Susedia nám búchajú
Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.
@simca06022011 o prenose zvuku si už niečo počula? Všimla si si, že ak niekto vŕta na prvom, otriasa sa panelák po 12 poschodie? Jednoducho to počuť. Asi si to nezažila... ja 8 rokov a hádam už nikdy viac.
V byte rodičov sme mali koberce ale mama nás od malička vychovávala, že sa po byte chodí a nie behá. Mali sme pod nami dôchodcov, raz prišli mame vynadať a už to nikdy viac nechcela zažiť. So susedmi si polovicu svojho života a nevidím dôvod sa k ním správať arogantne. Ak im to vadí tak sa snažím v rámci svojich možností nerobiť napriek. Ja toto jednoducho nepochopím.... tú aroganciu a drzosť voči iným. Takto si všetci navzájom budujeme svoje okolie a tento svet tak aj vyzerá... čím ďalej, tým horšie.
@marusia12 ty si divna osoba :DDD nehnevaj sa, to ze ty mas traumu zo susedov, neznamena, ze my vsetci behame ako slony po byte. JA tvrdim a trvam si na tom, ze ak maly dupe, tak to musi aj ona ako mama pocut... neviem co to ma s prenosom zvuku a podobne. Jasne ked niekto vrta, pocuje to cela bytovka, nie len dany vchod, ale pocuje to riadne aj ten clovek co vrta, ci ten nic? :DDD ja jednoducho nepochopi ako sa tu navazas do vsetkych zaradom :D za to ze tebe nad hlavou 8 rokov dupali, neznamena ze zakladatelka je ten isty pripad, mozno maly len prebehne cez kuchynu po koberci a uz je zle, kao v pripade mojej byvalej susedy z detstva 🙂 tej vadilo prisaham vsetko ak sa pohlo v kuchyni a to sme boli vychovani cholerikom, ktory chodil klopat susedom este aj za pusteny televizor :DDD aj za to ak si nebodaj mala susedka spievala vo vani 5 minut...
@simca06022011 tak sa vráť o dve strany nazad a čítaj ešte raz, inak splietaš úplne odveci. Vnímanie zvuku je iné, ak si priamo pri zdroji alebo sa zvuk prenáša po paneloch. Či to dieťa búcha ona vôbec nemusí vnímať. Každému vadí niečo iné... o tom to je. Mne tiež nevadilo, že moje deti jazdili motorkou po byte, až ma suseda zavolala k sebe a reálne som počula, ako to u nich počuť. A opäť zopakujem aj pre teba osobne... všetko je o tolerancií voči iným osobám a je jedno, či práve to obmedzí nejak moje pohodlie. Ak susede vadí, že dieťa robí cirkus tak jednoducho sa aspoň trochu posnažím s tým dieťaťom niečo urobiť. Nebudem riešiť kozmetické doplnky v podobe ponožiek a kobercov, budem riešiť výchovu. Horí nám strecha, ale ideme natierať zárubne.
Inak je zaujímavé, že vždy tu majú problém s pravdou práve tie, ktoré to robia tiež a pokladajú to za normálne. Sklamem ťa, v paneláku nie je normálne sa správať ako na ihrisku a furt sú tam susedia, voči ktorým máš stále povinnosť sa správať slušne.
@marusia12 aj behanie auticka po byte v tom byte riadne pocut... ked to objektivne pocuvas tak to pocujes. Ked si rada ze mas pokoj a dieta ti beha atuickom po byte, tak je to ina vec, nevnimas to, vtedy ti pomoze az demonstracia u susedy 🙂 Rovnako ako tvrdim od prvej strany, ze dieta si treba vychovat a naucit ho chodit jednak nacas spat a jednak nedupat, tak tvrdim, ze treba sa aj objektivne na to poziret ci NAOZAJ robi taky hluk aby suseda mohla takto vyvadzat. Lebo tolerancia z oboch stran musi fungovat. Nie ze ja budem levitovat, aby som sa nedotkla podlahy, lebo ...
