Sú lepšie jasle na Hollého alebo Čajkovského v Bratislave?
Ahojte mamicky. Neviem si vybrat medzi jaslami na Holleho a Cajkovskeho v Starom meste. Nechcem sukromne jasle. Byvam v Starom meste kde mam aj trvaly pobyt.
Zo skusenosti v mojom okoli viem, ze v sukromnych jasliach je viac chorobnosti nakolko tam zoberu aj uplne chore deti - hlavne, ze rodicia platia. Chcela by som oslovit mamicky, ktore tam maju alebo mali umiestnene svoje ratolesti. Ake ste mali skusenosti s pedagogmi, chorobnostou, stravou, zariadenim a clekovym pristupom k malym detom? Kolko deti byva v jednej triede? Dakujem vopred za vsetky odpovede.
moja suseda povedala,ze treba mat prihlasku podanu v mestskych jasliach a akurat je treba pockat v sept.ci vsetky staromestske deti nastupia,,,a obycajne nikdy vsetky nenastupia posuvaju si terminy az po N.R. a vtedy sa zoberu z inych m,c,alebo aj z mimo BA,,,,zial vopred to nikdy nevedia,,,,,ale platby su 340.-€ na cely den + nejakych 30€ strava takto sa jej syn dostal od oktobra a je velmi spokojna,,,,,oplati sa podat prihl.co najskor,nikdy nie je neskoro,,,prihlasku najdete na www.staremesto.sk, pod socialnym su jasle a tam je tlacivo,,,,mozno to niekomu pomoze
@riamim Moja mala uz chodi do mestskych jasli a mozem potvrdit, ze tam nepripada 24 deti na jednu sestru. Pre deti do 2 rokov tam pripada max. 10 deti na 2 sestry a teraz je so starsimi kde je cca 12 deti na 2 sestry. Neviem odkial si zobrala tieto informacie. Pocas dna vobec nepiju sladku sirupovu vodu, ale ovocne caje.. Tiez tam davaju detom malo sladkeho. MOhla som napisat zoznam jedal, ktore si nezelam aby davali mojmu dietatu. Ked napr. chcem aby nepodavali mlieko tak jej ho nepodavaju. Myslim, ze varia celkom zdravo. Pocas prvych 2 tyzdnoch zacviku som to mala moznost aj ochutnat. Denne im tiez podavaju ovocie alebo zeleninu. Moja mala sa tam naucila napr. jest surovu papriku, ktoru zboznuje 🙂.
Do jasli mi malu zobrali hned ako som chcela nakolko som zo Stareho mesta a sme teda uprednostnovani.
Fakt neviem odkial si nabrala tieto mylne informacie. Porovnavam s kolegynami a nemam pocit, ze sukromne su lepsie.
ahoj. Moje dieta chodi do jasli na Cajkovskeho.
Co sa tyka plusov:
Zahrada
Vlastna tera kucharka a je fakt, ze obedy famozne
Ranajky a olovranty poslapsie, prijala ny som viac zeleniny
Deti tam tulkaju, kym neprestanu plakat, ale len zo zaciatku
Velmi ochotna veduca
Deti chore nezoberu, popripade informuju, co ine deti priniesli
Minusy:
Cena je vysoka, hlavne strava 70 eur, fakt neviem co za tolko tam poje
Parkrat som si za dverami vypocula ako im praskli nervy a verte, ze som odvhadzala so slzami v ociach
Dokonca ani predo mnou nemali problem mat "nervy", tazko sa mi odchadzalo
V globale hodnotim dobre.
Dnes ide moj drobec k vacsim detom, tak som zvedava
Este som zabudla, ze prihlasku sme dali, ked mal drobec 2 mesiace, nastupil ako 13mes.
@luckralikova ahoj, aj moje baby tam chodia a sli dnes do vacsej triedy..Filipka spominaju, asi su kamosi🙂
s jaslami som tiez spokojna.
ale zaujalo ma, co si pisala o tom, ako ucitelkam obcas "prasknu nervy"-viem, ze obcas skomentuju kadeco a niekedy vidim, ze maju toho dost (hlavne tie panie v malej triede su uz starsie, asi uz su z toho unavene..), ale to si myslela, ze na deti kricia?
