Ťažké chvíle na materskej
Ahojte žienky, napíšem to radšej anonymne, pretože sa tu určite vyskytnú dokonalé matky čo má zahrabú pod čiernu zem. 🤣 Prežívam dosť divné pocity posledné dva tri mesiace. Mám pomaly 11 mesačného synčeka, ale teda dá to všetko zabrať. Celý deň ten istý kolotoč, muž v práci od rána do večera. Na všetko som sama, to by mi až tak neprekážalo, ale moje dieťa proste poslednou dobou sa nezahraje nič. Žiadne hry, kocky ho nebavia, len kde čo vyraďovať sulfik atď...ale najhoršie je, že celé dni vrieska (nie plače). Ide s autíčkom, narazí do dverí, nejde mu vycúvať a začne jačať, zatvorím dvere od kúpeľne lebo tam nesmie a spustí krik...proste za všetko sa u nás kričí...popravde ide mi to už na nervy 🤦 v noci je stále hore čo cestuje po celej posteli a budí sa, nevyspim sa ani cez deň lebo on len v kočíku spí..Strašne som unavená, neviem, myslela som si, že to bude lepšie ale zatiaľ sa to u nás len horší, nemám čas niekedy ani len sa najesť ..veľa je toho, čo by som mohla ešte uviesť ako príklad...povedzte mi, že nie som v to sama a že to raz prejde 🤣🤣 nikdy som si nemyslela, že mi bude smutno za prácou ale poslednou dobou len rozmýšľam, ako mi vtedy bolo dobre. 🤦
veru veru je to take obdobie treba to proste zvládnuť. a k zvládnutiu ti určite pomôžu protizvukové sluchatka (take co sa pouzivaju na stavbe napriklad) ja take mám👍
@sofinka1301 práve to, že sa mu snažíš venovať všetok svoj čas môže byť chybou. Je síce ešte maličký, ale nezvykaj ho na to, že mu vyplníš každú minútu dňa, nerob mu animátorku, dieťa sa musí naučiť aj samé pohrať, aj chvíľu počkať, lebo aj dospelý majú svoje práva, aj sa chvíľu nudiť, aby si rozvíjali fantáziu a vymysleli vlastnú zábavu - aj keď len otrhať listy na izbovej rastline na komplet. 😎 Snaž sa byť pokojná, aj keď s hnevá, viem, že je to nesmierne ťažké, ale tvoj pokoj pôsobí ukľudňujúco aj na dieťa. Neboj, bude lepšie, keď podrastie.
@nickpick vtedy som ju pila ked maly spal.mala som to šťastie ze moje dieta prespalo aj cely den.neviem ako ine deti ale moj to normalne pochopil,asi okolo 9 mesiacov, ale on je velmi nadane dieta
Ja som malemu aj citala rozpravky od mala alebo spievala.ak nic nepomaha neboj ono to prejde,kazde dieta je ine
@daganov vieš čo ja som skúšala už všetko... Venovať sa mu aj nevenovat sa mu.. Keď sa sám hra nechávam ho tak neohlasujem ho a nájdem si čas pre seba. Keď varím tak je sám a to samé keď upratujem...on si vie nájsť zábavu ktora je skôr zlota než zábava 😂🙈
@sofinka1301 tak sa ti predsa prehrá sám, to nevadí, že vymýšla, to, čo som opísala, sa stalo mne. Kvákali sme s bratovou rodinou v obývačke, decká behali po chodbe, smiali sa, pohoda, keď som odnášala šálky do kuchyne, vedľa črepníka kopec listov...
@daganov áno prehra to som veľmi rada... On sa zahrá aj vonku aj dnu ale nie dlho no keď sa mu napríklad niečo nedarí tak hneď kričí, pisti, hučí a proste to chce... Lenze ja neskocim hneď ako začne takže je to na dlho pri nom.
@lenuliatko84 to nie je nadaním, práve že to býva opačne, tie nespavé, jedovité deti, ktoré sa snažia vydupať si svoje, to väčšinou dotiahnu v živote ďalej. Moje neprespalo celý deň, iba celú noc, ale kávu som si pri ňom vždy v pokoji vypila. A nemyslím si, že by bol nadaný, už to môžem teraz posúdiť, aj keď je veľmi šikovný.
@sofinka1301 veď to robíš perfektne!!
@daganov ďakujem no niekedy som už zúfalá vo vsetkom😥ako dnes sme išli na samozber jahôd a keby tam nebol brata sestra tak ani nemám jahody.. Keďže malý zdrhol a ja som išla za ním no nakoniec to dopadlo tak ze sme sedeli v aute a brat a sestra obrali jahody
Mam za par dni 11 mesacneho a je presne taky isty.Nie je na nom nic nenormalne,normalne spravanie na tento vek.Skor ty by si mala troska vypadnut,vydychnut si.Problem nie je v synovi ale ty mas ponorku na materskej.Treba ti najst si konicky,sportovat,behat,kafe s kamoskou.To vsetko sa da zmanazovat.Moj muz ma 2 roboty,mam aj starsie dieta a cas na svoje konicky si sice striedmo,ale vzdy najdem.Vyvetras si hlavu a budes sa citit lepsie a budes tolerantnejsia aj voci zivotu na materskej.Ver mi,uz nikdy ti tak dobre nebude ako na materskej.
Mne vždy keď je ťažko z deti a ich huncustiev spomeniem si na moju neter čo je so synčekom bábätkom už 3m v nemocnici.. je mi potom síce ešte horšie, ale už ma tak neskrie že život s deťmi nie je stále dokonalý..