@marusia12
@simca06022011 hm... nejak ked vas citam tak mam pocit ze pisete to iste🙂
@dai ved ja tiez neviem, co take pisem, ze sa do mna pani navaza ako keby som neviem co robila :D asi som nechapava.. nevyspala som sa.. no... nemam sice susedov ale dnes mi nedal spat ani len potok :D Nejdem uz riesit nic, lebo iba zahacujeme temu a autorka to ani nebude stihat citat 🙂)
🙂
@lenkaam_1 no vzdy sa tak obhajuje clovek ze je to v poho kto to nezazil. ja to zazivam uz vyse roka a pol a mam dost bytovka nova dvojrocna zlepena z hov... lebo je pocut aj ked susedia ....... a ked mal sused cez chodbu na poschodi oslavu tak som ho pocula u nas v byt. chore. nikdy viac. keby sme mali na ruke chalupu alebo pozemok bezim aj si nohy zlamem
@bobana297 u nas bolo pocut este aj ked sused telefonoval vo svojom byte, kazde slovo.. ako keby vedla mna stal.. je to nielenze vyrusujuce, ale aj neprijemne, lebo ziadne sukromie :( a to bola tehlova stara bytovka... v novostavbe sme poculi ako susedka tichucko hovori s babatkom v spalni... cize FAKT vsetko pocut a nemozem za kazdu vec utekat trieskat susedom... (bola to novstavba ale co sme nevedeli, malo to byt velkometrazne byty a az vystavbe sa rozhodli zeurobia mensie a iba ich tenkymi prieckami rozdelili na viac bytov :D
@bobana297 ja napriklad som to nezazila..mame total super susedov tu nik o nikom ani nevie...a to mame 4rodiny s detmi v tom "sisi" veku kedy lietaju skacu...ale neni toho aby tie decka vystrajali chodia von chodia tam hucia ako dive..(samozrejme obcas sa stane ze su buchoty kriky vresky plac) ale napriklad ani to netrva ani tak dlho aby ma to vobec zacalo vytacat....a ked som bola mala tak detto by som skusila by mama s atom povedali raz nie druhy krat nie na treti uz by mi sla ....je to o ohladuplnosti a uvedomeni si rodicov o nicom inom...
@lenkaam_1 vsak prave je to o rodicoch. pod nani nik nieje len garaz ale tiez upozornujem aj maleho rocneho nono nebuchaj hrackami o stenu alebo tak. lebo viem ze ked on place a nedajboze ked plakal v noci od bolesti bruska ked bol maly to by si mala pocut ako naschval na druhy den skakali hore
@bobana297 plac babatka to je ine to neovplyvnis nemas ako...ja prave rozmyslam ze dam do spalne koberec este jeden aby sa to o najenej ozyvali ze ked s maly narodi aby susedia nezosediveli 😂
Ale to je ta dnesna "moda" deti si vo vacsine pripadov s rodicmi robia co chcu...nasa generacia si nedovolila ani zlomok z toho...
Tiez si myslim ze deti by mali byt o 8 vecer uz v posteli...nejde o to, ci ti susedia skoro vstavaju alebo nie... kazdy chce mat svoj klud. My sme mali susedov ktori kazdu sobotu a nedelu po obede na plne pecky pustali hudbu, ked moje deti isli spat. Ked nepomohjli dohovory mna a mojho muza tak som im vypla poistky a odvtedy bol klud! Ale na druhej strane o to viac sa snazim, aby ani moje deti nerobili bordel! A okrem toho aj moj muz chodil do prace, ked boli deti male a tiez si chcel oddychnut a nie aby deti behali o osmej vecer po byte... povazujem to za pohodlnost vela maminiek, ze sa im nechce sa detom venovat, resp. ich ukladat spat a tak ich nechaju aj do desiatej vecer robit humbuk.
