Seboroická dermatitída u kojenca. Ako to riešite?
Ahojte, mate niekto skusenosti so seboroickou dermatitídou a liecbou? Mesacny syn ma na tvaricke cervene chrastickove loziska so supinkami koze. Zajtra ideme ku koznej a pediatricka mi povedala, ze pravdepodobne nam daju hormonalnu mast co mu 100% nedam...
Ak to maju Vase babatka ako to riesite? dik moc 😉
@luciakad tiež pevne verím, že je to len záležitosť len ranného detstva a vyrastú z toho. neviem prečo som tak v kútiku duše dufala, že teraz ako mu to zmizlo, že sa to už nevráti... ach jaj... pol dňa to má červené, a druhú polovicu bud takmer mu to nevidieť alebo extrémne červené ☹ ... fakt neviem čo robím zle, či by som tomu nemohla viac pomôcť.
@luciakad ako si bačujete? zlepšuje sa to? dufam, že áno, vonku je konečne slniečko, tak snád aj ono pomôže 🙂 . aj tak je Riško velký hrdina ako to všetko zvláda. náš malý je ešte drobec a nevie čo sa deje, ale ked to vezmem na dcérku, tak tá mi nechcela brať teraz v januári ani ATB, mm jej držal hlavu a ruky a ja som jej zapchala nos a liala do pusy a aj tak to vyplula ☹ , nepomohlo nič, ani po dobrotky ani po zlotky, dokonca som jej musela dávať na teplotu čipku a pre všetko sa hned rozplakala a povracala ☹ .
my to mám stále rovnaké, a dokonca sa mi zdá, že aj na hlavičke sa nám čosi nového objavilo ☹ ... ja mám niekolko mastí aj vodičiek a dávam často niečo iné, lebo je to ako na húpačke, tá naša kožná má taký iný systém, že sa to má často meniť
nam velmi velmi pomohlo toto tekute mlieko-je to ako puder tanno-hermal lotio.to som davala na telo na vecer. a na hlavku sampon na mliecnu chrastu od babe. a rano som maleho premastovala bud lipobase kremom alebo excipial..ale excipial mastny krem,nie to mlieko lotio,bo to tam bola nejaka zlozka co bol cerveny z nej-asi kyselina mliecna..my sme sa trapili 3mesiace a vymenili 3kozne
@lulaband nám na telíčko pomáha práve zarábaný krém z kys. mliečnej ale bez urei, tam už nemá takmer nič... vlásky riešim už len Balneum hermal 2x týždenne do kupela, mali sme už len jedno miesto so šupinkami asi 1 x 1 cm, ale dnes nové jedno (už aj to ma viem rozrušiť). ale s líčkami sa lopotíme stále ☹ , ale o lipobase som vela počula, asi ho zbehnem kupiť do lekárne. to je na premastovanie? lebo teraz to máme suché, nezapálené (ale vie sa to v priebehu dna zmeniť). excipial sme mali to mlieko, ale hned sa to zapalovalo tiež
@luciakad
@carrie4
to bola len moja dedukcia ze to ma od tej kxseliny, bo mastny krem ok ale mlieko od expicial zle..nam to tiez mokvalo, za uskom uz od prveho mesiacika tak ze mu az koza zliezala a ked to uschlo pukalo to do krvi...a naozaj nam velmi pomohol ten tekuty puder - tanno lotio, hned po prvom pouziti to uz mal krasne. ono to nie je ako klasicky puder aj ked to tak vyzera - to co to ma vysusit vysusi (vyrazky a mokvave) ale predosvsetkym to upokojujekozicku malickeho. ja hned ako sa nieco objvi po jedle - bo teraz sme zacali prikrmovat hned mazem a super..naozaj..my sme sa s tym velmi vela vytrapili.maleho ho to navyse svrbelo tak ze sa skriabal do krvi a jedo rano sa zobudil tak ze som az plakla mal dosrabanu hlavicku a aj pod ockom do krvi, az som sa bala s nim niekam ist ze mi ho zoberu...
preto som aj pripojila moju skusenost sem. toto bolo jedine co pomohlo.
doma mam skoro celu lekaren. do kupela sme skusali vsetky oleje - balmandl, linola, oilatum..vsetko zle..pretoze vacsina z nich je parfumovana a maly to neznesie, ako aj neznesie imazol a ziaden krem s klotrimazolom nakolko je nan extremne precitlively - pri prvom pouziti mu spalil tak kozu, ze mal pluzgiere az..
co sa tyka lipobase je na premastovanie ale v podstate je to take iste ako excipial...
