je vela? Ved ak si spokojna, zariad sa podla seba. Podla psychologickych vyskumov je do troch rokov kazda minuta vela. Jasne, ze v mnohych rodinach fici telka ako podmaz cely den. No jasne je aj to, ze televizna a pc generacia deti ma castejsie ADHD, poruchy koncentracie, nezaujem o knihy, problemy so zrakom. To neznamena, ze kazde dieta, ktore pozrie telku, bude mat nejaky problem. Ale vyvinu detskeho mozgu to fakt neprospieva. A argumenty niektorych matiek, ze „to je potrebne, ked nema surodenca“…no tiez mam jedinacika a zije bez telky
Neverím tým čo píšu ,že ich 10,12 ročné deti pozeraju polhodinu tv 😂🤦 buď ďalšie 2hkukaju do mobilu a potom je to jedno alebo mega klamete. To tie deti ani celý rodinný film /rozprávku nepozrú ?
@barbie2023 ak maju poobede (16:00 -18:00) krúžky a doma nemajú TV, tak viac ako pol hodinu ani cez pracovny deň nestihnu. Take veľké deti (10-12) aj vela sportuju, robia projekty do skoly, pomahaju v domácnosti (varit a pod). Moji maju len 6 a 8, ale dnes napr. prídu domov o 18:15, lebo maju po druzine kurz. Ani tu pol hodinu nebudu mat. Možno to ludia myslia tak,že priemerne za den 0,5 hod, čiže dva dni nič a v sobotu 90 Min.
@elzena2 úprimne mi je ľúto deti,ktoré idú do ZŠ okolo 7 a prídu domov po tme až o 18.00 ... A bez ohľadu na nejakú tv. Ale že viac sú zamestnane ako dospelí.
@barbie2023 suhlasim. Stale nejaka riadena cinnost. Kde je cas na samostatny rozvoj dietata? Myslim tym, ze dieta si nevie doma samo vybrat aktivitu, stale potrebuje ,, animatora,,..... Ja som,mojim dovolila.kruzky 2x do tyzdna. Jeden sportovy,,druhy hudobny.
@snowflakenel u nás detto maju 2 do týždňa ZUŠ alebo krúžok. Obe majú výtvarnú v jeden deň a jeden deň má jedna klavír a druhá pingpong. A to je všetko. Prídu domov do kľudu a keď nemajú úlohy ani ich nejdem nejak ničiť s učením nech si samy robia čo chcú. A áno ,občas si pustia aj telku a čo 🤷
Syn od 2 rokov tak 1 max 2 krátke rozprávky max 2x do mesiaca. Nepotrebovala som to tak som ho zbytočne na to neučila. Teraz keď už máme deti dve, pozrie rozprávku aj dlhšie ale tiež iba výnimočne, tak 5 x do mesiaca alebo keď ozaj súrne potrebujem uspať menšie a on nech je potichu 😂 inak sa snažím ho na to veľmi neučiť 🙂
@barbie2023 moja sestra prihlasuje deti snáď na každý krúžok 🤦♀️ ráno odídu a večer prídu. Má 3 deti (6,4,2r)
Najstaršia má 6r. začala chodiť do 1 triedy a má na každý deň krúžok a ešte ju chcú dať na niečo +nech sa učí cudzí jazyk. Tv majú dovolenu len v sobotu na 1 rozprávku. Prostredná chodí zatiaľ na 1 krúžok a najmladšia ešte na nič.
Úprimne je mi ľúto tých detí, pretože sa mi sťažujú, že sú stále preč, niesú vôbec doma atď...
Lebo ako povedia rodičia tak musí byť, aj krúžok na ktorý ich dajú tak musia chodiť, deti si nemôžu vyberať...

@terezkaarthuramax lebo deti nevedia ani stolovat, tlacia do seba je im jedno co a cumia do tabletu na nejaku blbost. Takze to je smutny pohlad a este bonus ked rodicia cumia popri tom do telefonov.