V akom veku ste úplne odplienkovali dieťa?
Dcerka ma 15 mes. Kaka do nocnika,aj cika, len zároveň cika aj do plienky 🙂
U nás dcéra 18 mesiacov a malý 18,5 mesiaca🙂
prveho syna cez den okolo 15 mes ale na noc bol bez plienky az okolo 2 rokov.
druhy ma cez dva roky a mame stale aj cez den este nehody 😉
Starsia mala 2 roky, ked sama uznala, ze plienky nechce. Mladsia 2,5 roka. Ak teda ratam uplne odplienkovanie s tym, ze doma uz chodili na wc ci serbik same. V noci som plienky rusila par dni po dennom odplienkovani.
Ja som totiz plienky zrusila az ked som zistila,ze minimalne 3 dni boli plienky suche. A v noci som potom nikdy deti nebudila kvoli cikaniu.
Ani najmensiu nebudem do 2 rokov riesit. Ked sa vypyta tak ju dam a sup plienocku spat. Nemam rada stresy 😉
obidve deti okolo 2,5-3 rokov. Nie som zastancom zbytocneho skorého ucenia na nocnik. Dieta potrebuje dozriet a u kazdeho je ten "spravny" vek iny.
Syn bol úplne odplienkovaný na 2 roky. Od 1,5roka doma bez plienky, no na noc a vonku sme ešte dávali.
Dcérka má 18mesiacov a tá síce povie, keď jej treba kakať, aj ju dáme na záchod, no nespraví tam nič, hoc sedí 15minút a potom to naloží do plienočky. Takže už si uvedomuje, kedy jej treba na záchodík, ale ešte do neho nespravila nič. 😅 😀
starsi ked mal nieco pred 3 narodeninami, mladsi ked mal par mesiacov pred 4 narodeninami. a to hned uplne, bez nehod a aj v noci. neposadzovala som, netrenovala. skratka prisli, ze uz nechcu plienku a bolo vybavene.
pri prvej v 27 mesiacoch, do 3 dni nemala uz nehody, nocna plienka zrusena asi o tyzden nato.
synator mal 26 mesiacov, za 10 dni bez nehody, nocna plienka podobne uz len par dni, sucha byvala.
posledne odplienkovane dieta sa sama zacala pytat este pred 2.narodkami, za 6 dni uplne bez nehody.
ale to sme sli natvrdo, ziadne ze doma bez plienky, von alebo do auta s.
skratka som sa vsetkym rozhodla jedneho pekneho dna plienku vziat nadobro, ked som usudila, ze uz su na to pripraveni.
podla tipov Odplienkovanie za 7 dni, vyguglis barskde vsade... 😉
dva a pol dvojcata.skor nechceli tak som to odsunula az to prislo same..posadil sa jeden na nocnik a dal potom aj druhy ...spanok u jedneho dvojcata bolo ihned bez plienky s druhym sme bojovali...dobry typ..dvata este cikat na nocnik v polospanku pred polnocou..namahave ale oplatilo sa
Obe dcery boli bez plienok od dvoch rokov.
Naša mala to mala pomylené a prave v noci sa začala okolo 2r. sama pýtať. Cez deň si chodila ako kráľovna s plienkou. Keď mala 2r. 3m. (bolo teplo v apríli) minuli sa plienky, nové sme nekúpili.. bolo vyriešené 🙂 Samozrejme ešte občas potom bola nehoda, ale zvládli sme to v pohode. Môj názor je taký, že dieťa treba odplienkovať až vtedy keď je na to pripravené, keď rozumie tomu, čo od neho požadujete
ako dvojročná uz plienky nemala
Ako 17mesacna už úplne bez plienky
14 mesacna komplet bez plienky aj na noc (od 5 tyzdnov sme praktizovali bezplienkovu komunikacnu metodu), na tych 14 mesiacov som sa ja odhodlala (po niekolkych tyzdnoch uplne bez nehod v noci aj na cestach) jej plienku nedavat ani ako poistku. teraz ma takmer 2r 4mesiace.