nam na tvaricku este velmi dobre robil aj kremik od la roche posay - lipikar baume AP....ale na ten puder tanno hermal lotio nedam dopustit..fakt je skvely aj na mokvave aj na vyrazky, krane upokoji kozicku
@luciakad tento normalne kupis v lekarni...no my sme s tym bojovali od 2 mesiacov, teraz ma pol roka a konecne asi tyzden je uplne cistucky, sem tam sa nieco objavi po prvom prikrme..my sme tiez dostali milion zarabanych masticiek, kupovanych od koznej (od tej prvej som si doniesla po par sedeniach 13ks - pak som ju vymenila, bo som mala pocit, ze len skusa). dokonca sme si vybavili sedenie v kupeloch smrdaky a to tam beru deticky len od troch rokov. a nakoniec nam pomohla nasa "dedinska" kozna, ktora mi odporucila tento pudrik, ze staci jemnucka vrstva..vynechali sme so stravy alergeny - nam najviac vadila paradajka a ryby...a to som uz neverila, ze niekedy budem mat babatko s krasnou kozickou jak v katalogu...ale vsetko zmizlo, aj supinky z hlavy a aj flaky cervene, vyrazky po brusku a chrbte a aj mokvave za uskom a v zahybcekoch na nozickach...velmi velmi drzim palce, aby sa to aj vam podarilo, bo ja som bola naozja zufala a priznam sa, ze som si aj poplakala, najma ked ho to tak strasne svrbelo a nemohol spinkat a az trhal veci zo seba...
@lulaband mne to kožná vysvetlovala, že preto sa mu to zapaluje pri kréme s kys. mliečnou aj tom mlieku excipial, lebo obsahuje ureu. tak mi zarobila krém bez urei a ten nám min. telíčko udržuje v poriadku. na tváričku som ho skúšala ked bolo krásne, ale aj tak sa po čase zapálilo... dnes ráno som mu prvý krát dala lipobase, tak uvidíme, ale ak tú alergiu zas niečo vyprovokuje, tak asi tým líčkam nepomôže nič...
pozerala som ten púder, píšu, že vysušuje mokvavé, vy ste to používali len v tejto fáze, alebo aj ked sa ložiská len zapalovali?
@luciakad Riško je naozaj velmi statočné chlapčiatko, ako to všetko zvláda.... keby to bolo také jednuché a zaberie ten či ten krém, tak nám ho dr. predpíše všetkým a deti su vyliečené. ale vidíš ako to je, jednému niečo zaberie a druhému nie... ja si skôr myslím, že to bude tak, že tie deti si časom posilnia imunitu a samé sa to upokojí, a za vdaku budeme dávať tomu poslednému krému 🙂 nech je aký chce... no už aby sa tak stalo!!!! zatial nám nič iné nezostáva len skúšať ... zapisuješ si ako ste na tom? rozmýšlam, že začnem, lebo zase to máme dnes krásne, ale či to bude zas len na pár dní...
nam predpísala homeopatika a olej do kupela a tanin excipial a canesten.....kupila som bambucke maslo a kokosovy olej...myslíte že to svrbí?da sa to liečiť?
mne dala lekárka aloe first roztok + aloe gél a už na druhý deň bola viditeľná pozitívna zmena. kvitujem jej to, dala mi na výber, či chcem lacnejšiu verziu na liečbu z lekárne, ale chemickú alebo drahé aloe. som rada, že som priplatila a liečim malú na prírodnej báze
Dievčatá , môj syn , dnes už 14 ročný mal sebareicku dermatiítu ( SB ) iba vo vlasatej časti , ale teda strašnú.
Normálne nánosy , pláty ktoré zliepali vlásky do tvrdých prútov.Ak sme to chceli odstránit , tak to išlo aj s vláskami , detské šampóny to len zhoršovali, skúšali sme všetky možné šampóny ktoré mi boli doporučené . V lete sa mu to zapaľovalo , hnisali mu vlasové váčky, normálne mal hrče na hlave a chrasty. . Raz v lekárni mali výpredaj šampónov Reghár a keďže sme vtedy nemali peňazí nazvyš, 50 % zľava ma veľmi potešila.
Umyla som ním hlavu aj ročnému Andrejkovi a to čo sa stalo som považovala za menší zázrak , na druhý den mal len sem tam niekde nános, po dvoch týždnoch to zmizlo úplne. 13 rokov celá rodina používame už len tento šampón , a ja sa v duchu modlím kvôli synovi aby ho neprestali vyrábat, lebo akonáhle si umyje hlavu s niečím iným , má hneď lupiny ,svrbí ho hlava.