Nechapem kolko je tu nenavistnych komentarov len kvoli tomu, ze dieta o 8 beha bez toho, aby robilo nejaky iny zasadny hluk. Preco by muselo 2 rocne dieta o 8 spat a o 6 vstavat? Ved sa za svoj zivot este navstava dost a matka takisto. Mnohe tieto dokonale matky o 8 uspia dieta a potom si idu spokojne, ze nikoho buchotom neobtazuju zapalit na balkon (alebo ich manzel, to je jedno). Vobec im nevadi, ze zasmradia 10 bytov okolo. Hlavne, ze su skvele a nikoho svojim spravanim neobtazuju. Aj ked sa mozno o 2 poschodia vedla kvoli nim dusi astmaticke dieta. Mozete sa aj pokrajat a aj tak bude Vase spravanie niekomu vadit, tak trosku tolerancie a menej poucovania a odsudzovania.
Ja by som niektore veci v živote deťom nedovolila a predsa mame od susedov peklo. Oni by boli najradšej keby nad nimi byva dochodca priputany na ložko, najlepšie nemý aby ich nikto nevyrušoval. Raz za čas mame navštevu čo aamozrejme viac ruchu je lebo naše navštevy maju susedov normalnych a nevedia lietať, a mame disko hneď ako sa za navštevou zavru dvere (a byvaju max do 19 hod). Pre nas nie je finančny problem kupiť dom, ale problem je odsťahovať sa z mesta doprava je tu katastrofalna a neviem si to predstaviť s dvoma deťmi neskor školopovinnymi traviť pol dňa v aute. Ostava mi len dufať že odidu oni byvať preč a pride zas niekto normalny ako tam boli aj predtym.
@anjika42 mozno by stacilo iba za susedmi zbehnut s kolacom v ruke,zazvonit a vysvetlit im,ze chlapec je zivy ale ze robis vsetko pre to,aby sa ukludnil ze samozrejme sa budes snazit dodrziavat,aby bol vecer ticho,ale po druhej strane,ze si nezelas,aby pred 22hou vecer na teba buchali nedaj Boh volali policajtov lebo nocny klud zacina az o22.00 hod. Slusne podakovat otocit sa (popripade aj s chlapcom na rukach) a odist domov.
@anjika42 ja som mala podobný problém len s tým rozdielom, že my sme sa nasťahovali do bytu, keď mal syn 3,5r (teraz už 2,5r sme tam). Keď sme tam prišli bývať, tak suseda pod nami nám hneď búchala na radiátor a to aj doobedu alebo 4 poobede! Žiadne také, že večer alebo čo. Tak som jej vždy odbúchala späť. 😁 Raz mi prišla aj zvoniť, že či neberiem ohľad na to, že pod nami niekto býva. Že keď neviem zvládnuť svoje dieťa, zavolá na mňa sociálku. 😂😂 Tak som jej povedala, že prosím?! Nech sa pozrie koľko je hodín, že nerušíme nočný kľud, že ho teraz kvôli nej nepriviažem a že si bude v mojom byte behať koľko chce. Tak slušným spôsobom som ju poslala kade ľahšie a od vtedy je kľud. (Podotýkam nie je to stará žena. Je to žena, ktorá celý život sedí doma na zadku s mačkou a má tak cca max.55r tipujem.) Keď sa stretneme tak ju ignorujem a tvárim sa, že ju nevidím. 😁
Naposledy nám búchala pred rokom v Novembri, keď sme si kúpili novú obývaciu stenu a viete, že keď sa skladá, tak treba aj buchnúť a atď. Len mala jednu smolu, že môj muž bol doma a samozrejme sme nočný kľud nerušili. Tak jej tak buchol späť s kladivom, že som myslela, že nám odpadne radiátor. 😂
Moja rada - ignorovať a keď bude búchať, odbúchajte jej späť. 👌
@nelinka2009 dáš mi tvoje? 🙂
@anjika42 No neviem nam susedia este ani raz nebuchali a mala skace ako diva...tancujeme spievame....pustame slov.pesnicky:) ja by som zmenila podlahu a ak nezaberie hold aj susedia musia pochopit ze ziju v panelaku a nie sami. Nech sa paci kazdy ma moznost kupit si rodinny dom.Ci ti tam tak casto nechodievaju lebo stale ustupujes a vedia ze si to mozu dovolit aj nad tym porozmyslaj.