22mes uz bola bez
Syn a dcera iplne bezplienok od 15 mesiacov.Teraz devatmasacny od dvoch mesiacov pisame a kakame do umyvadla neskor nocnika.Do plienky sa mi absolutne nevykaka. Uplne chcem cca ako prvych dvoch velkych odnaucit.
Moj mal v maji dva roky a uz vyse mesiaca nema cez den plienku,v noci je to tazsie kedze vypije 3 flase mlieka a neviem si predstavit ako by to vyzeralo,spi dost tvrdo tak uvidim ale najneskor v auguste by som bola bola aby uz nemal plienocku ani na noc 🙂
Naša malá je od plienky cez deň aj v noci od 18.mesiacov
2roky a 3mesiace, zo dna na den....ziadne nutenie
len vysvetlovanie, ze je velka a velky uz to robia do wc, posadzanie pred a po spani
sama prisla, ze plienku a nechce a odvtedy je bez...ked bola sucha aj 3noci po sebe, plienka isla dole
2,5 roka u oboch detoch,
Dcerka mala dva roky a cca tri mesiace a islo to velmi rychlo, rychlo sa naucila
My sme tiez cakali kedy bude maly sam na to pripraveny. A s plienkami sme skoncili pred druhymi narodeninami. Za tyzden aj s dennymi aj nocnymi.
Od dvoch rokov cez den zacala sa sama pyrat ziadne ucenie posadzanie...teraz ma 3r a 2mes pkienku na noc ma este nebola ani raz sucha....ale ani to nesilim a radsej dam plienju ako 2x v nocivprezkiekat postel
Dva roky a dva mesiace a vôbec som to neriešila, neskúšala, neučila... Jedného dňa sa sama rozhodla a bolo, dokonca ani žiadna "nehoda" nebola... Do cca troch týždňov potom už nebolo treba ani plienku na spanie... Ja v nejakom odúčaní od plienok nevidím žiadny zmysel, aj tak sa to podarí až vtedy, keď bude dieťa na to prirodzene pripravené mentálne aj fyzicky.
cez den 23 mesiacov, ale do plienky nekakala od 10 mesiacov, a nocna plienka zrusena ked mala cca 4 roky.
Cez den od cca 13-14m. Na poobedbne spanie nemal plienku cca od 20m a teraz bude mat v auguste 3r a nocnej plienky sme sa zbavili asi pred tyzdnom...
Je to ale velmi velmi individualne. Som zastanca toho ze vyvojove veci si dieta povie samo. Do nicoho netraba dieta tlacit kym samo nedozrie...ja som napriklad nocnu plienku davala dovtedy, kym mal rano plienku pocikanu, plienku som davala. Tyzden bola sucha a uz je bez plienky. Bez toho aby som mala pocikanu postel 😊
Cez den som zacala odplienkovavat v cca 2,5 roku, ale trvalo mu asi tri ci styri mesiace, kym pochopil, ze aj velka potreba sa robi do nocnika a nie do slipov. Uplne odplienkovany aj na noc bol v 3,5 roku.
Najstarší syn 22 mesiacov, stredná dcéra 20mesiacov a najmladšia 15mesiacov. Šlo to bez týrania dieťaťa, proste kus trpezlivosti a ide to 🙂
@bubelko Jéééj, si ma tak potešila - ani nevieš ako.....Starší ten bez nejakých "cavikov" chodil na nočník, potom WC-redukcia v 2,5 roku do 2 týždňov bez plienky. Dcérka mala nedávno 2,5 roka - nočník ani vidieť, a min.týždeň som začala s tým, že cez deň keď sme doma nedávam plienku nech sa pýta- no zatiaľ v takom štýle, že sa za pol hodku vypýta aj 3x -posedí na WC-redukcia a nič a do 2 minút príde dočúraná- čiže som skonštatovala, že ešte to nejak nechápe. Tak som rada, že ešte "na to má vek". 😉 🙂
20 mesiacov cez den.. 21m na noc.. sama od seba.. prejavila zaujem a uz to slo raz dva.. kazde dieta ma svoj cas😊

Dcera bez plienky tesne pred 1 a 3/4 roka, syn pred 2.narodeninami. Od tohto veku už nemali okienku ani na noc. Ale je zbytočne sa pýtať, u každého dieťatka je to individuálne. Netreba nič siliť...