Asi každá mama zažije horšie obdobia, ale kým sú len takéto bežné starosti tak je všetko vporiadku.. viem že moje slová nevyznievaju povzbudzujuco, ale mám už ozaj zlú náladu z toho čo sa deje..
ahoj, hmmm, každá mamička prežíva toto obdobie na materskej inak. Ale ver mi, je veľa mamičiek, ktoré by boli šťastné, keby riešili "len" takéto veci s detičkami ako ty. Myslím tým mamičky inak obdarených detičiek. Čo by som za to dala, keby som nemusela nič plánovať, žiadne terapie každý deň, žiadne cvičenia, nič. len si užívať zdravé dieťatko a sledovať ako samé napreduje. Takže netráp sa "maličkosťami", užívaj si každý deň
Ahoj ja som matka dvoch deti ktore maju 2 a tristvrte a 1,5. Moja rada znie nauc dieta SPAT V POSTIELKE. Ja som od babatka ucila ale tuto metodu mozes vyskusat. Vecer das mlieko do ruky a do druhej das cumlik. Ked kojis tak v tom ti neporadim ked sa odstavi sa ze ma dost polozit do postielky a odist. Ked zacne mrncat co aj zacne prist pohladkat dat oblubenu hracku do ruk cumlik do ust hocico a zase odist a opakovat to takto dookola kym nezaspi. Musis naucit dieta spat same prvy krok ku samostatnosti a budes rada skvalitni sa spanok tebe aj jemu. Potom druha rada odstav dieta (ale tu na MK ma ukamenuju) kup nutrilon od jedneho roka bude ti.lepsie spat na vecer. Vecer davat kase pohankove kukuricne zahustene vodou. Nie si otrok dietata v poslednej dobe sa len to propaguje vsade nosit deti kojit do pomaly 5rokov a neviem co este. Neber to v zlom mam iny nazor ako vacsina zien tu.
@sofinka1301 s takým malým dieťaťom môžeš ísť jahody jedine kúpiť 😎
@sonkaxxx čiastočne s tebou súhlasím a to v tom, že dnes je "in" robiť deťom otrokov, súhlasím aj s tým naučiť dieťa spať v postieľke, radila som to aj ja. Ale nie spôsobom, akým si to dosiahla ty. Ja som kojila, ale dieťa mi spalo v postieľke od prvej noci po príchode z pôrodnice. Nakojila som, dala odgrgnúť, pomojkala a položila do postieľky. Skrátka som nespájala zaspávanie s kojením, vtedy je bežné, že si dieťa urobí z matky cumel a je hore desať krát za noc. Neberiem ako argument, že dieťa má prsník nie len ako potravu, Aj nekojené deti sú deti milované a puto medzi nimi a matkou je často oveľa silnejšie, ako medzi deťmi kojenými. Krásne puto poznám aj medzi matkami a adoptovanými deťmi. Aj otec miluje dieťa a nekojí ho. A lásku môžem prejavovať po celý deň, nie tým, že dieťa spí so mnou v posteli. Ak to matke, dieťaťu a jej partnerovi vyhovuje, OK, mne to nevyhovovalo. Ale, ja som z izby neodchádzala, bolo v nej takmer tma, držala som dieťa za ruku, hladila, ale neodchádzala som. A ani by som 11 mesačné neodstavovala, to sa mi zdá skoro, aj keď nie som za dojčenie do päť rokov, ako si písala, to ani náhodou, to je už o tom, že to viac potrebuje matka ako dieťa.
Nádych, výdych a ideš ďalej. Každé dieťa si musí prejsť svojim vývojom, jednoducho s týmto sa nič urobiť nedá....teda keď nechceme ísť cez hranicu, že nechám vyplakať a riskujem psych. následky u dieťaťa, prípadne aj u seba. Pokiaľ kojíš, tak spi aj cez deň s ním, prsník do pusy a spite. Podanie fľaše v noci v tejto fáze, toto väčšinou zhorší, dieťa potrebuje pocit, že si s ním. Je normálne, že má vzťah s tebou, nechce ho s fľašou...pridaj napr. dojčenia cez deň, niektoré si to v noci dobiehajú, keď je toho cez deň menej ako predtým. No všeobecne, vývojové fázy dieťaťa treba rešpektovať, prijať a nejako v tom dieťaťu pomôcť...čo je dnes, o týždeň môže byť celkom inak...
Bože ja mám to isté od 7m stvornozkuje, teraz mu začne 3.11(8mes) toto deckooo idú mu dva zuby chápete len dva.. teplotoval, týždeň a pol teraz bez teploty a tie zasrate zuby nikde 🤔😂😂😂😂mňa ide urvat ale furt mrnci,vesia sa po mne no ja ho nezoberiem vravím mu ja takého chlapčeka nepýtam😂😂😂😂bože v noci mám pocit že je hore celú noc kojeny+pojee si brutálne cez dennn help meee 🤨🤨🙏🙏

To u nás je rovnaké... Posledne tri dni je to normálne na psychiatriu... V noci ako píšeš cestuje po celej posteli, pár krát sa stalo ze sa mu asi niečo snívalo najskôr kopol do steny a potom asi rukou buchol.. Cez deň keď není niečo po jeho tak len krik, skáče na jednom mieste od nervov, krik a hádže sa o zem no popravde fakt na slučku.. Chlap je tiež od rána do večera v práci takže sme na tom rovnako... Ja sa snažím malému venovať všetok čas, kúpila sa mu trampolína, spravilo pieskovisko, má kopu hraciek no všetko ho zabaví na par minút... Naš ma 20mesiacov...