Ahoj, presne tie pani v tej malej triede som myslela, tieto este nepoznam.
Pr. Kto prisiel, jaaaj henten ako sa vola
Alebo ked plakali, nerev, dost uz, kto to ma stale pocuvat:(
Popr. Schmatla decko a tak silno ho posadila, akoby ho treskla...uz pred prazdninami mali toho plne zuby, ja to chapem, aj nam prasknu nervy, ked je toho vela, ale tazko som to niesla
Uvidime, co bude u "strednakov"
@luckralikova Ahojky, tu vysku stravy si trochu domotala ,,plati sa 1,60€ na 1 den ,nase dvojky tam chodili 2 roky a citala som to aj na stranke miestneho uradu a mi sme teda boli velmi spokojni a sme radi, ze sme sa dostali do tychto jasli,
pristup ako aj starostlivost boli super ,co teraz o skolke zatial povedat nemozem,,,jaslicky na Cajkovskeho mozem len odporucat 😉
@luckralikova
@poussin
ahojte, mozete mi napisat ake mate najnovsie skusenosti s jaslickami na holleho, chcela by som tam dat malu od januara, takze privitam kazdu vasu radu. Lucka, tak to si ma trosku vyplasila s tym placom ako zkrikli, ze uz nerev, lebo moja mala je taky maly kriklun, nie v placi, ale ona niekedy nerozprava, ale krici, tak aby dufam, ze to budu vediet tolerovat.
dakujem za info, pripadne mozete napisat aj viac rad, co by ste mi odporucili, aj v komunikacii s ucitelkami a co na nic "plati" 🙂
Baby, zas tak dramaticky to neberte. Aj my mame sem tam tazke dni, ked sa decka nevedia vpratat do koze. Takze ja to aj vcelku chapem. Aj ony su len ludia🙂
@medynka82 mala mi chodi do jasli na Holleho, ale bola tiez jeden mesiac v lete na Cajkovskeho. Cajkovskeho su super v tom, ze maju vlastny dvor a deticky sa hraju vonku aj doobeda aj poobede. Na Holleho nemaju svoj dvor a tak su vonku len chvilu doobeda 🙂 aj to len ked je fakt dobre pocasie co je skoda.
Mala vystriedala vsetky vychovavatelky, ale najviac ma rada tie starsie. Nestretla som sa tam so zlym zaobchadzanim i ked si myslim, ze by niekedy mohli byt vychovavatelky trochu veselsie 🙂. Ako som uz vyssie spominala ked si nezelam aby malej davali parky, citrusy, mliecne vyrobky atd. tak to respektuju. Ohladom sirupovej vody som sa zial mylila. Davaju ju detickam, ale ked som ich poziadala by mojej malej davali prevarenu vodicku, alebo caj, ktory som si priniesla tak to respektovali. Vzdy sa s nimi da dohodnut.
Vcelku sme tam spokojni len je tam dost vysoka chorobnost, ale to vo vsetkych aj sukromnych jasliach hodnotiac podla skusenosti mojich kolegyn.
Milé mamičky! Z vlastnej skúsenosti neodporúčam nikomu, aby svoje dieťa umiestnil do Jaslí u Žirafy Žofie na Bajzovej, bola som veľmi sklamaná, pretože riaditeľka sa navonok robila milou a povedala mi, že v skupinke od 6 do 18 mesiacov je max. 15 detí a 5 sestričiek...po 3 mesiacoch som prišla na to, že klamala, pretože na tých 15 detí sú iba 2 sestričky, ktoré robia na smeny, to zn. iba 1 a výpomoc mladá baba!!! Okrem toho s deťmi vôbec nechodili vonku a brali do jaslí deti choré hlava-nehlava a náš malý mal vkuse šakaredý soplík a kašel. Odkedy sme ho dali do štátnych jaslí na Holého soplík zmizol, detičky chodia doobeda vonku a varí im každý deń čerstvú stravu pani kuchárka. Tak som sa presvedčila o tom, že súkromné jasle sú iba o zárobku, čím viac detí, tým viac peňazí..samozrejme, česť výnimkám.
náš malý chodí od decembra a veľmi sa mu páči🙂 ale hlavne my s manželom vidíme rozdiel v prístupe k deťom, vidno, že s nimi robia rôzne hry, cvičenia a pod. Jedine sa sem-tam napálim kvôli parkovaniu a vybavím niekomu papučku🙂) a Vám sa zatiaľ ako páči, je v tej skupinke menších alebo väčších detičiek?
