icon

Trojročné dieťa nevie skladať puzzle

16. nov 2021

je ok keď trojročné dieťa nevie skladať puzzle ? kedy to vedeli vaše deti ?

Strana
z2
pralinka25
16. nov 2021

a preco ta tak strasne deptaju prave puzzle? v mojom detstve sme to nemali takze moja mama mohla kludne spat. akoze mna to aj bavi ale prve som dostala uz az ako dost velka.
moje deti prve dve to nebavilo. najstarsieho to nebavi dodnes a to ma 11. neposklada ani 100 (vie to, ale nebavi ho to, nevidi v tom zmysel a je to pre neho nezazivna strata casu)
mladsia zacala az ked mala asi 4 alebo 5. ide jej to dobre. sem tam nieco posklada ale to su len take kratke okamihy. ale do tych 4 ani za boha. neviem nemam pocit ze by im nieco uslo. motoriku maju dobru, inteligencne su v pohode ucia sa dobre len tie puzzle. inak ja som to vzdy povazovala za hracku a nikdy ma nenapadlo sa znepokojovat tym ze to nechcu.

lienka9
16. nov 2021

Moj ma 3 a 3 mesiace a nieze by nevedel ,ale nechce :D puzzle nieje stred sveta.ak nevie a bavi ju nieco ine,ine skladacky,lego,duplo tak by som to neriesila 🙂

janulik2008
16. nov 2021

Malá v 4och skladala tuším pre 6 ročne deti 😀 neboj každý je iný 🙂 moja mama neznáša skladať puzzle a nechápe že my na to mame trpezlivosť 😀😀😀

lolazmola
16. nov 2021

Ahoj pracujem v škôlke mam 2 až 3 ročne deti. Keď som im dala puzzle bola som zhrozená že nevedia zložiť ani jednoduché 12 tky.
A však myslím ze dá sa to naučiť, len sa tomu treba venovať. Nerobila by som si z toho ťažkú hlavu, trénuje, nestresuj té nech je to zábava a nie iba o tom aby to zvladlo

anega79
16. nov 2021

Ani moju dceru to vobec nebavilo, mozno do nejakych 5tich rokov to ani nechcela robit, teraz ma 10 rokov a posklada rychlejsie ako ja.

autor
16. nov 2021

@lolazmola ja si myslím, že sa to nedá naučiť, ale dieťa musí na to dozrieť, inak by to už dávno vedela, skladáme každý deň, skúsim to s tými dvoma dielikmi kde sa priradujú napr.mláďatká ako mi radila annm81 to by jej asi šlo a ked nepôjde skúsim o pol roka a nebudem ju trápiť, asi to chce len čas

luccy89
16. nov 2021

Moj bude mat 3r o mesiac. Sklada take zvieratka napr zo 4 dielikov. Ma aj 12tky, ale to vobec nevie, kludne bude prikladat roh do stredu😃 mi to pride, ze chape to tak, ze je hlavne to spojit a nie ze by to mal byt obrazok😃 nenapadlo ma to riesit. A to on ani kreslit nechce, nema rad moc taketo aktivity kludne🤷‍♀️

annm81
16. nov 2021

Ak by jej to aj nešlo, svet sa nezrúti. Koľko žien má priestorovú orientáciu takú, že nevie kde je ľavá a kde pravá strana a normálne v živote fungujú. 🙂

Inak ma napadlo, že skús pohľadať tieto konkrétne puzzle od ravensburger (neviem, či sú dostupné na SK). Sú to vždy trojice dielov. Jeden veľký a dva malé. Ide zasa o priradzovanie zvierat, ale musí sa nakoniec rozhodnúť, ktorý malý obrázok pôjde vľavo a ktorý vpravo. Graficky sú tie strany dosť dobre odlíšené. Navyše to môžete nielen skladať ako puzzle, ale aj hrať ako spoločenskú hru.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
nikpa
17. nov 2021

@ada12345 presne tak 👍 volaktora matka ktorá tu všetkému uverí, môže doma potom v depresii rozmýšľat kde spravila chybu alebo akú diagnózu má jej dieťa lebo vo svojom veku ešte nevie to alebo to. A pritom tie genialne deti na koňovi to už vedeli dva roky dozadu....

ivangeline
17. nov 2021

Niekedy je prilisna pozornost skodliva.

amelie2017
17. nov 2021

Moja bude mat 4 a zlozila puzzle mozno 10 krat. Aj to ich vacsinou v polke nechala. Tiez jej to moc nejde, chyti nervy a hotovo. Nebavi ju to. Ani lego. 2 kocky spoji a dost. A na to som sa tak tesila, ako budeme skladat puzzle a lego 😀 neriesim to, nas tiez vsetko nebavi. Hovori 4 jazykmi, vie uz pisat skoro vsetky pismena, napise svoje meno, mama, papa, iaia (babka), babi, mena mojich sestier, svojich kamaratok, cisla do 5,...a mnoho dalsich veci.

