Správa sa vaše ročné dieťa inak?
Dobrý večer, mám pár otázok moje dieťa dovrsilo pár dní dozadu prvý rok
- keď mu niečo hovorím pozerá z sa mi na ústa pozrie sa aj do očí ale väčšinou na ústa co rozprávam. Je pravda ze opakuje víe povedať mňam,mama,baba papa.. len to ze sa nepozerá do očí...
-mam.ho na rukách ale.nepozera sa na mňa.. ale keď napr.ho kupem a som za ním vytáča hlavu na mňa
Inak ukazoval prstekom keď cca mesiac dozadu
Ale teta, keď vidí piškóty ukazuje celou rukou a potom pozrie na mňa.
- moja mama sa mu prihovorila po dvoch týždňoch sklonil hlavu... hanblivost? Povaha?
-není moc prítulný teší sa keď ma zbadá uteká, a mnou
-je šikovný začal chodiť po dovŕšení 11mesiacov
najviac ma.trapy ten vyhybajuci pohlad..ja viem že tu hneď napíšete ze mu dava.. diagnozu ale ale chcem vedieť nazor
*s takymto spravanim?
Z tvojho prispevku nie je jasne, o čo ti ide. A nepovažuje to za nejaký problem. Preto nikto nereagoval. Skús pridať iný a jasnejšie formulovaný príspevok.
Zda sa ti, že syn uhýba pohľadom. Nuž každý nejako reagujeme. Teba už ma možno okukanu, zaujímajú ho iné veci. Ak nemá s vývinom iné problémy, tak len synčeka spoznavaj, pozoruj ako rastie, napreduje. Veci sa pri takých deťoch rýchlo menia a nie všetko, co nezodpovedá našim očakávaniam je problem. Dieťa je jedinečná bytosť, nedá sa vtesnať do našich predstav a tabuliek.
Váš synček môže byť kľudne aj introvertnej povahy. No ak máte obavy, určite sa poraďte s vaším detským lekárom. Dieťatko sledujte a prípadne si zapisujte jeho správanie, ktoré sa Vám nepozdáva. Skúste navštíviť nejaké Ihrisko alebo herňu, aby ste si všimli správanie iných detí a vedeli porovnať so svojím synčekom. Hlavne berte v úvahu, že dieťatko sa vyvíja a nie každý deň musí byť aktívne tak, ako si my želáme.
Dobrý deň, ako ste na tom dnes ? Ďakujem

Nikto nema skusenost?