Kocky, viete odporucit aj nejake jasle v Petrzalke? Dcerka ma 18 mesiacov. Dakujem!
Mate niektora skusenosti s jaslami Kaciatko v Petrzalke? Dakujem
@zk81 ahoj, az teraz som si nasla odpoved 🙂 tak my po mesiaci sme boli celkom spokojni, len teraz sme chori ☹ ale inac musim uznat, ze su celkom mile aj "ucitelky" a mala tam chodi rada. Aj ked mam pocit, ze ostala taka odvaznejsia a samostatnejsia, len neviem ci nie az moc 😀 A to parkovanie ☹ tam sa povadim vzdy ked sa pokusam vyzdvihnut malu.Ozaj kolko ma maly a ako sa vola? nasa ma 1,5 roka, tak sme v tej mensej skupinke. A vola sa Laura. Tak su mozno spolu 😀
Ahoj, určite sú spolu, lebo malý má tiež 1,5 roka 😉 Volá sa Marek 🙂 tak dúfam, že sa malá rýchlo dá dokopy a budú sa s Marekom spolu hrať 😉
Ja mam dieta na Cajkovskeho a su vyborne. Hlavne si myslim ze sukromne su vacsinou spojene jasle so skolkou a v statnych jaslickach sa o deti staraju sestricky a nie ucitelky, co je rozdiel. A nedavaju detom sirupovu vodu ale
cajik alebo cistu vodu. A strava je pestra, prave ze je skor problem, ze deti su z domu zle naucene a nie su naucene jest zeleninu ci ovocie. Maju tam vybornu kucharku a tym najmensim detickam varia zvlast, mixovana nesolena zeleninka, masko atd. pochybujem , ze v sukromnych sa s tym tak zaoberaju. Hlavne ked maju dovezene jedlo...
ahojte, chcem len napisat vlastnu skusenost s jaslickami na Cajkovskeho. Neviem si vynachvalit. Aktualna situacia je taka , ze v tej najmensej triede uz vystriedali sestricku tu najstarsiu a fakt skvely pristup oboch "uciteliek" , tulkaju ich stale nielen zo zaciatku. Snazila som sa malu naucit aby nebola na ruky stale ale tam mi nu prevychovali a len na rukach by bola najradsej. Mala sa krasne adaptovala, aj ked sme mali velky strach lebo bola placha. Ale uplne v pohode. Za rok sme zatial boli 1x chore. Uz sme v strednej triede. Aj tu chcem ocenit pristup pani veducej, kde postupne malu davali do vyssej triedy aby nemal skok a vedela ze sa hra hned vedla. No proste skvely pristup. Mala nie je papkacka ale tie dobroty co tam robia, mnamka. Toto ocenujem a dala by som aj 100EUR aby jedla. Ale neplatime za stravu vela nejakych 30 EUR mesacne. A mala sa postupne rozpapava maju s nou teda velku trpezlivost. Kazdy den mi vravia ako papala a co papala, ako spinkala. Nie som biomatka neriesim ci jej daju caj alebo vodu. Hlavne ze je spokojna a chodi tam rada. AK by ste mali otazky kludne sa pytajte. A este ma napadlo. Teraz bola nejaka fama , ze prispevok 280 EUR je len pre sukromne jasle / skolky. Nie je to tak mate narok na tento prispevok aj na mestke jasle.
