icon

Trojmesačný synček je na svoj vek príliš veľký

auberggine
7. feb 2017

Ahojte mamicky syncek ma 3 mesiace a uz je mu skoro mala velkost 68 ☹ co je 3-6 mesiacov , niektore veci uz nosi 74 som z toho strasne nestastna , vyzera uz ozaj ako polrocny . Kazdy sa zhrozi, ked ho pride pozriet... Mate s tym niektora skusenosti ?

Strana
z3
uglybetty1234
7. feb 2017

Uzivaj si ho. Neries co si kto mysli. Hlavne, ze je zdravy. Mnohi nemaju take stastie.
Ja mam tiez valibuka a je naprosto uzasny. Mozno nie je velky, len ostatni su zakrpateni :D vsetko je len uhol pohladu.

charlie1980
7. feb 2017

@auberggine Ano, mam. Moj mal v 8 tyzdnoch 6,5kg, teraz ma 7kg a 68 mu je uz len tak tak, dnes som kupovala o cislo vacsie dupacky. Co mu mam nedat najest ???????

pillipilli
7. feb 2017

Ahoj moj maly ked sa narodil uz mal 55 cm a za tri mesiace narastol 12 alebo 15 cm uz sa presne nepamatam ale neskutocne rychlo a??? Ako kvoli comu si nestastna? Prepac ale ty si normalna??? Predpokladam ze je zdravy,tak to dakuje bohu. To ze rychlo rastie neznamena nic. Moj ma treraz tri roky a nosi velkost 122. Vela deti nejak nezapada do tabulky. Mozno je to klise ale kukni si Modre z neba,mna to vzdy "uzemni" a pripomenie mi co je to mat zdrave dieta. Tak nohy na stvol a klud.
A nikto sa urcite nezhrozi ,ved je to male dieta. Uvidis ze sa budu vsetci tesit.

moni244
7. feb 2017

no zbohom, jedno lepšie, ako druhé, matka, nešťastná, že dieťa nezapadá do tabuliek (čo tam po tom, že je zdravý) a na druhej strane rodina, známy, ktorí sú zhrození z veľkosti bábätka.

a čo mám hovoriť o mojej, žiadne bábätkovské faldíky nemala, vždy dlhá a tenká, veci, čo sú jej na šírku dobré, sú na dĺžku malé, no žeby som sa stresovala? a kvôli čomu?

lintu
7. feb 2017

píšeš, ako keby si doma mala nejaké monštrum 😀 pokoj, každý sme iný...

lulu2014
7. feb 2017

Zdravím...tak s tým by som sa naozaj netrápila.. Je zdravý?! SUPER a to je dôležité. Možno teraz viac rastie a neskôr sa zastaví...a druhý ho možno ešte aj predbehnú....a ak aj nie každý sme iný ....
Aj naša dcéra má teraz 3,5 roka a vyzerá na 5 .... vrstovníci nosia 98 príp. aj 86 a my 110 -116. A to sa narodila 3 kilová .
Takže žiadna panika....treba ho ľúbiť aký je a v prvom rade je váš a nie tých druhých. Takže žiadnu paniku ale užívajte pekné spoločné chvíle. 😉

tinkamt
7. feb 2017

Viem,ako to myslis ,mne vsetci priblbli kecali,ze aky obor...dokonca jednej kamisky znama -gynekologicka,ze co som za matku,ze neriesim rastove hormony ,ci co to trepala.Hlupakov neries,bud stastna ze mas zdrave dieta.Moj.maly mal v 3 mesiacoch 73 cm a 7,5 kg ( porodna vaha cez 4,2 a 55 cm).Tak my s mm tiez mie sme drobci,tak snad sa mi nenarodi trpaslik,ved by sa.len vtedy cudovali....

pribinak
7. feb 2017

Konzultuj to s pediatrickou, ved nevieme ani aka bola jeho váha pri narodení.
Ani to akí vysokí ste vy rodicia a stari rodicia.
Moj syn bol aj je dost vysoký, neriešim ci sa niekomu zda, ze je to vela, je zdravý a zravy a to je hlavne

siska53
7. feb 2017

@auberggine tak je velky - dlhy a co? Mozno ma byt po kom.. Ak je inak zdravy,nie je co riesit. Nechapem tvoje okolie.. Ako ok.aj ja spm v soku teraz,ze decka nejk akoby prudko narastli,lebo musime pokupovat oblecko, su jak vyrasteni studenti,ale riesit to..vsak su deti,musi rast..

jabucko
7. feb 2017

@auberggine moj prvy syn sa.narodil a mal.2800g. Vo veku 6m vazil 9600g. Bol ako maly miselinko, zarezik v zareziku. Velkosti 62 - 74 znosil len striedmo..rastol raketovou rychlostou. Lekarka sa len smiala, ze capujem smotanu, ze tak prospieva. Bola spokojna.

