icon

Sú to podľa vás kiahne?

aduska121
1. okt 2017

Ahojte zienky su toto kiahne ?

Sú to podľa vás kiahne?
Strana
z2
ingrida123
1. okt 2017

Asi ano zacina to dost casto pri uskach a na tvari bol v styku s niekem kto mal kiahne?

aduska121
autor
1. okt 2017

@ingrida123 ahoj praveze nie ...teda aspon s nikim kto by ich mal viditelne

ingrida123
1. okt 2017

Inkubacna doba je3 tyzdne a na tej osobe to este tiez nemuselo byt vidiet...Mohol byt s prenasacom a po 3 tyzdnoch sa to az prejavi...

aduska121
autor
1. okt 2017

@ingrida123 ano ano to viem no zajtra s nim utekam k dr ☹

ingrida123
1. okt 2017

To bude najlepsie ... 🙂

lorela
1. okt 2017

@aduska121 Ano.

aduska121
autor
2. okt 2017

Ahojte volala som doktorke lebom som chcela vediet ze o kolkej mozem prist aby nenakazil tym ostatnych kedze je to velmi infkecne a odpoved dr ma zaskocila....ak nema vo vlasatej casti niesi to kiahne mam pockat do zajtra a ak mi vijdu aj tam mam prist ...no chapete toto som este nepocula ze musi mat aj vo vlaskoch uz sa mu dalsie spravilo na rucke a robi sa aj pod nostekom

evittam
2. okt 2017

@aduska121 Ja som u lekarky bola az po skonceni kiahni. Je to zbytocne tam chodit pkial nebude mat vážnejšie komplikácie. Inštrukcie ako postupovať ti moze dat aj po telefone.😉

evittam
2. okt 2017

@ingrida123 Inkubačná doba je 14-21dni, infekcny je daný človek 2-3dni pred vysypom a pokial nie su zo vsetkych vodnatych pľuzgierov chrasty.😉

aduska121
autor
2. okt 2017

@evittam to ako netreba aby ho pozrela ci su to vobec kiahne a aby mu nieco dala proti svrbeniu 😕

evittam
2. okt 2017

@aduska121 Pokial to su kiahne tak nie. A pre recept mozes ist aj bez dietata. Mne kazala davat Fenistil kvapky a Tanno-hermal na potieranie. Ak su teploty tak ti tiež odporučí co davat.

ollski
2. okt 2017

@aduska121 na hrudnicku a chrbatiku nema nic?? Nasi mali prve na chrbatiku, tom par na cele, hrudnik, tvar (uska, vlasky,pusa) ruky, nohy ako posledne a pribudali rychlo...

aduska121
autor
2. okt 2017

@ollski na telicku nema ma 3 na lici jedno na usku jedno na cele 3 na jwdnej rucke a jedno sa mu teraz ribi na druhej rucke a tie co mal su oproti vcerajsku uz dost velke a aj ho to svrbi

aculy
2. okt 2017

Ahoj🙂 My sme mali nedavno to iste, naprv dve na krku, na dalsi den tri na tvaricke a ked sme isli k dr, vsimla som si na prsteku. Boli to iba nastastie stipance🙂🙏🏻Presne takto isto to vyzeralo. Kiahne to nebudu 🙂

siska53
2. okt 2017

@aduska121 Aj by to mohli byt a zvlast,ked pribudaju. Nas sa uplne vysypal na 3.den od prvych vyrazok. S nim sme sli,lebo som.si nebola ista,len ho kukla,ze kiahne jak vysite, uplne ucebnicove,povedala,co a ako.
Pri malej som to neriesila uz,lebo som vedela,akurat sme sa objednali na kontrolu po nich.

No a ponahlasovali sme to do skolky,samozrejme.