ved ja u aj ponúkam, kocky, stavebnicu a iné hračky, on sa chcíľu pohrá, potom vtuľa v zadku, prebehne raz cez kuchynu, poto ešte raz znova do izby a už vedy nám búchajú...ja som už v takom strese, že ked si malý začne spievať, tak už mu vororím, aby stúchol...mám ho začať, ked začne behať, prefackávať, vrieskať na neho a podobne? Behať možno prestane, ale vyrastie z neho vystrašený jedinec. Jedna po zadku nestačí, to mu vrtuľu v riťke nevypne...dokázali by ho ukľudniť detské pesičky na CDčku, pri nich sedí, ale keď sa raz za čas musí prebehbuť, č s ním?
moja "milá" svokra vravela, že kvôli tej susede začala chodiť v ponožkách, aby drevákmi nedupala
bezne prejavy deti su ok, samozrejme, ale napriklad nam nami nemavaju koberce, len podlahy a dieta sa po tej podlahe cele dni vozi na nejakom "auticku"? To robi proste nenormalny hluk a ked to trva hodiny, to je podla mna uz neohladuplnost rodicov. Nie som ziadna citlivka, viem, ze zivot v bloku ma svoje obmedzenia (zial ale pre obe strany, tak to uz chodi) a mala som uz mnostvo vselijakych susedov, aj male deti, ktore samozrejme behaju a skacu, ale toto je uz trochu moc. Ale nevysvetlis... nechapem, preco kazdu slusnu prosbu beru niektori rodicia ako utok na ich integritu a uz len z principu si povedia, ze ani bohovi. Vsetko je o kompromisoch, a potom su zle medziludske vztahy ako zbytocna retazova reakcia :(
@anjika42 prepac, ale co ti mam dat?
Je to bezne uzivanie bytu je to aj v domovom poriadku. Sused si bude musiet zvyknut nie je v prave. Sice mu to moze vadit ale nic s tym neurobi dovi dopo
@anjika42 ale tak to nevyzera, ze by to bo az take strasne u vas... Obcas prebehne aj dospely nielen dieta... Tak sa na,susedu vykasli a neries. Neni nocny klud tak co... Mas dost inych starosti ako sa nad susedou pozastavovat. Skus maleho skir ukladat spinkat a ked nie, tak ma smolu. Ved nemizete doma lietat
este ak mozem🙂 ja by som ti ukazala moju obyvacku....smykacka hojdacka hupajuci konik autko....ked je skarede pocasie ako to riesite?
Ked som mala 14 raz prisla suseda pod nami normalne s varechou, odsledovala si ze nasi nie su doma. Ze co nam to huci v kuchyni a ze sa chce ist kuknut. Mala som asi 14 tak som jej nechcela znadat do p., tak som jej povedala ze tam nic nemame. Nasi by ju hnali jak psa. Bud rada ze nemas taku svihnutu ako sme mali my. Bezne zvuky ktore vydavaju deti pokial nemate steny a podlahy z papiera podľa mna nie su take aby normalneho rozumného človeka tak iritovali. Podotýkam inak ze nam v kuchyni nehucalo vobec nic.

@marusia12 iny prah vnimania hluku ano, ale ak niekto DUPE tak to pocut aj v tej miestnosti, inak nehrozi aby to pocula suseda dole.. ANO som dobra, davam na to bacha aby sme nerusili ludi. Ale ako som pisala vyssie, su ludia ktorym vadi aj ked niekto vedla v miestnosti dycha. Ako pardon, takym skutocne nie je mozne vyhoviet. Mozno vybuchuje zo srandy, to ty nemozes vediet... mam s tym bohate skusenosti, ale tiez aj s dupajucimi susedmi ;) Ako velmi dokaze dupat pri normalnej prevadzke 15kilove 2 rocne dieta? na koberci v ponozkach? Dokaze ak leti ako raketa, a dupe patami.. ale rovnako si tymto moze ublizit a v danje miestnosti to JE pocut urcite ak to pocut pod nimi. A je jedno aky mam prah citlivosti na hluk.