O tyzden ma 2 roky..vazi 13kg a meria nieco cez 90cm. Rast a priberanie sa vyrazne spomalilo po 1..roku. stratil zareziky, tuciky. Rozbehom isli mliecne tuciky dole.
Moj osobny nazor je, ze niet dovodu byt nestastna. Deti takto expresne priberat nebudu donekonecna 😉

stellasweet
7. feb 2017

Tes sa zo zdraveho babatka.

jonnie
7. feb 2017

@auberggine Naco sa trapis? Niektore deti prestanu rychlo rast a ine ich dobehnu. Moj vyzeral v 1r vraj ako 2.5 r...a vooobec ma to netrapilo. Tiez nosil ako babo daleko vacsie veci a preto mam riesit? Ved to sa moze vselijako posunut v puberte. Hlavne-ze sme zdravi...ine ma netrapi...haby sa daju kupit 😉

sebi1005
7. feb 2017

Ahoj. Moj drobček má 1 rok a 8 mesiacov a kupujem mu velkosť 104...má 99 cm a má 15,5 kg... Každý sa ma pýta, prečo ešte nevie povedať svoje meno a kolko má rokov a kde býva , vraj by som mala s ním ísť k doktorovi. A ja im poviem kolko má malý mesiacov a že keď sa narodil mal 51 cm a 4710 gramov a od 6 mesiacov papá všetko to čo mi a je zdravý ( chválabohu) - tak prečo by som s ním mala chodiť k doktorovi ??? Veď je úplne fantastický 😈.

cichlida
7. feb 2017

Moj maly ma 5 a nosi 122-128, cize 7/8 rokov, kazdy si mysli, ze uz chodi do skoly 😀 od mala bol velky, do roka aj taky tucnucky, potom, ked zacal behat tak sa uz len tahal a dnes je z neho maly sportovec...kujam do rej knihy a ako 3 mesacny mal 7800g a 66 cm...mladsie je uz take tabulkove🙂 ale teda nikdy som pre to nestresovala

jonnie
7. feb 2017

@jabucko ja len kvoli "pokoju" autorky...nech si porovna...nas mal v 16m vahu 16kg a 90cm. Sestricka u dr.neverila-ze tolko vazi-ze na to nevyzera. Skoro ju seklo v krizoch...cakala mensiu vahu.

petulda333
7. feb 2017

Moj maly ma 15m a vazi 11kg a ma 83cm,muzova sesternica na syna 9m 14,5kg 78cm je kojeny a zacina s prikrmami.. Neries ak je zdravy tak bud rada

cichlida
7. feb 2017

A este v skolke su mix, aj take deti co su mu po plecia, aj par rovnako vysokych a jedno dievca je este o dobru hlavu vysia od neho. Takze nie je drviva vacsina deti v tabulke

auberggine
autor
7. feb 2017

Dakujem za prispevky 👏🏽 Porodna vaha 3500 g a 52 cm . Teraz 3 mesiace , narastol 12 cm a ma 7 kg. moj muz ma 1,98 m ja 1,66

tancik
7. feb 2017

Môj starší syn na dva roky a obliekam mu 104 oblečenie váži skoro 20kil, mladší má sedem mesiacov a nosí 74 ku oblečenie a má desať kíl.Vôbec to neriešim , čo kto povie,pomyslí si.Vôbec nezapadáju do tabuliek, noa čo pre mňa je najdôležitejšie to aby boli zdravi.Užívaj si bábo a kašli na reči.

