Súkromná škôlka Lienka v Bratislave - negatívna skúsenosť
Chcem sa len podeliť s negatívnou skúsenosťou s touto škôlkou, reps.s vedením škôlky. Keďže akúkoľvek kritiku, ktorú uverejním na ich facebookovom účte vymažú, snáď si to aspoň tu niekto prečíta. Všetko je v poriadku, kým sa neohradíte, že ste s niečím nespokojní. Napr.doplatky navyše. Deň detí, ktorý sa konal na železnej studničke nás vyšiel na 20€ nad rámec mesačného paušálu (nemalého). Na otázku, čo bolo na tom také drahé sme dostali odpoveď, že môžeme byť radi, že škôlka robí niečo navyše, takže vlastne my sme tí zlí...potom sa riaditeľka unúvala obhájiť túto sumu tým, že tam mali BIO stravu a pod. na čo sa manžel ohradil, že prečo sme teda platili aj stravu vrámci paušálu za škôlku. Na moju otázku, kto tento MDD organizoval, aká firma, mi zriaďovateľ neodpovedal, inak by som si zistila, či táto suma bola naozaj požadovaná po našich deťoch. Potom nám tento jeden deň stravy z paušálu veľkoryso odrátali ...to isté je s otváracími hodinami, škôlka mala byť otvorená od 7:00, keď sme prišli o 7:15 a dovolili si zavolať, prečo je zatvorené, tak MY sme sa nedohodli, MY sme nepovedali, že prídeme skôr. Priznávam, volala som maximálne nahnevaná, pretože ma to vytočilo, keď si za niečo platím také peniaze, očakávam za to aj iný prístup. Ja som bola najhoršia a zriaďovateľ mi povedal, že s nami skončil, pretože som reagovala tak, ako som reagovala. A kvôli nám MUSIA teraz dať na stránku otváracie hodiny od 7:30. Absolútne "normálne" je tiež pre vedenie organizovanie sa ranného stretávania detí kade tade po BA, napr. v Medickej záhrade, na Železnej studničke, na Hodžovom námestí a pod. Čiže pracujúci človek sa ráno musí "trepať" do zapchatého mesta, zaparkovať a odviesť dieťa na miesto ich určenia, lebo je asi zaťažko sa stretnúť v škôlke a ísť všetci spolu niekam. Tieto info, kde, kedy ako sa dozvedáme na FB profile uvedenej škôlky. Dnes ráno, po dvojtýždňových prázdninách u babky, sme ráno skontrolovali FB, nič nenašli, tak sme išli automaticky do škôlky, ale tam nebol nikto. Po telefonáte s učiteľkou sme sa dozvedeli, že sa stretáva v Medickej záhrade. Manžel teda malú odviezol s tým, že sa mu učiteľka ospravedlnila, že im nešiel internet a nemali dať ako vedieť...(asi do Horského parku ešte nedorazilo 21 storočie a internet majú len na jednom počítači).
Taktiež som bola zriaďovateľom obvinená, že ich len kritizujeme a vôbec nechválime. Nemám pocit, že robia niečo nezištne alebo navyše za čo si neplatím, aby som mala rozdávať chválu na každom kroku. To, že je tam malá šťastná, lebo je tam dobrý kolektív a aktivity má byť samozrejmé a nie, že ja mám za to, že moje dieťa je tam spokojné byť ešte vďačná. Veď sú škôlka pre boha...
Pracujem pre spoločnosť, ktorá sa tiež venuje platiacim zákazníkom, ktorí očakávajú za svoje nemalé peniaze istý prístup a služby a keď sa niečo "pototo" tak nás "dodžubú" a nedovolím si im povedať podobný preslov ako mne povedal zriaďovateľ tejto škôlky.
@ali2252 to ranne stretavanie znie hrozne. Zmen skolku.
@simsalabim škôlku meníme od septembra...Uz aby to bolo
ja mam tiez zlu skusenost zo skolkou kids paradise v ruzinove to iste ako keby boli jedina skolka v celej ba. Po mesiaci sme boli prec aj ten mesiac lutujem.Beru vsetky deti aj tie co potrebuju naozaj specialny pristup agresivita-ale ked rodicia plati preco nie, dieta spadne cela tvar modrina a ani sa neunuvaju informovat a ked sa ako rodic informujes co sa stale tak odpoved vzdy ta ista ja som v tom case nebola v skolke velmi zla skusenost -cim skor zmenit skolku je naozaj velky vyber sukromnych skolok je z coho vyberat.
