icon

Tablet pre štvorročnú dcéru - vzdelávacie aplikácie

8. aug 2021

Dobrý deň, prosím odporúčte tablet pre 4 ročné dieťa, boli sme na návšteve kde sa neterka hrala na tablete, vzdelávacie aplikácie, angličtina a tak..našu malú to tak zaujalo..oni na tom ficia od 3 rokov, dievčatko je veľmi šikovné, múdre, veľa veci vie,..nebola som zástancom týchto vecičiek u malých detí..ale zmenila som nazor, lebo keď sa dieťa hra múdro, veľa sa naučí. Poraďte aké vzdelávacie aplikácie na výučbu sú vhodné pre tento vek. Ďakujem.

Strana
z2
ktochytavzite
10. aug 2021

ziadne asi mudro mozes vzdelavat aj ty ak chces alebo musis mt n to len volu a chut.Toto podla mna podporuje len zavislost.

lucilaines
10. aug 2021

Na toto mam krasny priklad z mojej osobnej skusenosti. Moj syn ma tri roky a ma par mesiacov hru v tablete- Vyucbove karticky. Bola myslena povodne na dlhu cestu autom. Pacila sa mu, tak ked bola nova, hocikedy si ju vypytal aj doma. Ja som mu ju bez problemov pustila, zo zaciatku to bolo tak raz za dva dni. Nikdy ho to nebavilo viac ako 10-15 minut. Postupne si ju pytal menej a menej, teraz si na nu spomenie tak raz za mesiac, dokonca niekedy sa ho sama pytam ci si nechce zahrat ( nap v cakarni u lekara) a nechce, radsej robi nieco ine. Proste mu to vobec nie je vzacne. Na druhej strane ma bratranca, ktory ma uz 8 rokov a ma v tomto smere prisnu vychovu, ziadny tablet, ziadne hry. Minule bol chvilu u nas bez rodicov. Nasiel tablet v izbe ked som tam nebola a po chvili som ho nasla ako na posteli kuka cocomelon a detske rozpravky co tam mal moj syn a nemohla som ho odtial odtrhnut a to bol na navsteve aj s dalsimi detmi. Takze ja osobne si myslim, ze skor toto je cesta k zavislosti. Zakazane ovocie najlepsie chuti a tie deti sa raz k tabletom dostanu. Potom na to pozeraju jak na svaty obrazok a potrebuju vyuzit kazdu volnu chvilu co ho mozu mat, lebo ich to fascinuje. Moj syn ked ma náadu na rozpravku alebo hru z tabletu, tak sa proste opyta a vie, ze mu ju pustim. Nikdy nedovolim pozerat dlhsie ako pol hodinu, ale v drvivej vacsine pripadov ho to sameho tolko nebavi anodlozi skor. Tablet ma polozeny pod nosom a prejdu tyzdne bez toho, aby si na neho spomenul.

lucilaines
10. aug 2021

A este mozno dodam, pre tych co si myslia, ze odkladam dieta k tabletu, ze aj ked hra hru, tak ja sedim vedla neho, pomaham mu, rozpravam sa s nim o tom co tam vidi, co je cielom, ako to robit. Taktisto ked pozera rozpravku som vedla neho a cely cas sa o nej spolu rozpravame. Zijeme v 21. storoci, technologie su buducnost a budu absolutna sucast zivota nasich deti ci sa nam to paci alebo nie. Miesto zakazovania a odmietania treba najst tu spravnu cestu ako ich viest.

ktochytavzite
10. aug 2021

@lucilaines tak ked ju uz ma obohranu 1000x usto ho nebude bavit,kebyze mu posuvas hranice vyssie a volis stale nieco nove isto by n tom tablete hral viacej hry.To ani moju ddceru nebavi ta ista rozpravka dokolecka dokola

lucilaines
10. aug 2021

@ktochytavzite to nie je uplne pravda, pretoze on si aj na tom tablete moze pozriet rozpravku aku len chce, co ho momentalne bavi a nepozrie. Ked pride za mnou, ze ma naladu si pozriet rozpravku, opytam sa ho, aku chce, vyberie si sam. Takze nie je to len o hre ale o pristupe k tabletu celkovo. Moze si zahrat hru, moze si pozriet rozpravku podla vyberu a napriek tomu su dni kedy ho nechyti do ruky.