@lucny_kvet Dobrý deň, prepáčte, že sa po takej dlhej dobe vrátim k téme (seboreicka dermatitida), ku ktorej ste prispeli aj Vy. Podľa toho, čo som čítala, Máme to podobné, ako ste to mali Vy pred cca 4 rokmi. Lekári mi tvrdili, že môj malý 3-mesačný syn má silnú až extrémnu seboreu a nakoniec u neho našli zlatého stafylokoka ( v nose aj na koži) . Šúpe sa po celom telíčku aj hlavičke a vo všetkých záhyboch ma mazové ložiská. Chcem sa teda opýtať, ako ste liečili Vaše dieťatko (používali ste aj maste s kortikoidmi?) a či ste z toho vyrástli. Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď a ešte raz sa ospravedlňujem. Martina
Dobry den, esteze to je tak dobre vymyslene, ze mi to prislo aj na mail, lebo inac sem chodim uz velmi zriedka, ani by som nevedela, ze mi niekto pise 😉 Nuz, nebola to seborea, to bola zla diagnoza. Vysvitlo, ze to je atopicky ekzem. Pochopila som to tak, ze atopicka koza ma sklon sa vysusovat, narusat a ked taketo slabe miesta, ranky najde stafylokok, tak sa loziska zacnu rychlo vytvarat a sirit po celom tele. Stafylokok sam o sebe nevadi, ide o to, ze ci ma priestor sa sirit , mnozit a pachat skody.
My sme nemali supiny. To boli drobne vyrazky, zacervenane miesta, ktore svrbeli. Ked bolo najhorsie, mali sme aj kortikoidy, ale velmi rychlo sme vysadili. Islo o to, dobre sa starat o pokozku - kupat rano vecer v hypermangane, ale slabom, koli dezinfekcii, potom poriadne premastit mastnym kremom, nasledne na loziska ichtamolove maste. Vsetko sme mali od koznej lekarky - pani doktorka Jankova na Kramaroch. Ked to bolo zle, museli sme aj zavazovat ruky, nohy. nosit len biele, svetle bavlnene veci. A potom prisla uprava stravy, ziadne polotovary, ziadne ecka. ziadne mlieko, psenica, alergeny. Teraz mame stale ekzem, no uz to vieme dobre vyregulovat stravou, na kozne nechodime. Doma je prisna dieta, v skolke je to horsie. Pomohli nam teraz velmi aj homeopatika.
U nas to uz bude podla mna dozivotne. Ja mam tiez od narodenia atopicky ekzem, teraz mam konecne kozu v poriadku, vdaka strave. no kym som na to prisla, tony masti som na seba napatlala...
no ekzem je ine ako seborea, tak u vas moze platit nieco uplne ine. Aj ked ... skusila by som vysadit vsetko mliecne aj lepok a na zaciatok aj cerstve ovocie, zeleninu. radsej jemne tepelne upravit. ja viem, znie to divne, ale funguje to.. . treba skusit par dni a uvidite, ci sa to nezlepsi. drzim palce.
@petruskaaaaaaaaaaa Ahoj ja by som ti odporucila Tea Tree krem s mamukpu a rosalinou je to prirodne antibiotikum Alebo tieto krémy Nechtikový krem alebo san aktiv krem Pozri si to na www.just.sk Su to prirosne produkty Ja mam s nimi velmi dobre skusenosti
@petruskaaaaaaaaaaa ..Ahoj,
ani mne nepomahal olejcek, ale v lekarni som kupila krem od biodermy...modra tuba..Babysquam. Maly to mal na cielku, v oboci a za 4 dni mu to krasne zmizlo, takze sa mu nestihli urobit ani chrasticky. Dostava sa mu to do vlaskov, ale pomaha nam aj sampon z lekarne
dakujem pekne za rady no mi uz mame chrasticky a uz nas posielaju aj na kozne
Caute ;) akurat som z toho dufam vyliecila mojho dvojmesacneho synceka...tak my sme mali tiez problem so zltymi supinkami na hlavicke a sa to rozsirilo komplet na celu hlavicku aj obocko... pouzivali sme olivovy olej a nezaberal vobec... tak sme isli k detskemu lekarovi a naordinoval mastit modrou indulonou hlavicku hodinu pred kupanim, potom umyt detskym mydielkom a vycesavat... este sme mali taky zasyp na predpis ten som nakoniec jemne dala do vlaskov aj na tvaricku, kedze nas trapi asi aj ekzem... fakt to pomohlo s tou indulonou ;) odporucam