Tie kiahne sa menia,zvacsuju a zacnu svrbiet. Pozor,nech sa neskrabe.

adriannasvk
2. okt 2017

Uvidis,syn mal prve dni tiez len zopar,asi na 4 den sa mu ich urobilo vela a dostal teplotu,ak su to kiahne,odporucam ti urcite hypermangan,a fenistil kvapky,neodporuca sa teraz natierat vyrazky aby sa nezapalili,nam hypermangan velmi pomohol,3x denne po par minut sa v tom okupat a🙂

siska53
2. okt 2017

@aduska121 mozno bude mat slabsi priebeh. Nas mal taky,ze sr.sa nas pytala,ci bol ockovany prori kiahnam,lebo to tak vyzera.
Mala to mala.omnoho horsie,zvlast na tvaricke. Tiez najskot na telicku nejak nemali. Resp.ona zacala tak,ze 3 "bodky na hrudi a jedna za krkom.
Maly zas zacal 4 pupakmi za krkom,myslela som najskor,ze to ma od slnka,lebo uz raz sa vyhadzal zo slnka a on prave na slnku bol,na treningu.. Aj som.ho do skolky este poslala,mne ani len nenapadlo,ze to su kiahne,lebo inde to nemal. A po navrate podvecer zo skolky na druhy den uz coraz viac,pribudali velmi rychlo uz..a pokracovalo to este dalsie dni,no mal to on relativne v pohode oproti malej,ktora sice dlhsie akoby nic,len sem-tam po tych 3 bodkach pupak a zrazu sup a tvaricka,no hrozna..

aduska121
autor
2. okt 2017

@siska53 teraz od rana mu pribudli tri a tie co mal su vacsie ale ked som volala dr vravela mi ze ak nema vo vlasoch tak to niesu kiahne

siska53
2. okt 2017

@aduska121 a co to potom je?
Nasi vo vlasoch malibtusim.po jednej a urcite nie hned.

siska53
2. okt 2017

@aduska121 takto to vyzeralo u nas v prvy den. Tie vase mi strasne pripominaju zaciatok u nas vyzorom.

Ak mas,posli foto tych,co sa zmenili.

A ked to nie su kiahne,aj tak by bolo dobre,nech to kukne dr.. Moj nazor.

aduska121
autor
2. okt 2017

@siska53 no zajtra ho pojdem urcite ukazat usko ma aj take akoby opuchnute cele zacervenane

pitik
2. okt 2017

@aduska121 podla poslednej fotky to su kiahne. Synovi sa najskor vyhodili na tvaricke a na chrbatiku, vo vlaskoch az neskor, ked sa zacal viac a rychlejsie vysypavat. Ja som potierala Tanno hermal a kupala v slabom kupeli z hypermanganu a pomahalo to, najma to kupanie. Maly je alergik, berie lieky praidelne, tak Fenistil som nedavala.

aduska121
autor
2. okt 2017

@siska53 aj ja si myslim ze su to kiahne aj cela rodina no som zvedava co zajtra povie dr nepocula som estw ze dieta ich musi mat aj vo vlasoch

aduska121
autor
2. okt 2017

@pitik hypermangan viem ze je jeden z najlepsich urcite kupim a uvidim co mi popripade poradi dr teraz sa zacinaju robit viac aj jemu na ruckach zatial

adriannasvk
2. okt 2017

Podla novych foto su to kiahne🙂moj stn tiez nebol s nikym v kontakte a bum dostal ich.

aduska121
autor
2. okt 2017

@adriannasvk robia sa stale viac a viac takze urcite to budu oni

aduska121
autor
3. okt 2017

Ahojte zienky tak sme boli u dr a vraj su to stipance dali nam na to tekuty puder hadam mu to cim skor zmizne

ollski
3. okt 2017

@aduska121 som bola zvedava veru, ze co vam povie... dzrim place!!! nas mal podobne daco v lete, jeden na rucke, 2 za uskom a zopar na krku a liecilo sa mu to 2mesiace :-P tiez som najskor myslela ze su to kiahne no nepribudalu a nanovo a nanovo mokvali 😒 tak nech mate lepsi priebeh 😉

aduska121
autor
3. okt 2017

@ollski dva mesiaceee ? Ale mohli ste chodit von ze?

ollski
3. okt 2017

@aduska121 ano, normalne fungoval, aj na slniecko chodil, nik iny to nemal len on, doteraz tam ma jazvicky, neviem co to bolo ani co ho kuslo, nasa dr povedala tiez ze stipance...bol u starkej s mm v terchovej, behal po trave, tak asi tam ho to stiplo...mozno to mate len od zatulaneho komara !? Nasho to aj svrbelo, davala som fenistil kvapky, psylobalm aj nejaku dezinfekciu od dr...a vsetko mozne

Strana
z2