Ja tiez mam deti v jasliach na Cajkovskeho a su super ,vela sa naucia, je dobra kuchyna ba varia dvojake jedla a este sme vazne chori neboli trochu soplavi ale nic hrozne a uz chodime vyse roka,,, odporucam a aj zvyseny prispevok 280 € sa moze ziadat aj tu cez UPSVaR.👍👍👍
Ja som bola v oboch jasliach sa pozrieť ,než som dala dieťa na čajkovského ,ale tieto dvoje jasle sa nedajú porovnávať hlavne v tom ,že jasle na hollého sú v bytovke a do záhrady musia ísť po ulici,/ a to chodia len v lete ,čo by mi teda vadilo a jasle na čajkovského sú v slepej uličke s peknou vlastnou záhradou a s ďalšou zeleňou okolo. Nehovoriac o tom ,že sú dennodenne vonku primerane počasiu.Po všetkých stránkách môžem len odporúčať tie štátne jasle na čajkovského .
Ahojte, ja by som odporucila určite http://thebabyone.sk/ Je to detske centrum, kde je aj skolka aj jaslicky. Navyse tam robia ludia, ktori maju k detom vztah, a nie preto, aby mali nejake zamestnanie.. Ucitelky vedia perfektne po anglicky a maju uzasny program. Skolka je velmi pekna, nove zariadenie a maju aj krasnu zahradu. Navyse sa nachadza v bezpecnej lokalite.
Ahojte, prosím Vás o reakcie. Uvažujem o týchto dvoch jasličkách. Ako to je s tým chodením na záhradu na Hollého, je to naozaj iba v teplom počasí, resp. jar - leto. Ináč tam nechodia? Ako ste spokojné so sestričkami tých najmenších? Ďakujem za Vaše reakcie 🙂
Boli v jasliach cajkovskeho až jeden mesiac zobrali nás tohto roku v marci a v apríli som to zrusila cena za mesiac 305€ to je už zo stravou ak máš prác.zmluvu štát prepláca 280€ tak je to fajn detičky boli rozdelené pekne podľa veku chodia s nimi 2krat denne von, jedlo fajn, mala zjedla všetko povedsine všetko mladé sestry až na jednu. Vždy boli 3 sestry na triedu. Nestihli sme nič negatívne zistiť. Po nás tam zostalo voľné miesto takže treba volať riaditeľke aj počas školského roka.
@dizu ahoj, ak potrebujes poradit tak kludne napis aj spravu rada poradim. Veduca na cajkovskeho je uzasna. Najmensia trieda je perfekt. Ucitelky su uzasne az mala bola smutna ked sme sli do vyssej, ale aj tam sme si uz zvykli, lebo medzi tymi najmensimi a strednakmi sa otvaraju odvere a potom su spolu tak sa vidia aj deticky aj ucitelky. Na cajkovskeho je fakt domaca atmosfera. S vedúcou prehovorim vzdy slovo. Snazia sa mi pomoct s malou co neje - doma vôbec nic, u nich aspon nieco. Kuchyna spicka. Veduca jasli pomoze velmi, je to zlaty clovek, robi to uz 20 rokov a ma k tomu vztah. Sestricky su super. Ucila som malu aby nebola zvyknuta na ruky, oni mi ju aj tak naucili an ruky a nevadi mi to lebo rada ju stiskam...zahradka super, klud v centre mesta. Neohovaram Holleho, lebo netusim aky su tam nikdy som tam nebola.
Stara tema, ale moj syn chodil do sukromych jasiel a skolky a je to presne naopak ako pises - davaju si sakra pozor, aby nebrali chore deti. Ak ma niekto kasel ci soplik, hned volaju rodicov. Syn inak za 3,5 roka vymeskal 3 tyzdne.

@miskatn vobec nemusia rodicia malo zarabat. Su tam 2 zlavy .. jedna vacsia ak maju rodicia prijem okolo zivotneho minima a mensia zlava ak maju rodicia vacsi prijem. Tam uz neskumaju aky mas prijem. My platime aj so stravou okolo 300 € mesacne. Od UPSVAR dostavame rodicovsky prispevok 199 €, ale mozes dostat aj prispevok na starostlivost o dieta ak pracujes co je 230€/mesacne. Takze ti to pekne vykryje velku cast nakladov na jasle.