fiafia
10. aug 2021

Moja dcéra pozerá videa kde sa počíta, abeceda, tvary, vie farby a zvieratá po anglicky, rôzne doplnovacky, priradovacky. A áno, veľa sa pritom naučila. Dokonca pozerá svoje rozprávky , Spievankovo, Jaroša a nevidím barom nič zle. Je iná doba, technológie patria k životu, nepresedi pri Tom deň. Mne tiež mama vraví,že keď bola práca na zahumienke sedela som pred tv a Tom a jerrym aj celý deň a tu som a myslím,že ma to psychicky nepoznacilo 😁

ktochytavzite
10. aug 2021

@lucilaines tak ale rec je o hrach ,mie rozpravkach ,ak by si mu dala vzdy nove a nove hry,mozno by bol iacej zavisly.

lucilaines
10. aug 2021

@ktochytavzite nemyslim si, pretoze ako som pisala, aj ked bola hra nova, vydrzal pri nej max 10-15 minut denne a aj to nie kazdy den. Potom ho prodte prestala bavit a kedze vedel, ze ked bude mat chut a vypyta si ju zniva tak dostane, tak ju proste s kludom odlozil. Tak isto nikdy nespravil scenu, ked som povedala nie. A to je moja pointa, ze v rozumnej miere, rozumne aplikacie a pod dohladom su podla mna skor prevencia zavislosti. Dieta zisti, ze ten tablet nie je az taky zazrak, berie ho ako kazdodennu sucast zivota a nezblazni sa, ked sa mu dostane do ruky a vie, ze proste ho to dokaze aj nebavit. Naopak, dieta, ktore ma tablet zakazany uplne sa skor ci neskor k nemu distane aj tak. Priklad z mojho detstva. Hry na pocitaci sme mali velmi prisne limitovane rodicmi. Naozaj sme sa k nim dostali v minimalnom mnozstve. Dostali sme sa aj so sestrou do veku, ze sme zostali cez prazdniny same doma, este v pyzame sme zapinali pocitac a hrali hry poza ich chrbat aj cely den. Ako mama by som bola radsej keby som vedela kolko casu mi dieta travi hrami a akymi a mala to pod kontrolou. Cim viac sa z niecoho pre dieta robi nedostupne zakazane ovocie, tym viac ho to bude lakat a bude to robit aj tak.

cariad
10. aug 2021

@lucilaines súhlasím s vami. 👍🏻🍀🎈

123andy123
11. aug 2021

My sme mali kolegyňu asi 20 ročnú keď sme pracovali v DE. A vedela plynule po nemecky, keď sme sa jej pýtali odkiaľ to vie, povedala ze z telky. Teda ani hra s tabletom nemusí byť na škodu, samozrejme všetko s mierou.

autor
11. aug 2021

@fiafia koľko má prosím dcérka rokov?.. my sme si stiahli priradovacky a omaľovánky..sedím s ňou, pridržiavať tablet, komentujem, pochválim..aktivistka na 10 min.denne, je to fajn na oživenie..kombinujem s Albi knizkami, s vodovymi omaľovánkami,.skladačkami, nevidím na tom nič zle..zatiaľ má 2 aplikácie na manzelovom tablete..uvidím či kúpim detský alebo budeme využívať tento.

fiafia
11. aug 2021

Ma 4,5 a má aj detský tablet. Kde je abeceda, počítanie atď. Ma stiahnutu hru kde sú rôzne spajacky, zoradovacky, zvieratká a nakreslena voda, Afrika, sneh a priraduje, zoradiť od najmenšieho atď. Puzzle a pexeso má rada.

sarafortuna
12. aug 2021

Zadaj preschool game ;) Treba si nájsť, čo vás bude baviť. Väčšinou sú to rôzne sady hier ;). Môj syn je slabozraky, má to povinné už od 2r ;0

Strana
z2