jaskolka
17. nov 2021

Asi som "mimo" ale prečo musí dieťa silou mocou skladať puzzle? Ja si ani nepamätám, že vôbec dakedy som dáku skladačku mala, nie to puzzle
Možno ho proste to nebaví, nezaujíma..keď vieš, že inak je v poriadku, tak prečo ho trápiť s tým?

marianeta
17. nov 2021

Ja mam 13 a 6 ročného a ani jeden puzzle neskladal a ani teraz neskladá..Proste ich to nebavilo a nebaví..Mladší zato poskladá z lega hocičo.. Nikdy ma to nijak netrápilo a ani netrápi..Ja som ako dieťa žiadne puzzle nemala( okrem tých drevených kociek kde boli obrázky zo všetkých strán) a puzzle skladať viem.. Nerobila by som z toho neviem aku hroznú vec..

ljzozv
17. nov 2021

Baby my sme nemali puzzle ale drevené kocky a tie sme skladať vedeli.
Takže sa to nedá porovnávať.
Ale ja by som to nesilila

lucka114
17. nov 2021

Skúste také puzzle, ktoré sa skladajú na rovno na ten obrázok, aby videla, kam to patrí. Vysvetľovať veľa, začať úplne jednoduchými.. s mojou sme začínali takto, teraz má 4 a je "profesionálka" :D a možno to tu vasu naozaj vôbec nebaví.. ja som si vždy myslela, ako budem s mojím dieťaťom "tvoriť" a ju to prosto nebaví..

panelacikova
17. nov 2021

@sissy27 príď mi prosím upratať, kým ja budem skladať. pokecáme 😀

althejka
17. nov 2021

Moj ma puzzle na haku odjakziva. Uz je tretiak a myslim ze to nema nasledky

benit
17. nov 2021

@jaskolka skladacky, puzzle, rozne pexesa, karty dieta rozvijaju. Rozvijaju niektore centra v mozgu.
Nie vsetci sme rovnaki, niekomu to ide lahsie, niekoho to vobec nebavi. Pekne to tu napisala kocka o priestorovej orientacii. Rezy kockou bol aj moj problem🤣.

libertine
17. nov 2021

nevie alebo nechce skladat? lebo moje 2 dcery mali kazda uplne ony zaujem skladat puzzle. starsia nad tym vedela travit hodiny a v 2 rokoch bez problemov zlozila 50-dielikove puzzle. mladsia zlozila v 4 rokoch 4-dielne puzzle. ju to skratka nezaujimalo a nechcelo sa jej nad tym rozmyslat. uz su starsie, u tej mladsej to nebola ziadna vada. obe sa ucia na jednotky. starsia je hlbavy typ, ma pamat ako pocitac, mladsia je skor sportovy typ a veci tohto typu ju proste nebavia.

jani321
17. nov 2021

Naša bude mať 4 roky a neskladá. Nebaví ju to, ani sa nepokusa. Radšej poskladá lego.

evkamotka
17. nov 2021

Ja som vcera skladala s mojim 4r puzzle o 9 dieloch a neposkladal ich spravne ani raz. Je mi to uplne jedno. Vlastne to nebavi ani mna

pralinka25
Autor odpoveď zmazal
scorpionflower1
22. nov 2021

Teraz som to akurat pisala do inej temy - moja bude mat za mesiac 3 roky.Pred 3 tyzdnami este nezlozila ani 3 dieliky a behom tych 3 tyzdnov sa posunula k tomu, ze sama za 7-8 minut posklada 24-dielikove. On raz posklada jedny a potom to uz pojde len taky fukot. Len musi sam na to prist. Tak isto ju dlho hnevali tie navliekacie hracky, teraz uz navlieka jedna radost.

silvia1504
6. jan 2025

ahoj, nas tiez zatial velmi nechape puzzle, iba uplne jednoduche. Ani kocky zo 4 ks nevie zlozit. Dajak to u vas postupne docvaklo, alebo ste natrenovali? Neviem, ci ho s tym mam trapit, alebo to pride samo 🙂

murko14
6. jan 2025

Ja osobne to nepovažujem za tragédiu. Keby si videla ako môj starší syn skladal puzzle, tak si pomyslíš, že ten veľa rozumu nepobral. Nikdy nebol na puzzle, skladačky a pod. Ale zato vedomostne, sociálnymi zručnosťami a pohybovými schopnosťami bol ďaleko pred rovesníkmi. Každé dieťa má iný dar.

Strana
z2