Dcerka tuto skolku momentalne navstevuje a veru musim suhlasit, ze tie doplatky vadia aj mne. Mam pocit, ze nic ale vobec nic navyse nedostavame len tak. Za zaplateny mesacny poplatok je fakt len pobyt v skolke a strava. Akekolvek akcie a pod. uz su spoplatnene vacsinou v rozmedzi 10-20€. Ako matka samozivitelka mam co robit. Keby dieta nebolo take hanblive, uz davno chodi inam. Pani ucitelky su ale uzasne, to sa musi nechat!
Dobry den, mozem sa opytat, ako je to v tejto skolke s anglictinou? Na stranke je uvedene, ze skolka je bilingvalna. Dakujem, pomohla by mi osobna skusenost.
@veronika_p pisala som ti sukromnu spravicku
Dobrý deň, mohla by som poprosiť o info, aký je stav v škôlke teraz, či sú stále tie doplatky a podobne? Súrne hľadáme škôlku pre malého, je trošku svojský a potrebuje aj osobnejší prístup, odporučili nám túto škôlku, ale po čítaní komentárov som ostala prekvapená... Ďakujem.
@ali2252 nejdem sa vyjadrovať k ostatnému, ale mňa veľmi zaujalo to stretnutie v medickej záhrade, o ktorom nemali dať ako vedieť. Čiže to žiadny rodič nevedel, že v daný deň je stretko tam? Len učiteľky, či ako? 😀 Ale aj ostatné body sú dosť divné, v takej škôlke by sa moje dieťa veru dlho neohrialo.
@sandralo Niet zaco. Budem rada, ak Vam moja skusenost pomoze sa lepsie rozhodnut. Pani ucitelky sa podla mna venuju dost a vidiet, ze ich praca bavi. Co vsak vninam ako nie velmi optimalne, je skupina starsich deti (v skolke su len dve triedy, male a velke lienky), ktora pozostava z deti od 3 do 7 rokov a tym padom tam tie poziadavky deti su uplne ine, ale ucitelka len jedna. Ja som s dcerou prave preto doma este riesila extra pripravu do skoly, lebo som si popravde nebola ista, ze to co robili v skolke bude aj postacovat.
@ivd Dakujem velmi pekne, ste mila. Tie triedy mi cosi spominali v telefone, a ja som myslela, ze su tri - najmensi, stredni, a predskolaci. Lebo my mame 4 rocky a tak teraz tiez neviem, ci sa stihnu venovat.. Na stranke bolo ze.max 15 deti jedna trieda a dve ucitelky na jednu triedu. Cize je jedna ucitelka na 15 deti? (asi by sme sli do vacsich skolkarov...) Plus prosim cosi mi spominali o 20 eurach za odvoz dovoz do/zo skolly za.mesiac, to funguje? Resp. ak sa spominali poplatky,, kolko moze clovek teda realne ratat este si mesacne priplacat k tej zakladnej sume co maju prosim, ak sa mozem.spytat? A teda priprava do skoly tym padom nie je postacujuca zrejme...(?) Uz clovek nevie, co vsetko sa popytat, ale chcem vybrat najlepsie, ako sa da, i ked teraz uz je to casovo obmedzenejsi ten vyber... Dakujem.
@sandralo triedy su len dve. Pri mladsich detoch su 2 ucitelky, pri starsich iba jedna. Max ich bolo naozaj tych 15-16 co si pamatam, dokonca sa casto stavalo, ze deti bolo dokopy len 8, takze mali dost priestor na rozvoj. Tych 20€ za dovoz/odvoz zo skolky je na den. Cize ak by ste chceli, aby Vam pocas jedneho tyzdna niekto dieta vyzdvihol a potom ho priviezol, bude to stat 100€.Co sa poplatkov tyka, treba ratat s navysenim pausalu o cca 10€ za divadielko, ktore je kazdy mesiac. Obcas ak su vylety alebo akcie, tak povacsine +20€, ale za niekolko dni gymnastiky od nas chceli napr. 56€. Velmi tazko sa s nimi komunikuje, ked sa chce clovek dozvediet viac o tom co kolko stalo, nie su v tomto velmi transparentni. Je to len moj subjektivny nazor, ale my sme do tej skolky sli hlavne preto, ze nas tlacil cas a boli jedini, ktori mali volne miesta. Plus od kolegyne z prace som na nich mala dobre referencie. Mne osobne sa ich pristup voci rodicom vobec nepacil a ako som vyssie spomenula, nebyt toho, ze dcera je hanblivka a tazko si zvyka, tak po par mesiacoch by uz bola inde.
