icon

Správa sa vaše ročné dieťa inak?

22. jan 2024

Dobrý večer, mám pár otázok moje dieťa dovrsilo pár dní dozadu prvý rok
- keď mu niečo hovorím pozerá z sa mi na ústa pozrie sa aj do očí ale väčšinou na ústa co rozprávam. Je pravda ze opakuje víe povedať mňam,mama,baba papa.. len to ze sa nepozerá do očí...
-mam.ho na rukách ale.nepozera sa na mňa.. ale keď napr.ho kupem a som za ním vytáča hlavu na mňa
Inak ukazoval prstekom keď cca mesiac dozadu
Ale teta, keď vidí piškóty ukazuje celou rukou a potom pozrie na mňa.
- moja mama sa mu prihovorila po dvoch týždňoch sklonil hlavu... hanblivost? Povaha?
-není moc prítulný teší sa keď ma zbadá uteká, a mnou
-je šikovný začal chodiť po dovŕšení 11mesiacov

najviac ma.trapy ten vyhybajuci pohlad..ja viem že tu hneď napíšete ze mu dava.. diagnozu ale ale chcem vedieť nazor

autor
22. jan 2024

Nikto nema skusenost?

autor
22. jan 2024

*s takymto spravanim?

tiika
23. jan 2024

Z tvojho prispevku nie je jasne, o čo ti ide. A nepovažuje to za nejaký problem. Preto nikto nereagoval. Skús pridať iný a jasnejšie formulovaný príspevok.

Zda sa ti, že syn uhýba pohľadom. Nuž každý nejako reagujeme. Teba už ma možno okukanu, zaujímajú ho iné veci. Ak nemá s vývinom iné problémy, tak len synčeka spoznavaj, pozoruj ako rastie, napreduje. Veci sa pri takých deťoch rýchlo menia a nie všetko, co nezodpovedá našim očakávaniam je problem. Dieťa je jedinečná bytosť, nedá sa vtesnať do našich predstav a tabuliek.

lubicenka
23. jan 2024

Váš synček môže byť kľudne aj introvertnej povahy. No ak máte obavy, určite sa poraďte s vaším detským lekárom. Dieťatko sledujte a prípadne si zapisujte jeho správanie, ktoré sa Vám nepozdáva. Skúste navštíviť nejaké Ihrisko alebo herňu, aby ste si všimli správanie iných detí a vedeli porovnať so svojím synčekom. Hlavne berte v úvahu, že dieťatko sa vyvíja a nie každý deň musí byť aktívne tak, ako si my želáme.

inka789
26. máj 2025

Dobrý deň, ako ste na tom dnes ? Ďakujem