zuj
7. feb 2017

Vobec to neries, pravdepodobne to budu manzelove geny, moj drobec bude mat teraz 3 mesiace a ma tiez cez 7kg a to je plne kojeny

sovica
7. feb 2017

Vôbec sa nestresujte. Je zjavne po tatkovi 🙂.
Mám dve kamošky, ktoré majú také deti. Výšku zdedili po rodičoch. Je to úplne normálne.
Obe majú dcérky vo veku môjho syna. Môj syn pri nich vyzerá ako drobec 🙂. 11 ročná meria už cez 160 cm a 13 ročná prekročila 170 cm.
...tak budete mať basketbalistu 🙂 a tešte sa, že je zdravý 🙂.

charlie1980
7. feb 2017

@auberggine Moj mal porodnu 3150 a v 2.mesiacoch 6,5. Za 10 dni, do najblizsej poradne od prepustenia z nemocnice pribral vyse 1kg. Je to buchtos. Tiez sa mi to zdalo vela, kedze pije viac UM Ako MM, volala som detskej lekarke, Tak pre nu to bolo v poriadku. A to ja mam 55kg a muz okolo 70kg, co je normalna priemerna vaha.

stardust
7. feb 2017

@auberggine kasli na cisla...tak ako su niektore baklazany male, ine su velke, ale stale su to tie iste chutne baklazany. Moje deti su tiez velke v porovnani s inymi...ale ja som tiez vysoka.

bubinko1506
7. feb 2017

Moji maju 4 mesiace a veru tiez uz nieco vytahujem 74. Dlhi su po otcovi (1,95m), hlavne, ze su zdravi🙂

tyelde
7. feb 2017

Moja nosí veľkosť podľa tabuľky (62/68) a nohy má 22ky,čo jej 1.5 ročná sestra má 23...a čo jej palce odrežem? Nerieš bludy, každý rastie svojim tempom

jankalukasova
7. feb 2017

@auberggine ak nema v troch mesiacoch velkost statneho prvacika nesuceho kvietok novej pani ucitelke, tak sa tym vobec nezaoberaj.... Tvoj muz ako uvadzas je dost vysoky, takze ma byt aj syn po kom... a blbe poznamky navstev vobec neries... urcite je lepsie, ked je velky a prospieva ako keby bol maly a bol problem do neho dostat jedlo.

diana20
7. feb 2017

@auberggine ja som bola a aj som vždy len rada keď mi povedia, že aký je veľký, vždy si poviem, že krásne rastie... je vysoký a chudý a keď vidim iné deti v jeho veku (16m) tak sú menšie ale čo.. váži malo, meria veľa, je všetko s nami aj medzi jedlami stále papa, pije, chorý nie je, všetko je v poriadku tak netreba stresovať za to, že je chudý a vysoký...buď rada, že ti malý rýchlo rastie, veď tvoj muž má dva metre, povedz , že je po nom, nevidím dôvod, aby niekto bol zhrozeny... tes sa, keby nerastol by bolo horšie 😊

sasula8892
7. feb 2017

Ale prosim Vas, nech Vas nezaujimaju iní. Mate zdrave dietatko? Tak potom? To je najdolezitejsie ☺ a taketo somariny nerieste. Zapamatajte si, ze kazde dieta je ine, kazdy sa vyvija a rastie inak ☺ ja to pocuvam dodnes - kolko ma mala? To uz chodi do skolky ze? Ja na to 2,5 a nie nechodi este 😂 Vsetci vravia ze vyzera na 4 roky. Ma 17 kg, 103 cm, Oblecenie nosi 104-110 a nohu ma 26ku. Je tenucka a dlha, a vobec si z toho nerobim velku hlavu ☺️ Znie to ako klise, ale HLAVNE ZE JE ZDRAVA ☺️ Takze netrapte sa 🙂

iconka
7. feb 2017

Ukludnim ta, moj syn este nema 3m a je tiez ako tvoj a teda ozaj sa tym netrapim. Je zdravy, to je pre mna prvorade a co si myslia ini....v piatok mame poradnu, mozem ti potom napisat aktualne miery, ale ma cca 63cm a vyse 7kg. Co mu nedam jest, alebo co s tym chces robit? V mojej rodine su vsetci vysoki, 2m a 100kg nie je u nas nic vynimocne, tak nemozem cakat mini babo. Keby sa mi niekto zhrozi nad mojim dietatom, tak mu pekne poviem a nie sa takto trapim. Maj rozum prosim ta!

pribinak
7. feb 2017

@auberggine vsak ked mas 2metroveho muza, tak nemozes riesit okolie. Ved on ma byt po kom velky

Strana
z3