@veronika_p neviem co ti napísala daná pani ale ak chceš ozaj dobrú a cenovo dostupnú anglickú škôlku tak milión percent odporucam little sunshine v Petržalke. My sme mega spokojní. Celý koncept škôlky, učiteľky, výlety, krúžky, kolektív deti super. Veľmi rozmýšľam ci by som im mohla niečo vytknúť ale ozaj vôbec nič... Komunikácia rodič-pedagóg je na 1000% čokoľvek sa udeje vždy sa to v kľude vykomunikuje 👍
@kulumulu123 Dakujem za info, nejde mi o anglicku skolku, skor o skolku s dobrym pristupom aj k mozno svojskejsim detickam a kvalitnou starostlivostou. Ale dakujem za tip 🙂
@ivd Dakujem pekne, no presne ked som pred casok pisala ohladom vydavkov, ze som chcela blizsie info, nik mi neodpovedal, tak chapem, preco. A mam obdobny problem, mame trosku svojske dieta, a potrebovali by sme zial narychlo v septembri najst skolku, kde by aj iste veci akceptovali. Lienka vraj ano, ale uz sa po skusenosti doposial bojim, ze ci su skutocne taki super, alebo nie. Mame este jedno detske centrum, a rozhodujeme sa medzi nimi, Lienka ma krajsie.prostredie ale ta komunikacia/platby a priprava do skoly ma znepokojuje. Takze neviem, co by bolo lepsie, hoci Lienka aktivitami a prostredim "vyzera" lepsie. To vozenie deti som si myslela, ze nebude asi mesacne... Plus som citala aj skusenost, ze viac razy mali mat deti stretavky na akcir v mestach a nedali vcas vediet - s tymto mate prosim skusenost? A otvaravia doba sedi od 7? Resp. teda mali ste dcerku v skolke viac ako rok, ci ste potom uz odisli? Ak sa este mozem spytat prosim... Dakujem pekne. 🙂
@sandralo uplne Vas chapem a kludne sa pytajte, len prosim berte moj nazor ako nazor jednotlivca. Mozno ina maminka by pisala ine. Otvaracia je tusim o siedmej, este by som si to overila priamo s ucitelkou, lebo ak jej nechodi tak skoro nikto, tak by Vas tam pravdepodobne necakala. Prostredie je super, casto chodia do Horskeho parku/Prügerky, takze su na cerstvom vzduchu. Hracky su stare a vyblednute, horsie ako si ja pamatam, ked som do statnej skolky chodila, ale snazila som sa na to pozerat tak, ze pani ucitelky sa im venuju, ze maju ine aktivity a tie hracky potom doma mame poriadne. Stretavky ano, hlavne pocas letnych mesiacov kade-tade, v tomto roku ich takych ale bolo menej a mne osobne sa nestalo, ze by nedali vcas vediet. Akurat nevyhovovalo napr. ist rano z Lamaca do parku k Eurovey a potom este rychlo utekat do prace. Dcerka chodila do tejto skolky nieco cez 2 roky. K tym vydavkom este. Raz som sa ohradila, ze to akoze divadielko co mali za 10€ bolo dost o nicom a ze by ma zaujimalo, ako je mozne, ze kazde divadielko rovnako stoji. Samozrejme doklad mi nebol poskytnuty ziaden a odpoved od majitela prisla asi taka, ze oni dopredu nevedia co to bude za divadielko, ze kupuju tak trochu macku vo vreci, ale ze co vlastne chcem, ved detom sa pacilo a to je hlavne. Co sa ceny tyka, tak vraj raz stoji viac, raz menej a tak im to vyslo, ze tych 10€ je ok. Tu uz som mala trochu zdvihnuty tlak, lebo mi to pride netransparentne. Pisala tu aj ina mamicka o tomto podobnom probleme. Oni toto nemaju radi, ked sa niekto dozaduje viac info a ja nejdem obvinovat, ale ked nema clovek co skryvat, pokojne ukaze aj fakturu.
@sandralo inak mali aj chlapca nejakeho niekolko mesiacov co mal nejaky mierny psychicky problem, takze ocividne akceptuju aj deti, ktore potrebuju trochu iny pristup. Pani ucitelka (hlavne pri starsich detoch) si vie s nimi vsetkymi poradit. Aj dcerka mi potvrdila, ze pocuvaju vsetci pani ucitelku, ze ked aj niekto vystraja, tak ho ona da do laty.
@ivd Dakujem pekne. Jasne, ja to beriem ako nazor jednotlivca, len sama som sa nieco dopytovala ako som pisala k financiam, a na to velmi nereaguju, tak proste myslim, ze si vieme domysliet, ako tie veci funguju... Mne tuto skolku odporucila psychologicka spolu s DC Teddy, len mi povedali o probleme dietata 2 tyzdne dozadu zial iba, co povazujem za neseriozne, a neviem teda, ktoru moznost zvolit. Druha moznost ma mensi kolektiv a nemaju vlastne ihrisko, ale prisla mi pani riaditelka/ucitelka velmi fajn, ale nepoznam nikoho s.osobnymi skusenostami, ale maju 50% deticiek s nejakou "poruchou", ak to tak mozno nazvat. A beru taketo deticky aj v Lienke vraj, tam je krajsi priestor a okolie, ale tak zase maju ine "ale"... Takze teraz dumam a zvazujem, kde by bolo a co by bolo najlepsie, i na venovanie sa a progres. Ci pristup. Urcite je Lienka viac od ruky pre nas, hoc obe su centrum defacto. Takze neviem. Ak mi este napadne cosi sa opytat, s dovolenim by som sa este ozvala, ak nevadi. Ste strasne zlata a dakujem za ochotu 🙂
@ivd Dobry den, tak dnes mi napadla este tato otazka s dovolenim - ako ste spominali, ze tam mali par mesiacov chlapca s nejakym.miernym ochorenim..., neviete prosim, preco iba par mesiacov? V zmysle, ci to tam nezvladli/nerobilo dobre alebo musel ist prec? A ci dcerke ro napriklad nevadilo alebo nespominala, ze by s rym bol problem? Pytam sa, lebo sme v obdobnej situacii a ozaj ak tam je 15 deti vo vacsej triede napr. a iba jedna ucitelka, neviem si plne predstavit, ako potiahnut vsetky deti aj pri tom rozmedzi a sa im venovat... Toboz, ked tam moze maf niekto aj nejaky odklon ci trosku potrebu individualnejsieho pristupu.. Dakujem pekne 🙂
@sandralo dobry vecer. Neviem bohuzial presne, preco bol ten chlapcek len nejaky cas, ale za tie 2 roky co tam dcerka chodila, bolo aj mnoho inych deti, ktore po par mesiacoch rodicia davali inam. Nepoznam dovody, ale urcite mnoho deti nastupilo, lebo v statnej skolke nebolo volne miesto a hned ako sa naslo, tak ho rodicia presunuli. Predsalen poplatok za sukromnu skolku je dost vysoky. Dcerka mi raz spomenula, ze ten chlapcek je nejaky zvlastny a ze obcas velmi krici, ze vtedy ho ucitelka dava do miestnosti vedla. Chapem, ze nemate uplne standardnu situaciu. Asi by som sa aj priamo spojila s pani ucitelkou a popytala sa aky pristup mozete ocakavat.
Túto škôlku nepoznám, ale super, ženy, že píšete aj takéto kritické názory. Chvály (aj neoprávnenej je všade dosť), o zlú skúsenosť sa ľudia často zdráhajú podeliť a pritom práve tá je často rozhodujúca. S autorkou úplný súhlas, pri takomto správaní vedenia by som dieťa zo škôlky brala.

kolko ludi tolko chuti to je raz tak 🙂 zmenit skolku